Σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο η Τέιλορ Σουίφτ: Περισσότεροι από 1.200.000 θαυμαστές αποθέωσαν το «ποπ φαινόμενο» της εποχής μας στις συναυλίες της στην Αγγλία, αφήνοντας περισσότερο από 1 δισ. λίρες στη Βρετανία! «Είμαι η πρώτη σόλο καλλιτέχνιδα που έπαιξα στο Γουέμπλεϊ οκτώ φορές σε μία μόνο περιοδεία», επισήμανε στο φινάλε του «Eras Tour». Ενώ οι «swifties», σε φρενίτιδα, ούρλιαζαν εκστασιασμένοι.

Με το 8ο sold out live της στο Γουέμπλεϊ, ξεπέρασε τον μύθο Μάικλ Τζάκσον και το θρυλικό του «Bad Tour» (1988). Ανέβηκε στην κορυφή της πυραμίδας των σταρ που έχουν εμφανιστεί στο στάδιο, φτάνοντας τους Take That και το «Progress Tour» τους (2011).

«Δεν θα ξεχάσω την τιμή που μου κάνατε, δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψω ό,τι νιώθω», είπε απευθυνόμενη στους θαυμαστές της. Γκεστ εμφανίσεις έκαναν η Florence + The Machine, η Σάρον Όσμπορν και ο frontman των Bleachers, Τζακ Αντόνοφ, «λανσάροντας» νέο κλιπ και τη δική του εκδοχή για το νέο της κομμάτι «So Long, London», που πρωτοπαρουσίασε στη διάρκεια του «Eras Tour».


Δρομολογεί τη δημιουργία ντοκιμαντέρ για τις 149 συναυλίες του «Εras Tour»

Η Σουίφτ έπαιξε σόλο μπροστά σε περισσότερους από 1.200.000 θεατές, με τα κέρδη για τη Βρετανία, σύμφωνα με το BBC, να ξεπερνούν το 1.000.000.000 λίρες, 1.178.000.000 ευρώ δηλαδή. Σύμφωνα, δε, με τη «Sun», δρομολογεί τη δημιουργία ντοκιμαντέρ για τις 149 συναυλίες του «Εras Tour». «Πάντα αγαπούσα να παίζω στο Λονδίνο, αλλά αυτό ήταν το καλύτερο. Δεν έχω βιώσει ποτέ κάτι τόσο όμορφο, δεν έχω αντικρίσει ποτέ τόσο γενναιόδωρο κοινό. Μοιάζετε να έχετε αποστηθίσει όλους τους στίχους από καθένα από τα τραγούδια μου - και αυτό είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα», τόνισε.

Στο τελευταίο live, έπειτα από 3,5 ώρες, ενώ το κοινό άρχισε να αποχωρεί, ήρθε το ανκόρ-έκπληξη: ολοκαίνουργιο κλιπ της εμφανίστηκε στους προτζέκτορες του Γουέμπλεϊ, παρουσιάζοντας σκηνές από τα παρασκήνια της περιοδείας της, με τη Σουίφτ από τη σκηνή να «βουτάει» σε τρένο. Το βίντεο συνοδεύτηκε από το τεράστιο χιτ της «I Can Do It With A Broken Heart», που «προδίδει» ότι ο ενθουσιασμός για το ξεκίνημα του «Eras Tour» σκιάστηκε από την κατάρρευσή της, μετά τον χωρισμό της από τον Tζόε Άλγουιν. «Τα κομμάτια μου, σκορπισμένα, καθώς το πλήθος φώναζε “κι άλλο”», τραγουδάει στο κουπλέ.

Ενδιάμεσα, ήρθε ο… Ντόναλντ Τραμπ, με παραποιημένα στιγμιότυπα, με τη «συμβολή» της τεχνητής νοημοσύνης: Σε λήψη που κοινοποίησε, διακρίνονται «swifties» με μπλουζάκια που γράφουν: «Σουίφτι για τον Τραμπ». «Στρέφονται στον Τραμπ αφού το ISIS σταμάτησε συναυλία της», γράφουν άλλα. Ενώ σε «κλικ» του που δημοσιεύτηκε «μιμείται» αφίσα στρατολόγησης του αμερικανικού στρατού του Α΄ Παγκοσμίου. Σε αυτήν το πρόσωπο του κλασικού Αμερικανού «θείου Σαμ» έχει αντικατασταθεί από αυτό της Σουίφτ, ενώ γράφει: «Η Τέιλορ θέλει να ψηφίσεις τον Ντόναλντ Τραμπ». Υπενθυμίζουμε πως η Σουίφτ ακύρωσε, ύστερα από απειλές για τρομοκρατική επίθεση, συναυλίες στη Βιέννη.

Η αστυνομία συνέλαβε δύο άντρες ως υπόπτους για πρόθεση επίθεσης από την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος. Όσο για τις πολιτικές της πεποιθήσεις, δεν έχει υποστηρίξει κανέναν υποψήφιο για τις εκλογές του Νοεμβρίου. Αλλά το 2020 στήριξε τους Δημοκρατικούς και, κατά τη θητεία του, «κατακεραύνωνε» τον Τραμπ.