Μόλις επτά χρόνια έμεινε στη φυλακή ο Γιάννης Κατσιλάμπρος, ο οποίος τον Σεπτέμβριο του 2008 σκότωσε, έθαψε και τσιμέντωσε τη σύζυγό του, Παναγιώτα Μαζαράκη, σε πάρκο της Φιλοθέης, που το ζευγάρι συνήθιζε να πηγαίνει βόλτα τα παιδιά του.

*Διαβάστε εδώ: Αντώνης Δαγκλής: Ο δολοφόνος των ιερόδουλων - "Έβλεπα τη μητέρα μου στο πρόσωπό τους" (Βίντεο)

Ο Γιάννης Κατσιλάμπρος, καθηγητής μουσικής και η Παναγιώτα Μαζαράκη, σολίστ με διεθνείς διακρίσεις και μια πολλά υποσχόμενη καριέρα, γνωρίστηκαν στα 18 τους και ο έρωτας τους κατέληξε σε γάμο και στην απόκτηση δύο παιδιών, ενός αγοριού που ήταν 4,5 ετών, όταν διαπράχθηκε το φρικτό έγκλημα, και ενός κοριτσιού 14 μηνών.

Το ζευγάρι που διέμενε στη Φιλοθέη, κοντά στο πάρκο Πικιώνη, ξεκίνησε να έχει έντονους καβγάδες από τον Αύγουστο του 2008, λίγο μετά τη βάφτιση της κόρης του, καθώς ο καθηγητής μουσικής φέρεται να ζήλευε παθολογικά τη σύζυγο και μητέρα των παιδιών του.

Στις 15 Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους, ξέσπασε ακόμα ένας έντονος καβγάς, που έμελε να είναι και ο τελευταίος του ζευγαριού, όταν η Παναγιώτα ζήτησε από τον Γιάννη να χωρίσουν, καθώς δεν άντεχε άλλο τις συνεχείς διαμάχες τους.

Τότε, εκείνος άρπαξε το σίδερο από τη σιδερώστρα και της χτύπησε το κεφάλι, ενώ μια γροθιά στο διάφραγμα άφησε αναίσθητη την άτυχη γυναίκα. Στη συνέχεια, τη μετέφερε στη μπανιέρα, όπου και την έπνιξε με τα ίδια του τα χέρια, όπως αποδείχτηκε από την ιατροδικαστική έκθεση.


Τσιμέντωσε το πτώμα της συζύγου του στο πάρκο Πικιώνη - Έμεινε μόνο 7 χρόνια στη φυλακή

Έπειτα, τύλιξε το άψυχο σώμα της με ένα λευκό σεντόνι και προσπάθησε να βρει μέρος να τη θάψει. Αρχικά, δοκίμασε να τη θάψει στο φρεάτιο του ασανσέρ και μετά κάτω από το σπίτι του σκύλου τους. Τελικά, αποφάσισε να απομακρύνει το πτώμα από το σπίτι, κι έτσι το έβαλε στο πορτπαγκάζ του αυτοκινήτου του και το πέταξε σε έναν κάδο σκουπιδιών στην Παιανία. Λίγες ώρες αργότερα, φοβούμενος ότι μπορεί να βρεθεί εύκολα, επέστρεψε, πήρε τη σορό και τη μετέφερε στο πάρκο Πικιώνη, που βρισκόταν κοντά στο σπίτι τους. Εκεί, την έθαψε και σκέπασε τον αυτοσχέδιο τάφο με τσιμέντο και πέτρες.

Από την επόμενη μέρα, άρχισε να παίζει θέατρο στα πεθερικά και στον πατέρα του, ισχυριζόμενος ότι η γυναίκα του τον εγκατέλειψε. Μάλιστα, τηλεφωνούσε συνεχώς στην πεθερά του, εκλιπαρώντας την να πείσει τη σύζυγό του να γυρίσει στο σπίτι, σε περίπτωση που επικοινωνούσε μαζί της.

Ωστόσο, ο πατέρας του Γιάννη Κατσιλάμπρου και καθηγητής Ιατρικής από κάποια μισόλογα του γιου του δεν άργησε να καταλάβει τι πραγματικά είχε συμβεί. Έπεισε τότε τον γιο του να πάει στις αστυνομικές αρχές μαζί με τον δικηγόρο του και καταθέσει την αλήθεια.

Πράγματι, ο Γιάννης Κατσιλάμπρος πήγε στην αστυνομία και ομολόγησε τη δολοφονία της συζύγου του, υποστηρίζοντας ότι η σχέση τους ήταν προβληματική το τελευταίο χρονικό διάστημα και πως η Παναγιώτα ήταν εκείνη που αρχικά προσπάθησε να τον μαχαιρώσει. Στη συνέχεια, υπέδειξε το σημείο, όπου την είχε θάψει.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, τον Ιανουάριο του 2009, έκρινε ένοχο τον Γιάννη Κατσιλάμπρο για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ενώ βρισκόταν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, και δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό, παρότι ο ίδιος επέμενε πως δεν είχε προσχεδιάσει το έγκλημα.

Όμως, η ποινή της ισόβιας κάθειρξης «έσπασε» τον Ιούνιο του 2014, καθώς το Δευτεροβάθμιο Κακουργιοδικείο επέβαλε στον καθηγητή κάθειρξη 20 ετών, αναγνωρίζοντάς του το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου. Έτσι, το 2015 ο τότε 42χρονος Γιάννης Κατσιλάμπρος αποφυλακίστηκε, έχοντας εκτίσει μόνο 7 χρόνια φυλακή για την άγρια δολοφονία της γυναίκας του.

Στο διαδικτυακό του ημερολόγιο, με τίτλο «Φτου ξελευτερία», που έγραφε όσο διάστημα βρισκόταν στη φυλακή, ο Γιάννης Κατσιλάμπρος ανέφερε πως «πριν από επτά χρόνια σκότωσα το όνειρο που ο ίδιος γέννησα και ανάθρεψα. Πριν από επτά χρόνια άφησα ορφανά τα παιδιά μου με μια μαμά νεκρή με ένα μπαμπά ζωντανό-νεκρό. Μέσα σε αυτά τα επτά χρόνια βίωσα τις συνέπειες αυτού του δράματος».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d25te3fimcpd)