Συμπληρώνονται σήμερα 32 χρόνια από τον θάνατο της Τζένης Καρέζη, η οποία έφυγε από τη ζωή ύστερα από μάχη που έδωσε με τον καρκίνο.

*Διαβάστε εδώ: Τζένη Καρέζη: Η σπάνια φωτογραφία με τον Ζάχο Χατζηφωτίου από το 1962

Ειδικότερα, η γνωστή ηθοποιός έφυγε από τη ζωή στις 26 Ιουλίου 1992, σε ηλικία 60 ετών.

Για να την τιμήσει, η Finos Film ανήρτησε σήμερα ένα βίντεο-αφιέρωμα προς τιμήν της κορυφαίας Ελληνίδας ηθοποιού.


Η ανάρτηση της Finos Film για την Τζένη Καρέζη

«Η Τζένη Καρέζη είχε το χάρισμα να σε μαγνητίζει με ένα βλέμμα, χωρίς ποτέ να νιώσεις άβολα. Ίσως να μην έχει υπάρξει άλλη γυναίκα ηθοποιός του ελληνικού σινεμά που να συνδύαζε τόσο φυσικά το νάζι με την επιτομή της κομψότητας.

Έφυγε από κοντά μας σαν σήμερα το 1992 και τη θυμόμαστε (μπορούμε άλλωστε να την ξεχάσουμε;) μέσα από το τραγούδι "Το Σαραβαλάκι μου" σε μουσική Μίμη Πλέσσα και στίχους Αλέκου Σακελλάριου, που ερμηνεύει η ίδια, παρέα με τους Πέτρο Κυριακό, Αλέκο Τζανετάκο και Γιάννη Μαλούχο με τη φωνή του Μανώλη Καναρίδη, στην ταινία «Η Νύφη το ’σκασε» το 1962», έγραψε η Φίνος Φιλμ στη λεζάντα της συγκινητικής ανάρτησης.

Η ηθοποιός Τζένη Καρέζη γεννήθηκε στις 12 Ιανουαρίου 1932 στην Αθήνα. Το πραγματικό της όνομα ήταν Ευγενία Καρπούζη. Διαγνώστηκε με καρκίνο τη θεατρική χρονιά 1988-89, όταν έπαιζε στον «Βυσσινόκηπο» του Τσέχοφ, μαζί με τον σύζυγό της Κώστα Καζάκο. Οι παραστάσεις διακόπηκαν και η ηθοποιός ταξίδεψε στο εξωτερικό για εξετάσεις.