Σάλος έχει ξεσπάσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες μετά το ματς της Άντζελα Καρίνι κόντρα στην Ιμάνι Κελίφ. Ο αγώνας τους διήρκησε μόλις 46 δευτερόλεπτα, καθώς η Ιταλίδα αποχώρησε, μη αντέχοντας άλλο τα χτυπήματα της Αλγερινής. «Προτίμησα να σταματήσω για το καλό της υγείας μου. Ποτέ δεν έχω δεχτεί ξανά τέτοια χτυπήματα» ήταν τα λόγια της Ιταλίδας.

Η Κελίφ είναι μία από τις δύο μποξέρ που η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή τούς επέτρεψε να αγωνιστούν, παρότι πέρυσι είχε αποκλειστεί από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, καθώς κόπηκε στα τεστ τεστοστερόνης και καταλληλότητας φύλου. Η Αλγερινή μαζί με μία ακόμη Ταϊβανή αθλήτρια έχουν ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων, καθώς συμμετέχουν στους Αγώνες ως γυναίκες, ενώ έχουν ανδρικά χρωμοσώματα. Τότε, ο πρόεδρος της Διεθνούς Ερασιτεχνικής Πυγμαχίας Ούμαρ Κρεμλέφ είχε αναφέρει πως τα τεστ DNA έδειξαν πως η Αλγερινή έχει χρωμοσώματα «ΧΥ», τα οποία είναι αρσενικά, ενώ τα θηλυκά είναι «ΧΧ». Από την πλευρά της, η ΔΟΕ δηλώνει πως το διαβατήριο της Ιμάνι Κελίφ αναγράφει «γυναίκα» και πως όλοι στους Αγώνες πέρασαν τους κανόνες επιλεξιμότητας, χωρίς, ωστόσο, να γίνεται γνωστό ποιοι είναι αυτοί, με την Αλγερινή να έχει αγωνιστεί και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020.

Η Διεθνής Ομοσπονδία Μποξ επέκρινε ευθέως τη ΔΟΕ, η οποία έχει λιγότερο αυστηρούς κανόνες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. «Οι διαφορετικοί κανονισμοί της ΔΟΕ για αυτά τα θέματα, στα οποία δεν εμπλέκεται η IBA, εγείρουν σοβαρά ερωτήματα τόσο για την αγωνιστική δικαιοσύνη όσο και για την ασφάλεια των αθλητών».

Το θέμα πήρε τεράστιες διαστάσεις, με την πρωθυπουργό της Ιταλίας να τοποθετείται επίσης, λέγοντας: «Πιστεύω ότι αθλητές που έχουν αντρικά γεννητικά όργανα δεν θα πρέπει να γίνονται δεκτοί σε γυναικείους διαγωνισμούς. Αυτό δεν είναι διότι θέλει κάποιος να τους διακρίνει κατά κάποιου άλλου, αλλά για να προστατευτούν τα δικαιώματα των γυναικών αθλητών, που είναι να αγωνίζονται επί ίσοις όροις».

Επίσης, ο αντιπρόεδρος του υπουργικού συμβουλίου της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι δήλωσε: «Τρανς μποξέρ, που έχει αποβληθεί από την Παγκόσμια Ομοσπονδία, μπορεί να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες και θα αντιμετωπίσει τη δική μας Άντζελα Καρίνι. Μία Μεξικανή αθλήτρια που αγωνίστηκε εναντίον της είπε ότι “οι γροθιές της πονούσαν πολύ. Δεν νομίζω να έχω νιώσει έτσι στα δεκατρία χρόνια που πυγμαχώ, ούτε καν σε σπάρινγκ κόντρα σε άνδρες”. Χαστούκι στο πρόσωπο του αθλητικού ιδεώδους και της αξιοπιστίας των Ολυμπιακών Αγώνων. Φτάνει με τη woke ιδεολογία!» έγραψε ο Σαλβίνι στα σόσιαλ.


Κύμα συμπαράστασης για την Ιταλίδα

Την ίδια ώρα, στα social media έχει ξεσπάσει κύμα συμπαράστασης στο πρόσωπο της Καρίνι με το hashtag #IstandWithAngelaCarini, με τους περισσότερους να τονίζουν πως ήταν ένας άδικος αγώνας για την Ιταλίδα πυγμάχο.

Μεταξύ άλλων και ο Έλον Μασκ, που σχολίασε με ένα «Απολύτως» το tweet Αμερικανίδας κολυμβήτριας, που έλεγε ότι οι «άνδρες δεν έχουν θέση στα γυναικεία σπορ».


«Δεν είναι δίκαιο»

Άντεξε το πρώτο χτύπημα στο σώμα, αλλά στα 46 δευτερόλεπτα η γροθιά στο πρόσωπό της την ανάγκασε να γυρίσει στον πάγκο της και να ζητήσει από τον προπονητή της να αποχωρήσει... «Δάσκαλε, με πόνεσε τόσο πολύ, που δεν θέλω να συνεχίσω» φέρεται να είπε στον προπονητή της, σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ. «Πιστεύεις ότι μπορείς να τελειώσεις τουλάχιστον τον 1ο γύρο; Έτσι θα έχουμε λίγο χρόνο να το συζητήσουμε και να αποφασίσουμε» τη ρώτησε ο Εμανουέλε Ρεντσίνι, αλλά η αθλήτριά του του απαντά: «Όχι, είναι μάταιο...». Έπειτα από λίγο ο διαιτητής σήκωσε το χέρι της Κελίφ αναδεικνύοντάς τη νικήτρια. Οι Αλγερινοί στις κερκίδες πανηγυρίζουν και η Ιταλίδα λυγίζει, πέφτει στο ρινγκ κι επαναλαμβάνει πολλές φορές «δεν είναι δίκαιο...».

Το ολυμπιακό όνειρό της είχε τελειώσει άδοξα, με την ίδια τον περασμένο Μάρτιο, όταν εξασφάλισε την πρόκρισή της στο Παρίσι, να δηλώνει συγκινημένη: «Μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο έχασα τον πατέρα μου και τώρα στο Παρίσι θέλω να κατακτήσω ένα μετάλλιο για να του το αφιερώσω».


Πιλίδης: «Για πόσο ακόμα θα ανεχόμαστε αυτή την αηδία;»

Σε ένα πρωτοφανές ξέσπασμα προχώρησε ο Γιώργος Πιλίδης. Ο 24χρονος αθλητής της πάλης χρησιμοποίησε ακραίους χαρακτηρισμούς, κάνοντας μάλιστα λόγο για «φυσιολογικούς» και μη ανθρώπους. «Πόσο πιο χαμηλά μπορεί να πέσει η ανθρωπότητα... Επειδή ένας άνδρας θέλει να αυτοπροσδιοριστεί γυναίκα, του επιτρέπουν να αγωνιστεί στην κατηγορία των γυναικών. Για ποια ίσα δικαιώματα μας μιλάτε εσείς εκεί στα κανάλια; Τι έχετε να πείτε γι’ αυτό;» γράφει σε instastory που ανέβασε ο Γιώργος Πιλίδης.

«Για πόσο καιρό ακόμη εμείς οι φυσιολογικοί θα καθόμαστε να ανεχόμαστε αυτή την αηδία; Όσο για το ολυμπιακό ιδεώδες; Απλά δεν υπάρχει φέτος. Ένα καρναβάλι οι Ολυμπιακοί Αγώνες». Λίγες ώρες αργότερα, ο Γιώργος Πιλίδης επανήλθε με νέο post σχετικά με το αμφιλεγόμενο θέμα, εμμένοντας στην ίδια γραμμή. «Αυτή την Ολυμπιάδα θέλουμε; Ντροπή μας! Η Ιταλίδα πυγμάχος αναγκάστηκε να αποχωρήσει από τον αγώνα της με την τρανς αθλήτρια από την Αλγερία για να διαφυλάξει τη σωματική της ακεραιότητα... ΑΙΣΧΟΣ! Ετοιμαστείτε, τα χειρότερα έρχονται» έγραψε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Πιλίδης.