Αναμφίβολα η ανατροφή και το μεγάλωμα των παιδιών είναι μία εμπειρία που προσφέρει μοναδικές όμορφες στιγμές, αλλά είναι ορισμένες φορές εξαντλητική.

Είναι μια full time «δουλειά», που απαιτεί υπομονή, επιμονή και χρόνο, που πολλές φορές δεν είναι διαθέσιμος, λόγω των απαιτητικών ρυθμών του σύγχρονου τρόπου ζωής.

Για τον λόγο αυτό, ευρωπαϊκή χώρα συνταγογραφεί διακοπές σε εξαντλημένους γονείς, ώστε να τους δώσει ένα time out να γεμίσουν τις μπαταρίες τους, να αδειάσουν το κεφάλι τους και να μπορούν να επανέλθουν... δριμύτεροι στο σωστό μεγάλωμα των παιδιών τους.

Η θεραπεία «Kur» που συνταγογραφείται σε γονείς

Ο λόγος για τη Γερμανία, που έχει παράδοση στο «Kur», δηλαδή τη θεραπεία, και οι γιατροί συνταγογραφούν διαλείμματα σε σπα ή βουνό για τέσσερις εβδομάδες!

Πρόκειται για τις θεραπείες Mutter-und-kind και vater-und-kind, που διαρκούν τέσσερις εβδομάδες διακοπών και δικαιούνται όλοι οι Γερμανοί γονείς κάθε τέσσερα χρόνια. Μάλιστα, η συγκεκριμένη παράδοση καλύπτεται από την ασφάλειά τους και οι ίδιοι δε χρειάζονται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη!

Οι θεραπείες ξεκίνησαν από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και αρχικά αφορούσε μόνο τις μητέρες. Σκοπός τους ήταν να τις αποσυμφορίσει, καθώς δέχονταν μεγαλύτερο σωματικό και ψυχολογικό βάρος προσπαθώντας να φέρουν εις πέρας τις οικογενειακές και επαγγελματικές τους υποχρεώσεις, εφόσον οι  σύζυγοί τους βρίσκονταν στον πόλεμο.