Σε εφιάλτη μετατράπηκαν οι διακοπές της 15χρονης Μυρτούς Παπαδομιχελάκη τον Ιούλιο του 2012 στο νησί της Πάρου, καθώς κακοποιήθηκε βάναυσα και βιάστηκε από τον 24χρονο, πακιστανικής καταγωγής, Αχμέτ Βακάς.

*Διαβάστε εδώ: Αθανάσιος Ντρούζος: Πήρε τον νόμο στα χέρια του για να εκδικηθεί για τον θάνατο του γιου του (Βίντεο)

Ήταν 22 Ιουλίου του 2012, όταν η Μυρτώ, που τότε ήταν ανήλικη, εντοπίστηκε άγρια ξυλοκοπημένη, σε κυματώδη κατάσταση, στην παραλία Χρυσή Ακτή, στην Πάρο.

Το 15χρονο κορίτσι, το οποίο έκανε διακοπές στο νησί με τη μητέρα και την αδελφή του, βρισκόταν στην παραλία, όταν αποφάσισε να πάει μια βόλτα μόνο του προς τα βράχια.

Αφού απομακρύνθηκε λίγα μέτρα από την παραλία και ενώ αγνάντευε τη θάλασσα, δέχθηκε επίθεση από έναν άγνωστο άνδρα, την παρουσία του οποίου δεν αντιλήφθηκε έγκαιρα, γιατί άκουγε μουσική, φορώντας ακουστικά.

Ο Αχμέτ Βακάς αρχικά προσπάθησε να κλέψει το κινητό της ατυχής Μυρτούς, χτυπώντας την στο κεφάλι με μια πέτρα περίπου 5 κιλών. Έπειτα, άρχισε να τη χτυπά με δύναμη στα βράχια κι όταν εκείνη σταμάτησε να αντιδρά, της έβγαλε τα ρούχα, τα πέταξε στη θάλασσα και τη βίασε.

Λίγη ώρα αργότερα, η μητέρα της ήταν αυτή που την εντόπισε ημίγυμνη και βαριά χτυπημένη στα βράχια. Όπως είπε στην κατάθεσή της η Μαίρη Κοτρώτσου, η οποία ήταν μαζί με τη Μυρτώ στη Χρυσή Ακτή, άρχισε να ανησυχεί, όταν τηλεφώνησε στην κόρη της και διαπίστωσε ότι το κινητό της τηλέφωνο ήταν απενεργοποιημένο.


«Έβλεπα παντού αίμα»

«Αμέσως ξεκίνησα να την ψάχνω μαζί με τη μεγάλη μου κόρη. Όταν πλησίασα το σημείο, είδα ένα αλλοιωμένο σώμα και πρόσωπο. Έβλεπα παντού αίμα. Παρά πολύ αίμα. Σκέφτηκα πως αν δεν πέθανε ακόμα, σε λίγα λεπτά θα είναι σίγουρα νεκρή! Στο νοσοκομείο μου είπαν ότι το παιδί μου είναι κλινικά νεκρό. Όπως διαπιστώθηκε αργότερα στο νοσοκομείο, όλο της το πρόσωπο ήταν σπασμένο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι Αρχές διέταξαν η Μυρτώ να διακομιστεί το συντομότερο δυνατό σε ένα νοσοκομείο της Αθήνας, ώστε να της παράσχουν άμεση φροντίδα, ενώ παράλληλα ξεκίνησαν οι προσπάθειες για τον εντοπισμό του δράστη.

Τελικά, ο Αχμέτ Βακάς συνελήφθη λίγες ημέρες αργότερα στη Νέα Χαλκηδόνα, μέσω του στίγματος του κινητού του τηλεφώνου. Ο ίδιος εγκατέλειψε την Πάρο, όπου εργαζόταν ως κηπουρός σε ξενοδοχείο, προφασιζόμενος ασθένεια δικού του ανθρώπου. Η ταυτοποίηση του DNA ήταν αυτή που έδειξε τελικά τον δράστη, ο οποίος στο μεταξύ είχε προσπαθήσει να ενταχθεί σε πρόγραμμα επαναπατρισμού.

Ο Βακάς ομολόγησε το αποτρόπαιο έγκλημά του, ωστόσο για να τύχει ευνοϊκότερης μεταχείρισης, επιχείρησε να παραπλανήσει τις αστυνομικές Αρχές, λέγοντας πως γεννήθηκε το 1995 και είναι ανήλικος.

Όμως, το δικαστήριο της Σύρου δέχθηκε ότι το έτος γέννησής του είναι το 1991 και τον έκρινε ένοχο για ληστεία, απόπειρα ανθρωποκτονίας, βιασμό και παράνομη εργασία, επιβάλλοντάς του ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη, με την ποινή να διατηρείται ίδια και από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

Όσον αφορά στη Μυρτώ, που η ζωή της έμελλε να αλλάξει μια για πάντα τον Ιούλιο του 2012, βρίσκεται πλέον καθηλωμένη σε ένα κρεβάτι με ποσοστό αναπηρίας 100% και καθημερινά, με τη βοήθεια της μητέρας της που δεν φεύγει στιγμή από το πλευρό της, «ανεβαίνει έναν Γολγοθά», έχοντας περάσει από πολλά κέντρα αποκατάστασης σε Ελλάδα και εξωτερικό και έχοντας υποβληθεί σε πλήθος επεμβάσεων.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d32wm0f7l015)
@parapolitika

Εγκλήματα που συγκλόνησαν: Η Μυρτώ της Πάρου #parapolitikagr #crimes #tiktokgreece #greece #paros

♬ πρωτότυπος ήχος - Parapolitika.gr - Parapolitika.gr