Τον νόμο στα χέρια του πήρε την Πρωταπριλιά του 1993 ο Αθανάσιος Ντρούζος, ο οποίος, θέλοντας να πάρει εκδίκηση για τον θάνατο του γιου του, σκότωσε μέσα στο Στρατοδικείο του Ρουφ τους δικηγόρους Δημοσθένη Αβράμη και Χρήστο Μπάκα κι ύστερα έβαλε τέλος στη ζωή του.

*Διαβάστε εδώ: Γιάννης Κατσιλάμπρος: Σκότωσε και τσιμέντωσε τη γυναίκα του στο πάρκο που πήγαιναν βόλτα με τα παιδιά τους (Βίντεο)

Την ημέρα του μακελειού διεξαγόταν στο δικαστήριο η δίκη του 32χρονου υποσμηναγού της Πολεμικής Αεροπορίας Δημήτρη Καρούπη, ο οποίος τον Ιούλιο του 1991 παρέσυρε και σκότωσε με το αυτοκίνητό του στη Χαλκίδα πέντε παιδιά, μεταξύ των οποίων ήταν και το μοναχοπαίδι του δράστη και αυτόχειρα.


Το τροχαίο δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή σε 5 παιδιά

Ήταν 4 τα ξημερώματα της 21ης Ιουλίου 1991, όταν μια παρέα 7 ατόμων, ηλικίας 15 έως 19 ετών, ξεκίνησε να επιστρέφει με τα πόδια από μπαρ όπου διασκέδαζε νωρίτερα στην περιοχή της Γλύφας.

Κάποια στιγμή, ένα αυτοκίνητο που οδηγούσε με μεγάλη ταχύτητα ο Δημήτρης Κουρούπης, με συνοδηγό τον 26χρονο κουνιάδο του Φώτη Σακελλαράκη, με κατεύθυνση προς τη Χαλκίδα, έπεσε πάνω στην παρέα των νεαρών και «θέρισε» τους 5 από τους 7. Ο υποσμηναγός, όπως αποδείχθηκε, οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ.

Μεταξύ των νεαρών που αποτελούσαν την παρέα ήταν ο 18χρονος Βίκτωρ Μάισης, ο 17χρονος Μιχάλης Μπαξεβανίδης και ο 15χρονος αδελφός του Παναγιώτης, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους ακαριαία. Ο 17χρονος Παναγιώτης Κατράκης και ο 16χρονος Κώστας Ντρούζος ξεψύχησαν αργότερα, στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών, όπου μεταφέρθηκαν μετά το τροχαίο δυστύχημα, ενώ κατάφεραν να σωθούν μόνο ο 18χρονος Βάγιας Κατσός και ο 19χρονος Αλέξης Σαμψών, οι οποίοι περπατούσαν 10 μέτρα πιο μπροστά από την υπόλοιπη παρέα.

Ο υποσμηναγός σε πρώτο βαθμό καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης μόλις 4 ετών και 8 μηνών. Όμως, οκτώ μήνες αργότερα, κατόπιν αιτήσεώς του, η ποινή μετατράπηκε σε εξαγοράσιμη προς 988 δραχμές ημερησίως και αφέθηκε ελεύθερος.

Όπως ήταν φυσικό, οι εξαγριωμένοι με την απόφαση γονείς και οι συγγενείς των αδικοχαμένων νέων άσκησαν αμέσως έφεση και η υπόθεση οδηγήθηκε στο Αναθεωρητικό Δικαστήριο. Έτσι, την Πρωταπριλιά του 1993 ξεκίνησε η δίκη στο Ρουφ, όπου θα συνεχιζόταν το μακελειό.


"Θα σας σκοτώσω όλους..."

Στην αίθουσα του Στρατοδικείου εκείνη την ημέρα βρίσκονταν οι γονείς όλων των παιδιών που χάθηκαν, οι οποίοι ήταν εμφανώς εκνευρισμένοι.

Ενώ η ακροαματική διαδικασία εξελισσόταν ομαλά, ξαφνικά ο Αθανάσιος Ντρούζος, πατέρας του Κωνσταντίνου, ενός εκ των θυμάτων του τροχαίου, άνοιξε τον χαρτοφύλακα που κρατούσε και έβγαλε ένα πιστόλι.

Κρατώντας το πιστόλι στο χέρι, έπιασε από τον λαιμό τον μάρτυρα υπεράσπισης και συνοδηγό του υποσμηναγού το βράδυ του δυστυχήματος, Φώτη Σακελλαράκη. Με κολλημένη την κάννη του όπλου στον κρόταφό του, τον έσυρε προς την έδρα των δικαστών.

Τότε, ζήτησε από τον αστυφύλακα Κωνσταντίνο Κουτουλάκη να αφήσει το υπηρεσιακό του όπλο στο εδώλιο του κατηγορουμένου. «Πείτε την αλήθεια. Θα σας σκοτώσω όλους...», φώναζε ο Ντρούζος, που βρισκόταν σε κατάσταση αμόκ.

Ο Ντρούζος με την απειλή των δυο όπλων, πλέον, υποχρέωσε τον Κουτουλάκη να δέσει πλάτη με πλάτη με μονωτική ταινία, από τη μια τον Σακελλαράκη και από την άλλη τους δύο δικηγόρους του κατηγορούμενου, τον Χρήστο Μπάκα και τον Δημοσθένη Αβράμη.

Την ώρα που στη δικαστική αίθουσα έφτασε επιπλέον αστυνομική δύναμη, ο Ντρούζος άρχισε να πυροβολεί τους δεμένους ομήρους, με τους δύο δικηγόρους να πέφτουν νεκροί και τον συνοδηγό του υποσμηναγού να τραυματίζεται σοβαρά.

Έπειτα, πήδηξε πάνω στην έδρα και άρχισε να πυροβολεί εναντίον των δικαστών, τραυματίζοντας τρεις στρατοδίκες.

Τελικά, ο τραγικός πατέρας που πήρε τον νόμο στα χέρια του έστρεψε το όπλο στον εαυτό του και αυτοπυροβολήθηκε θανάσιμα.

@parapolitika

Εγκλήματα που συγκλόνησαν: Όταν ο Αθανάσιος Ντρούζος πήρε τον νόμο στα χέρια του για τον γιο του #parapolitikagr #tiktokgreece greece #crimes #crimetok

♬ πρωτότυπος ήχος - Parapolitika.gr - Parapolitika.gr


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2q8fe8qn2ft)