Η 22χρονη κόρη εργάτριας που έγινε ανθυπολοχαγός του αµερικανικού στρατού, στέφθηκε «Μις Μίσιγκαν» και τώρα «Μις ΗΠΑ 2024». Η καλλονή Άλµα Κούπερ, η φετινή ωραιότερη γυναίκα της Αµερικής, ζει το παραµύθι της. Αλλιώς, το «American dream». Και το διατρανώνει. Υπερέχοντας έναντι των άλλων φαβορί, της «Μις Κεντάκι» και της «Μις Οκλαχόµα», απέσπασε το «χρυσό», το κορυφαίο βραβείο στα αµερικανικά καλλιστεία, που πραγµατοποιήθηκαν προχθές στο Peacock Theatre του Λος Άντζελες.

Η προκάτοχός της, «Μις ΗΠΑ» 2023, Σαβάνα Γκάνκιεβιτς, που την έστεψε, αποδέχθηκε τον τίτλο και το στέµµα τον Μάιο, λίγο µετά την παραίτηση της πρώην κατόχου του, Νοέλια Βόιτ: Η Βόιτ είναι η πρώτη Βενεζουελο-Αµερικανίδα που κατέκτησε τον τίτλο της «Μις ΗΠΑ», αλλά παραιτήθηκε επικαλούµενη και «λόγους υγείας» και «τοξικό περιβάλλον». Κατηγορώντας την CEO του διαγωνισµού Λάιλα Ρόουζ για «χειραγώγηση» σε διάφορες διαλέξεις και συνέδρια, όπου καλούταν να εκπροσωπήσει τον θεσµό, ως νικήτρια. Και η «Μις Έφηβη ΗΠΑ 2023», Ούµα Σοφία Σριβαστάβα, αποχώρησε, τονίζοντας πως «οι αξίες µου δεν ευθυγραµµίζονταν πλήρως µε την κατεύθυνση του οργανισµού».


Ποια είναι 

Ποιες λεπτοµέρειες θέλουµε να ξέρουµε για την εκρηκτική Κούπερ µε τις τορνευτές καµπύλες, που θα εκπροσωπήσει τις ΗΠΑ τον Νοέµβριο, στον διαγωνισµό για την ανάδειξη της «Μις Υφήλιος»; Είναι αξιωµατικός στρατιωτικών πληροφοριών στον αµερικανικό στρατό. Αποφοίτησε στο κορυφαίο 5% της τάξης της από τη διάσηµη Στρατιωτική Ακαδηµία West Point - όπερ σηµαίνει ότι και το µυαλό της λειτουργεί άψογα. Επίσης είναι υπότροφος του KnightHennessy στο Πανεπιστήµιο του Στάνφορντ και κάτοχος µάστερ στην Επιστήµη ∆εδοµένων.

Απαντώντας, όπως και οι άλλες τέσσερις φιναλίστ, στην ίδια ερώτηση -«πώς µπορούµε να γεφυρώσουµε το χάσµα µεταξύ διαφορετικών πολιτισµών και να καλλιεργήσουµε την κατανόηση και τον σεβασµό;»- επισήµανε: «Ως κόρη µετανάστριας εργάτριας, περήφανη Αφρολατίνα και αξιωµατικός του στρατού των ΗΠΑ, ζω το αµερικανικό όνειρο. Η ζωή και η µητέρα µου µου έχουν διδάξει ότι οι περιστάσεις δεν καθορίζουν το πεπρωµένο σου». Tip: Η νέα νικήτρια του διαγωνισµού «Μις Έφηβη ΗΠΑ» 2024, Άντι Κάρβερ, στέφθηκε στη 1/8/2024. Ευτυχώς, δεν σηµειώθηκε αποχώρηση - όπως πέρυσι.