Νέα πώληση προσωπικών αντικειμένων του επτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή της Formula 1 Μίκαελ Σουμάχερ δημιουργεί αντιφατικά συναισθήματα στο κοινό που αγάπησε και θαύμασε τον πιλότο, αλλά κι επαναφέρει στο προσκήνιο τα ερωτηματικά γύρω από την κατάσταση της υγείας του.

Από την μία πλευρά οι θαυμαστές του χαίρονται να αποκτούν πράγματα δικά του, από την άλλη, όμως, υπάρχει έντονη δυσφορία γιατί βγαίνουν στο σφυρί τα προσωπικά του αντικείμενα κι ενθύμια και αν τα κέρδη από την πώληση προορίζονται για να βοηθήσουν τον πρωταθλητή να επανέλθει σε μια φυσιολογική ζωή σχεδόν έντεκα χρόνια μετά το ατύχημα στις γαλλικές Άλπεις και το σοβαρό τραυματισμό του στο κεφάλι.

Όπως ανακοινώθηκε, μία από τις μεγαλύτερες συλλογές αντικειμένων που σχετίζονται με τη Formula 1 θα δημοπρατηθεί από τον οίκο RM Sotheby’s τις επόμενες μέρες και περιλαμβάνει 288 διαφορετικά αντικείμενα, που φέρουν την υπογραφή του Σουμάχερ και πολλά που έχουν χρησιμοποιηθεί από τον Γερμανό κατά τη διάρκεια της καριέρας του στη Formula 1.

Τα τελευταία είναι, φυσικά, αυτά που αναμένεται να... εκτροχιάσουν τα χτυπήματα, αφού περιλαμβάνουν ορισμένες από τις αγωνιστικές στολές του, κυρίως την περίοδο που αγωνιζόταν με τα χρώματα της Scuderia Ferrari, όπως η στολή που φέρει την υπογραφή του, ως πιστοποιητικό γνησιότητας, η οποία εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει σε αξία τα 25.000 ευρώ. Επίσης, τα αγωνιστικά γάντια του θα αλλάξουν χέρια έναντι όχι λιγότερο από 4.000 ευρώ, ενώ σε παρόμοια... ύψη αναμένεται να κινηθεί κι ένα ζευγάρι αγωνιστικά παπούτσια του.

Σημαντικά κέρδη, επίσης, μεγαλύτερου ύψους από τα 40.000 ευρώ, αναμένεται να αποφέρει το αγωνιστικό κράνος που φορούσε το 2001, όταν αγωνιζόταν με τη Ferrari.

H δημοπρασία των 288 αντικειμένων-αναμνηστικών από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1 θα ξεκινήσει στις 28 Αυγούστου και θα ολοκληρωθεί στις 9 Σεπτεμβρίου, δίνοντας την ευκαιρία στους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού να αποκτήσουν σύγχρονα ενθύμια από αστέρες και ομάδες της ιστορίας της μεγαλύτερης διοργάνωσης στο χώρο του αυτοκινήτου.