Στις αρχές της άνοιξης περιμέναμε στην Αθήνα τη βασιλομήτορα Σοφία της Ισπανίας και επίτιμη βασίλισσα της χώρας του φλαμένκο. Επαΐοντες ορκίζονταν τότε ότι σκεφτόταν να εγκατασταθεί μόνιμα στο Ψυχικό, όπου καταλύει όταν έρχεται στην Αττική. Τελικά επέστρεψε πρόσφατα για να παραστεί στην κηδεία του Μισέλ ντε Γκρες στο Τατόι.

Και αποχώρησε για την Ισπανία ξανά. Τώρα ωστόσο, έπειτα από πολύ καιρό, έκανε έξοδο με τη σύζυγο του γιου της, βασιλιά Φελίπε, τη βασίλισσα Λετίθια. Ο λόγος που επικεντρωνόμαστε σε αυτό; Τα ισπανικά ΜΜΕ μέχρι πρότινος διατράνωναν ότι οι μεταξύ τους σχέσεις δεν ήταν αγαστές. Τους τελευταίους μήνες, με τα ολοένα και διογκούμενα σενάρια να μιλάνε για χωρισμό Φελίπε - Λετίθια, κραταιά μίντια της Ιβηρικής, όπως το «Hola!», έγραφαν πως οι δύο κυρίες αντάλλαζαν γκριμάτσες κάθε φορά που «αναγκαστικά βρίσκονταν στον ίδιο χώρο». Φαίνεται ωστόσο πως τα πράγματα άλλαξαν. Ένα διαζύγιο, ειδικά όταν αφορά γαλαζοαίματους και για ευνόητους λόγους περισσότερο ένα βασιλικό ζεύγος, δεν είναι συνηθισμένο. Καθώς λοιπόν, όπως είδαμε και από την κοινή εμφάνιση στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι των Φελίπε - Λετίθια, μόνοιασαν ξανά, η μητέρα του, Σοφία, και αδελφή του εκλιπόντος τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, άλλαξε στάση.

Κάτι που καταδεικνύεται και από τα «κλικ» στις διακοπές τους στην Πάλμα ντε Μαγιόρκα. Αφενός μια μητέρα κάθε στιγμή νιώθει ότι χρειάζεται να είναι κοντά στο παιδί της, αφετέρου τα εγγόνια της Σοφίας -εδώ με την πριγκίπισσα Λεονόρ και την Ινφάντα Σοφία- τη λατρεύουν. Έτσι, παραμένει στην Ισπανία. Όσο για τις λήψεις, το royal θηλυκό κουαρτέτο μοιάζει να βολτάρει ανέμελο, ενώ η Σοφία κάποια στιγμή πιάνει αγκαζέ τη Λεονόρ. Δείχνουν με άλλα λόγια ότι τα περνάνε σούπερ. Σαφώς οι φωτογραφίες δεν λένε πάντα την αλήθεια, όπως θα υποστήριζε και ο διεθνής Έλληνας φωτογράφος Νίκος Οικονομόπουλος, επειδή «επιλέγεις εσύ τη στιγμή που θα κάνεις “κλικ”», αλλά προδίδουν ότι οι σχέσεις νύφης - πεθεράς έχουν τουλάχιστον βελτιωθεί. Και αν, αναμφίβολα, ο κόσμος της βασιλομήτορος μόνο πλασματικά φτιαγμένος δεν είναι, τα παραμύθια αφορούν αποκλειστικά το Χόλιγουντ, όχι τη ζωή. Πάντως, αποστάσεις… ασφαλείας, όπως βλέπετε, κρατούν μεταξύ τους. Ακόμα.