Είναι από τις στιγμές που θέλεις να θυμάσαι για μια ζωή. «Ήμουν κι εγώ εκεί. Είδα τον Χοσέ Καρέρας και τον Πλάθιντο Ντομίνγκο στην Ελλάδα». Και κάπως έτσι μια ιστορική συναυλία με τίτλο «Οι θρύλοι της όπερας ξανά μαζί» φιλοξενήθηκε την Τετάρτη το βράδυ στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο με τους δύο διάσημους τενόρους να εισπράττουν παρατεταμένο χειροκρότημα και να απαντούν με «ανκόρ».

«Σας ευχαριστώ όλους», έγραφε χθες στα ελληνικά ο Πλάθιντο Ντομίνγκο στον προσωπικό του λογαριασμό, προσθέτοντας μία κόκκινη καρδιά και την ελληνική σημαία. Ο ένας με black tie, σαν τον παλιό καλό καιρό και ο άλλος με το κοστούμι του και λευκό πουκάμισο, επικοινώνησαν με χιλιάδες θεατές μέσα από τη μουσική, άριες και ντουέτα που έχουν αγαπηθεί, με τη σοπράνο Χριστίνα Πουλίτση και τους μουσικούς της Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ να ακολουθούν την μπαγκέτα του Γιόρντι Μπερνάσερ.

img_0270
img_0346
img_0042
img_0061
img_0084
img_0099
img_0123
img_0124
img_0143
img_0176


Ήταν εκεί από την πρόεδρο της Chopard, Καρολίν Σέφελε, που έφτασε στη χώρα μας με λίαρ τζετ, μέχρι την Αγνή Μπάλτσα, την Ευανθία Ρεμπούτσικα, τον Γιώργο Περρή, τη Μαρίζα Ρίζου, τη Μαρία Ναυπλιώτου… Για να χειροκροτήσουν τους σούπερ σταρ της όπερας που τίμησαν τη ναπολιτάνικη και την ισπανική μουσική παράδοση και τραγούδησαν αναγνωρίσιμες μελωδίες από το Μπροντγουέι, σε μια βραδιά με συναίσθημα και νοσταλγία. Έχουν εμφανιστεί δεκάδες φορές μαζί, και νιώθεις τη χημεία μεταξύ τους. Δεν είναι και λίγο να βλέπεις τον Πλάθιντο Ντομίνγκο και τον Χοσέ Καρέρας να μοιράζονται σκηνή και χειροκρότημα, να ερμηνεύουν από κοινού κομμάτια που έχουν συνηθίσει να τραγουδάνε σόλο και τώρα να αλλάζουν ρόλους. Να ανακαλύπτουν νέες ισορροπίες. Και να μας θυμίζουν τη «χρυσή τριάδα» με τον Λουτσιάνο Παβαρότι και τους μυθικούς «Τρεις τενόρους».

Η συναυλία ξεπέρασε σε διάρκεια τις δύο ώρες. Για να βρεθούν μετά όλοι μαζί οι φίλοι από τα παλιά για δείπνο κάτω από την Ακρόπολη. Οι δύο σταρ τενόροι ήρθαν στη χώρα μας με τα ιδιωτικά τους αεροπλάνα. Όπως είπαν και στη συνέντευξη Τύπου στο Λαγονήσι, «όλοι ξέρουμε την παράδοση, την κουλτούρα σας, πόσο υπέροχη χώρα έχετε. Να μην ξεχνάμε το ελληνικό κοινό. Είναι απίστευτο. Την τελευταία φορά δεν μπορούσαμε να σταματήσουμε να τραγουδάμε…».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2kqi2gsl5ap)