Μπορεί η Μύκονος να αποτελεί για πολλούς εντός και εκτός Ελλάδος το κοσμοπολίτικο νησί των Κυκλάδων, που κάθε καλοκαίρι συγκεντρώνει το ενδιαφέρον σηµαντικών εκπροσώπων του διεθνούς καλλιτεχνικού και επιχειρηµατικού τζετ σετ, που το επιλέγουν για τις διακοπές τους, ωστόσο για την Αλίκη Καραµανλή πρόκειται για την ιδιαίτερη πατρίδα της γιαγιάς της και το επέλεξε για τα πρώτα επαγγελµατικά της βήµατα.

Ο λόγος για την κόρη του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραµανλή και της συζύγου του, Νατάσας, που από την αρχή του καλοκαιριού εργάζεται, κάνοντας την πρακτική της, στο ξενοδοχείο πέντε αστέρων στη Χώρα της Μυκόνου µε την ονοµασία «Semeli». Η Αλίκη Καραµανλή, που αδιαµφισβήτητα µοιάζει στον µπαµπά της, σπουδάζει σε δύο σχολές. Είναι φοιτήτρια στο Τµήµα Πολιτικών Επιστηµών στο Πάντειο Πανεπιστήµιο και παράλληλα σπουδάζει Επικοινωνία και Entrepreneurship Management στο αµερικανικό κολέγιο Deree. Εργάστηκε για δύο χρόνια στην εταιρεία WeFor στη θέση της marketing manager, ενώ νωρίτερα έκανε την πρακτική της στην εταιρεία δηµοσκοπήσεων MRB ως data analyst assistant.

aliki_karamanli_mykonos

Από τις αρχές Ιουνίου έχει ενταχθεί στην οµάδα του «Semeli Luxury Hotel Mykonos» στο τµήµα µάρκετινγκ, συνδυάζοντας εργασία και διακοπές σε ένα µαγευτικό µέρος στην καρδιά της Μυκόνου. Το συγκεκριµένο ξενοδοχείο του ιατρού-καρδιολόγου Ηρακλή Ζησιµόπουλου αποτελεί έναν µοναδικό παράδεισο χαλάρωσης, µε ζεστή ατµόσφαιρα και άρτιους αισθητικά χώρους εκλεπτυσµένου design. Σηµειώνεται ότι το Semeli Group της οικογένειας Ζησιµόπουλου συνεργάζεται από φέτος µε τον Οµιλο Hilton, που επέλεξε το «νησί των ανέµων» για περαιτέρω επέκτασή του στην Ελλάδα. Στη χώρα µας η νέα προσθήκη για τον όµιλο -ανεβάζοντας σε εννέα τις µονάδες στο χαρτοφυλάκιό του- ήρθε από τις αρχές Ιουνίου µε το 5άστερο «αδελφάκι» του «Semeli Luxury Hotel», το «Semeli Coast Mykonos».

Η Αλίκη Καραµανλή προστέθηκε στην οµάδα αυτού του δυναµικού ξενοδοχειακού οµίλου έχοντας πολλά «όπλα», εκτός των σπουδών της: τη γνώση τριών ξένων γλωσσών. Συγκεκριµένα, η κόρη του κ. Καραµανλή µιλά άπταιστα αγγλικά, γερµανικά και ισπανικά.

xenodoxeio_aliki_karamanli

Κοντά στην 21χρονη κόρη τους βρίσκονται συχνά τόσο ο Κώστας Καραµανλής όσο και η Νατάσα Παζαΐτη. Στα τέλη Ιουλίου βρέθηκε στο νησί ο πρώην πρωθυπουργός, που είχε συνάντηση µε τον δήµαρχο, Χρήστο Βερώνη, ενώ από τον Ιούνιο βρίσκεται τακτικά εκεί η µητέρα της. Τέλη Ιουνίου, µάλιστα, η Νατάσα Παζαΐτη βρέθηκε στο νησί µε την αδελφή της, Χρύσα Παζαΐτη-Ιωαννίδου, και πέρασαν ξεκούραστες διακοπές, κάνοντας όµως και βόλτες στα Ματογιάννια.

natasa_pazaiti_mykonos

Η Μύκονος είναι άρρηκτα συνδεδεµένη µε την οικογένεια Καραµανλή, καθώς η µητέρα του Κώστα Καραµανλή, Αλίκη, καταγόταν από το νησί, ενώ εκεί υπάρχει µέχρι σήµερα το πατρικό της σπίτι. Μάλιστα, τα οστά της Αλίκης Καραµανλή έχουν µεταφερθεί στην Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήµονος στο Μαράθι, ένα µοναστήρι το οποίο χτίστηκε το 1665.

pazaiti_mykonos

Η Αλίκη Καραµανλή, το γένος Γεωργούλη, γεννήθηκε στις 4 Ιανουαρίου 1920 και µεγάλωσε στις Κυκλάδες, µε πατέρα καταγόµενο από τη Σύρο και µητέρα από τη Μύκονο. Παντρεύτηκε τον Αλέκο Καραµανλή, πατέρα του πρώην πρωθυπουργού, τον Σεπτέµβριο του 1944 και πορεύθηκαν µαζί για περισσότερα από 60 χρόνια, µέχρι τον θάνατο του δεύτερου, το 2005, ενώ απέκτησαν δύο γιους: τον Γιώργο και τον Κώστα. Ο ιδρυτής της Ν.∆., Κωνσταντίνος Καραµανλής, επίσης, ως νεαρός πρωθυπουργός της Ελλάδας, είχε ερωτευτεί τη Μύκονο. Μέχρι το τέλος των ηµερών του επέστρεφε κάθε καλοκαίρι, για να περάσει τις διακοπές του µε τον πιο απλό τρόπο.

Δημοσιεύθηκε στο ένθετο Secret της εφημερίδας «Παραπολιτικά»