Τα όρια ταχύτητας δυστυχώς για πολλούς στην Ελλάδα είναι απλά διακοσμητικές ταμπέλες στον δρόμο, ειδικά, μάλιστα, από τη στιγμή που πολλές σταθερές κάμερες είναι παροπλισμένες. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να κινούνται με υψηλές ταχύτητες, γράφοντας στα παλιά τους τα υποδήματα τους νόμους.

Ωστόσο, ακριβώς το αντίθετο από ότι ισχύει σε οργανωμένες χώρες του εξωτερικού, όπου οι αρμόδιες αρχές δεν αφήνουν περιθώρια σε όσους υπερβαίνουν έστω και για ελάχιστα χιλιόμετρα τα όρια. Το παραπάνω έρχεται να επιβεβαιώσει ένας Έλληνας, μόνιμος κάτοικος της Ολλανδίας, ο οποίος βρήκε μέσα σε μια εβδομάδα να τον περιμένουν 4 κλήσεις της τροχαίας στο γραμματοκιβώτιό του.

Διαβάστε ακόμα: Τροχαία: Ξεκινούν πιλοτικά οι ηλεκτρονικές κλήσεις - Έρχονται τα "ραβασάκια" μέσω sms και email


Όπως ακριβώς συνέβηκε και με τις τελευταίες 4 κλήσεις που του ήρθαν. Στη διαδρομή από το σπίτι του μέχρι τον εθνικό δρόμο, γίνονται έργα, με τις αρχές, όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις, να μειώνουν το όριο ταχύτητας στα 70 χλμ./ώρα.

Ο οδηγός δεν το αντιλήφθηκε άμεσα, παρά μόνο όταν είδε τα δύο πρώτα γράμματα από την τροχαία, γνωρίζοντας, όπως αναφέρει, ότι θα έρχονταν ακόμα δύο «μπιλετάκια». Μάλιστα, δεν αφορούσαν κάποιες εξωφρενικές σε ταχύτητα παραβάσεις, με το μέγιστο πρόστιμο να αφορά μόλις 16 χλμ./ώρα διαφορά από το ανώτατο επιτρεπτό όριο.

Δείτε το σχετικό βίντεο:



Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Ολλανδία οι αρχές αφαιρούν από την ταχύτητα που «γράφει» η κάμερα 3 χιλιόμετρα ως περιθώριο λάθους.

Η πρώτη κλήση ήταν για υπέρβαση ορίου κατά 8 χ.α.ω. (πήγαινε με 81, πέφτει στα 78), με το πρόστιμο να ανέρχεται στα 78 ευρώ, ενώ η δεύτερη αφορούσε υπέρβαση κατά 14 χλμ./ώρα, με την ποινή να είναι 191 ευρώ. Στην τρίτη περίπτωση, ο οδηγός πιάστηκε να πηγαίνει με 16 χλμ./ώρα παραπάνω, με το πρόστιμο να ανεβαίνει στα 217 ευρώ, ενώ η τέταρτη κλήση αφορά υπέρβαση κατά μόλις 4 χ.α.ω., με τον Έλληνα να αναγκάζεται να πληρώσει 43 ευρώ.

Αν και ο ίδιος το αντιμετωπίζει με χιούμορ, λέγοντας ότι σε μια οργανωμένη χώρα υπάρχει κι αυτή η πλευρά, αρκετά σχόλια κάτω από το βίντεο που ανάρτησε αναφέρουν ότι τα πρόστιμα σε χώρες του εξωτερικού έχουν περισσότερο εισπρακτικό χαρακτήρα, παρά επιμορφωτικό.