Από τον Ιούνιο, όπως σας ενηµέρωσε πρώτο το «Secret», τηλεφωνώντας για ένα απλό, δωρικό δωµάτιο στην Αντίπαρο εισέπραττες ένα ηχηρό «όχι». Και δεν είναι (φυσικά) ότι στο νησί βρέθηκε τις προηγούµενες ηµέρες, τον Ιούλιο δηλαδή, µαζί µε τις φίλες της, η ηθοποιός Μαρία Σολωµού: Εθεάθη φορώντας λαµέ στον κεντρικό της δρόµο και επικρίθηκε, καθώς το στυλ της απλώς δεν «συνάδει» µε το νησί. Ούτε πως ο συνάδελφός της Σταύρος Σβήγκος κυκλοφορούσε περιχαρής αγκαλιά µε το νέο του αµόρε ή ο επίσης συνάδελφός της Αλέκος Συσσοβίτης, κλασικά, µε τη µηχανή του.

Ήταν η λαµπερή βάφτιση του γιου του Γιάννη Μαρτίνου και της Μάγιας Ζαφειροπούλου-Μαρτίνου, µε νονό τον Ντίνο Κόκκαλη, γιο του Σωκράτη Κόκκαλη και σύζυγο της Αταλάντης Μαρτίνου, η οποία και πραγµατοποιήθηκε στις 20 Ιουλίου. Κάτω από άκρα µυστικότητα.

Το αγοράκι πήρε το όνοµα του καραβοκύρη παππού του, Ντίνου, ενώ στη δεξίωση τραγούδησαν ο Κωστής Μαραβέγιας και η Ρένα Μόρφη.

f3_rena
f4_maravegias-sotiropoulou

Καλεσµένος ήταν και ο Σάκης Ρουβάς µε την Κάτια Ζυγούλη, οι οποίοι, σύµφωνα µε τις πληροφορίες του «S», στη συνέχεια µετέβησαν στη Σύρο και ακολούθησε η Κίµωλος (εν τη απουσία, πάντως, του Νο 1 «θιασώτη» της, του γνωστού ηθοποιού Γιάννη Στάνκογλου, ο οποίος βρίσκεται στην Ταϊλάνδη µε τα παιδιά του).

f2_katia-sakis

Στο διά ταύτα, δύο ηµέρες πριν από το baby µπλουµ, από νωρίς το απόγευµα µέχρι αργά το βράδυ οι υπάλληλοι της οικογένειας ήταν «απίκο» για να εξυπηρετήσουν τους δεκάδες καλεσµένους του πάρτι που ακολούθησε στο υπέροχα φωτισµένο κτήµα των Μαρτίνων στην Αντίπαρο. Εκεί έδωσε το «παρών» η εφοπλιστική ελίτ. Ανάµεσά τους και η «Εζενί», η Ευγενία Νιάρχου, η οποία παρουσιάζει τη νέα έκθεση µε τα κοσµήµατά της στο «Τhe Rooster» (έχει, µάλιστα, δηµιουργήσει και κόσµηµα Oλυµπιακό µε αφορµή τους Αγώνες 2024 στο Παρίσι, που «τρέχουν» - και διχάζουν), και η Κατερίνα Εµπειρίκου, από τις επικεφαλής του Κυκλαδικού Μουσείου, ιδρυτικό µέλος της επιτροπής του προγράµµατος Young Patrons και µέλος του ∆.Σ. του Cycladic Art Foundation στη Νέα Υόρκη.

1722356343462blob

Επίσης, τραπεζίτες και επιχειρηµατίες που δεν συναντάµε συχνά σε κοσµικά events. Εννοείται, δεν έλειψε η ηθοποιός και πρώην «Bond girl», «κορίτσι του 007» ούτως ειπείν, Τόνια Σωτηροπούλου, σύζυγος του Κωστή Μαραβέγια, από το baby µπλουµ, που πραγµατοποιήθηκε απουσία παπαράτσι, αλλά µε πολλούς επώνυµους καλεσµένους.

«Στο πόδι» όλη η Αντίπαρος για την εφοπλιστική βάφτιση

Όλη η Αντίπαρος κυριολεκτικά ήταν στο πόδι το προηγούµενο διάστηµα, περισσότερες από 40 ηµέρες για να ακριβολογούµε, ενώ είχε στηθεί και ειδική εξέδρα για το χαρµόσυνο γεγονός. Ειδικά συνεργεία για 24ωρα ολόκληρα µεταφέρονταν από την Πάρο στην Αντίπαρο µε φέρι µπόουτ, ενώ τα δροµολόγια των ελικοπτέρων για τον ερχοµό καλεσµένων ήταν non stop. «Η κινητικότητα αυτές τις µέρες λόγω της βάφτισης του µικρού Μαρτίνου ήταν το κάτι άλλο», θα πει στο «S» επιχειρηµατίας του νησιού, που διατηρεί εξοχικό εκεί. Οι δε υπάλληλοι της οικογένειας κυκλοφορούσαν στους δρόµους µε τις στολές τους. Το κανάλι Πάρου - Αντιπάρου, από την άλλη, φούλαρε από θαλαµηγούς, κάτι που, βεβαίως, δεν κάνει εντύπωση. Προφανώς στους ντόπιους δεν έκανε την παραµικρή, αφού όλοι γνώριζαν για τη βάφτιση.

Το Μυστήριο έλαβε χώρα στην περιοχή Μαγγανιές, όπου βρίσκεται η βίλα του µπαµπά του νεοφώτιστου, και µε τη βάφτιση επισφραγίστηκε η ειδική σχέση της πασίγνωστης εφοπλιστικής οικογένειας µε το νησί: Εναντι ύψους 42 εκατ. ευρώ, µας ενηµερώνουν πηγές από το νησί, ο εφοπλιστής Πέτρος Παππάς πούλησε στον Ιωάννη Μαρτίνο πέντε βίλες στην Αντίπαρο - η αγοραπωλησία πραγµατοποιήθηκε λίγο πριν από το κλείσιµο του προηγούµενου έτους. Οι βίλες, σε οικόπεδο 30 στρεµµάτων, χαρακτηρίζονται «καταπληκτικής αρχιτεκτονικής και αισθητικής» απ’ όσους τις έχουν δει. Αξίζει εδώ να σηµειώσουµε ότι ο εφοπλιστής Ιωάννης Μαρτίνος δεν είναι άγνωστος στο νησί, αφού και πριν από τη συγκεκριµένη, γκράντε αγορά διέθετε βίλα σε «φιλέτο» της Αντιπάρου, µε γείτονες τον Τοµ Χανκς και την ελληνικής καταγωγής Ρίτα Ουίλσον, έναν Ινδό κροίσο και τον Ανδρίκο Παπανδρέου.

TIP: Το ζευγάρι ενώθηκε µε τα ιερά δεσµά του γάµου σε ένα µυστήριο-υπερπαραγωγή που έλαβε χώρα στη Σχοινούσα το 2013, µε καλεσµένους περισσότερα από 500 άτοµα. Τότε ανοίχτηκαν δρόµοι (έγινε ανάπλαση παλιού πεζοδρόµουµονοπατιού που συνδέει το λιµάνι µε τη Χώρα, µε πλακόστρωση και ηλεκτροφωτισµό σε µήκος περίπου 600 µέτρων), πραγµατοποιήθηκαν επείγουσες εργασίες αφαλάτωσης 400 κυβικών νερού, έγινε µελέτη ηλεκτροµηχανολογικών εγκαταστάσεων και για µία ολόκληρη εβδοµάδα δούλεψαν πυρετωδώς όλες οι επιχειρήσεις των κατοίκων του νησιού. Κάπως έτσι, αναπόφευκτα, και τώρα όλοι, αυτήν τη φορά µε φόντο τη µαγική µπλε Αντίπαρο, κινητοποιήθηκαν για την πασίγνωστη εφοπλιστική οικογένεια.

Δημοσιεύθηκε στο ένθετο Secret της εφημερίδας «Παραπολιτικά»