Τη Δευτέρα, η Μαράια Κάρεϊ επιβεβαίωσε το θάνατο της αδελφής της, Άλισον και της μητέρας της Πατρίσια, που έφυγαν τραγικά από τη ζωή την ίδια μέρα. «Έχασα τη μητέρα μου το περασμένο Σαββατοκύριακο. Δυστυχώς, σε μια τραγική τροπή των γεγονότων, η αδελφή μου έχασε τη ζωή της την ίδια μέρα» είπε η 55χρονη δημιουργός του «Emotions» σε δήλωσή της στο «People».

«Νιώθω ευλογημένη που μπόρεσα να περάσω την τελευταία εβδομάδα με τη μαμά μου, πριν πεθάνει. Εκτιμώ την αγάπη, την υποστήριξη και το σεβασμό όλων για την ιδιωτικότητά μου κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου» ανέφερε η διάσημη τραγουδίστρια.

Αυτή η διπλή απώλεια συνέβη λίγες μόλις ημέρες αφότου η Κάρεϊ είχε περάσει χρόνο με την 87χρονη μητέρα της. Όμως, δεν συμφιλιώθηκε ποτέ με την 63χρονη αδελφή της, καθώς οι δυο τους ήταν αποξενωμένες για πάνω από τρεις δεκαετίες.

Η Μαράια φέρεται να μην είχε επαφή με τη μεγαλύτερη αδελφή της τον τελευταίο μήνα της ζωής της, παρά το γεγονός ότι είχε μάθει πως θα πέθαινε. Ο στενός φίλος της αδελφής της, Ντέιβιντ Μπέικερ, σε συνέντευξή του στην «US Sun» δήλωσε ότι η σούπερ σταρ «δεν προσπάθησε ποτέ να επικοινωνήσει» με εκείνη, ακόμα και όταν της είπαν πριν από ένα μήνα για την κατάσταση της υγείας της. «Ένα τηλεφώνημα ή, ακόμα καλύτερα, μια βιντεοκλήση θα σήμαινε τόσα πολλά για την Άλισον. Αλλά δεν έγινε ποτέ» ανέφερε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον Μπέικερ, «η Άλισον νοσηλευόταν στο σπίτι τις τελευταίες τρεις εβδομάδες της ζωής της» και ήταν δυσαρεστημένη που η «μικρή αδελφή» της είχε διακόψει κάθε επαφή μαζί της. «Μιλούσε συχνά γι’ αυτό. Αναρωτιόταν αν η Μαράια ή κάποιος από τους συγγενείς της θα ερχόταν στην κηδεία της. Μου είπαν ότι έχει προγραμματιστεί ένα μνημόσυνο σε μελλοντική ημερομηνία, αλλά τίποτα προς το παρόν. Η ανάλγητη απόρριψη πρόσθεσε περισσότερο πόνο στην Άλισον» τόνισε ο ίδιος. Ο Μπέικερ περιέγραψε τη φίλη του ως «έναν εξαιρετικά έξυπνο, ζεστό και ευαίσθητο άνθρωπο». «Τη γνώριζα εννέα χρόνια και θα μου λείψει πολύ» κατέληξε.

Οι σχέσεις της Μαράια Κάρεϊ με την αδερφή της 

Στα απομνημονεύματά της το 2020, η διάσημη τραγουδίστρια είχε αναφέρει για τις σχέσεις της με την αδελφή της ότι ήταν «συναισθηματικά και σωματικά ασφαλέστερο για μένα να μην έχω καμία επαφή», γεγονός που ώθησε την αδελφή της να τη μηνύσει για συκοφαντική δυσφήμηση.

Η Άλισον, που είχε υπάρξει στο παρελθόν εργάτρια του σεξ και είχε διαγνωστεί με HIV το 1990, δεν συμφιλιώθηκε ποτέ με τη μικρή της αδελφή. Έζησε μια ταραχώδη ζωή, που σημαδεύτηκε από τον εθισμό, τους αγώνες για την ψυχική υγεία και τις ασθένειες. Η Άλισον πάλεψε με σοβαρά προβλήματα υγείας, περνώντας τις τελευταίες τρεις εβδομάδες της σε κατ’ οίκον νοσηλεία.

Η ζωή της Άλισον ήταν δύσκολη: Δούλευε ως εργάτρια του σεξ στη Νέα Υόρκη για να τα βγάλει πέρα, ενώ παράλληλα αντιμετώπιζε σοβαρές κρίσεις ψυχικής υγείας, που την αποξένωσαν ακόμη περισσότερο από τη διάσημη αδελφή της. Παρά τις προσπάθειες συμφιλίωσης, συμπεριλαμβανομένης μιας δημόσιας έκκλησης για βοήθεια το 2016, η Μαράια παρέμεινε απόμακρη, χωρίς να παρέχει την οικονομική ή συναισθηματική υποστήριξη που η αδελφή της χρειαζόταν απεγνωσμένα.
Η κατάσταση της Άλισον επιδεινώθηκε από μια τραυματική εισβολή στο σπίτι της το 2015, η οποία την άφησε με σημαντική εγκεφαλική βλάβη και συνεχή προβλήματα υγείας. Αυτά περιλάμβαναν επιληπτικές κρίσεις, απώλεια μνήμης και συχνές νοσηλείες. Ο αδελφός της, Μόργκαν Κάρεϊ, ο οποίος προσπάθησε να τη στηρίξει, τόνισε τη σοβαρότητα της κατάστασής της, σημειώνοντας ότι η Άλισον είχε υποβληθεί σε πολλαπλές χειρουργικές επεμβάσεις και λάμβανε πολλά φάρμακα για τη διαχείριση της υγείας της. Παρά τις προσπάθειες αυτές, η υγεία της Άλισον συνέχισε να επιδεινώνεται.

Ο Μόργκαν εξέφρασε την απογοήτευσή του για την άρνηση της Μαράια να βοηθήσει την Άλισον, επικρίνοντάς την επειδή δεν χρησιμοποίησε τους σημαντικούς πόρους της για να εξασφαλίσει ότι η αδελφή της θα λάμβανε την κατάλληλη φροντίδα. Υποστήριξε ότι, ακόμη και αν η Μαράια δεν ήθελε να παράσχει άμεση οικονομική στήριξη, θα μπορούσε να είχε δημιουργήσει ένα ταμείο για την κάλυψη των ιατρικών εξόδων της Άλισον, τα οποία είχαν γίνει δυσβάσταχτα.

Η ένταση μεταξύ της Μαράια και των αδελφών της πυροδοτήθηκε περαιτέρω από την κυκλοφορία των απομνημονευμάτων της το 2020, «The Meaning of Mariah Carey», όπου έκανε αρκετές καταγγελίες εναντίον της αδελφής και του αδελφού της. Στο βιβλίο της, η διάσημη σταρ κατηγόρησε την Άλισον ότι τη νάρκωσε με Valium, ότι προσπάθησε να την κάνει προαγωγό και ότι την έκαψε με καυτό τσάι, όταν ήταν μόλις δώδεκα ετών. Αυτοί οι ισχυρισμοί οδήγησαν την Άλισον να καταθέσει αγωγή ύψους 1,25 εκατ. δολαρίων εναντίον της ποπ σταρ, κατηγορώντας την ότι κατασκεύασε ιστορίες για να αυξήσει τις πωλήσεις του βιβλίου και ότι της προκάλεσε «τεράστια συναισθηματική δυσφορία».

Η Άλισον ισχυριζόταν ότι από την ηλικία των δέκα ετών κακοποιήθηκε σεξουαλικά και συστηματικά από άγνωστους σε εκείνη άντρες, με την προτροπή και την ενθάρρυνση της μητέρας της, η οποία την ανάγκαζε συγχρόνως να παρακολουθεί σατανιστικές τελετές με σεξουαλικές κακοποιήσεις ανηλίκων.

Δεν είχε τίποτα καλό να θυμάται από την παιδική της ηλικία


Η Άλισον, επτά χρόνια μεγαλύτερη της Μαράια Κάρεϊ, φαίνεται ότι δεν είχε τίποτα καλό να θυμάται από την παιδική της ηλικία. Τουλάχιστον, αυτό υποστήριζε η ίδια στην αγωγή που είχε καταθέσει εναντίον της μητέρας της, Πατρίσια, αφού εξαιτίας αυτών των οδυνηρών αναμνήσεων η ενήλικη ζωή της ήταν μια συνεχής κατρακύλα στον υπόκοσμο της Νέας Υόρκης.

Υποφέροντας από ισχυρό μετατραυματικό στρες και κατάθλιψη, απόρροια των εφιαλτικών εμπειριών της ως παιδιού, η εξέλιξη της ενήλικης ζωής της Άλισον κάθε άλλο παρά ευοίωνη προοιωνιζόταν, αφού η ίδια κατέφυγε στη χρήση σκληρών ναρκωτικών, κατέληξε απένταρη και εξαθλιωμένη, κινδυνεύοντας να μείνει στο δρόμο, και από το 1990 ήταν φορέας του AIDS.

Διαβάστε ακόμα: Mαράια Κάρεϊ: Γιατί δεν επικοινώνησε με την αδελφή της, ενώ ήξερε ότι πεθαίνει

Το 2015, άγνωστοι εισέβαλαν στο σπίτι της και την ξυλοκόπησαν άγρια, προκαλώντας της σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Παράλληλα, εκείνη την περίοδο η ίδια εμφανίστηκε σε βίντεο να εκλιπαρεί τη διάσημη και πλούσια αδελφή της (με περιουσία ύψους 520 εκατ. δολαρίων) να τη βοηθήσει - με τις ικεσίες της να πέφτουν στο κενό.

Ένα χρόνο αργότερα, η αστυνομία τη συνέλαβε να εκδίδεται έξω από ξενοδοχείο της κομητείας Ούλστερ της Νέας Υόρκης, ενώ η ίδια «διαφήμιζε» τον εαυτό της στο διαδίκτυο χρησιμοποιώντας στίχους τραγουδιών της διάσημης αδελφής της. Οι αστυνομικές αρχές τη χαρακτήρισαν τότε ως «περιστασιακά εκδιδόμενη», αφού η σύλληψή της προέκυψε μόλις μία εβδομάδα αφότου είχε καταφύγει στην πορνεία από απελπισία.

Σύμφωνα με όσα είχε καταθέσει στα δικόγραφα κλήτευσης εναντίον της μητέρας της Πατρίσια, έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης κατ’ εξακολούθηση από άγνωστους σε εκείνη άντρες και φίλους της μητέρας της, ενώ ταυτόχρονα εξαναγκαζόταν από την ίδια να παρακολουθεί ανήλικα κορίτσια να υφίστανται σεξουαλική κακοποίηση, ως ένα είδος «θυσίας» κατά τη διάρκεια σατανιστικών τελετών που γίνονταν μεταμεσονύκτιες ώρες στο σπίτι των Κάρεϊ.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που η Άλισον προέβαινε σε ανατριχιαστικές εξομολογήσεις, αφού σε μια συνέντευξή της το 2018 είχε ισχυριστεί ότι μέλος της οικογένειάς της -χωρίς να το κατονομάζει τότε- συνήθιζε να την οδηγεί σε κάποιες περίεργες συγκεντρώσεις, όπου την ανάγκαζε να συνευρίσκεται σεξουαλικά με «προσκυνητές» καλυμμένους με κάπες.

«Συνέβαιναν τρομερά πράγματα. Εμπειρίες πολύ φρικτές για να τις βιώνει ένα μικρό παιδί. Με κακοποιούσαν σεξουαλικά. Μου έλεγαν ότι, αν δεν έκανα όσα μου έλεγαν, θα έκαναν κακό στη Μαράια» είχε περιγράψει η Άλισον, βάζοντας στο κάδρο και την αδελφή της, εμφανίζοντας τον εαυτό της ως θύμα για χάρη της διάσημης αργότερα αδελφής της.

Αν η Άλισον είχε μόνο τραγικές αναμνήσεις από τα παιδικά της χρόνια, η Μαράια, το μικρότερο από τα τρία αδέλφια, είχε αντίστοιχα τραυματικά παιδικά χρόνια μεγαλώνοντας σε μια δυσλειτουργική οικογένεια, αφού το διαζύγιο των γονιών της στα τρία της χρόνια στιγμάτισε όλα τα μέλη. Η ίδια, αν και δεν έχει αναφερθεί σε λεπτομέρειες σε συνεντεύξεις της, άφησε να εννοηθεί ότι, μέχρι να γίνει διάσημη, χρειάστηκε να περάσει ουκ ολίγες ζοφερές στιγμές ζώντας στα όρια της ανέχειας, κυρίως μετά το διαζύγιο των γονιών της, ενός πατέρα μηχανικού αεροσκαφών και μιας μητέρας τραγουδίστριας της όπερας και δασκάλας φωνητικής.

Ήταν, όμως, χάρη στον αδελφό της, γυμναστή, που τύγχανε να έχει διάσημους πελάτες, μεταξύ των οποίων και μουσικούς παραγωγούς, που κατάφερε να ξορκίσει τη μιζέρια μια για πάντα, αφού μία κασέτα με τραγούδια ερμηνευμένα από τη 15χρονη τότε Μαράια έπεσε στα κατάλληλα χέρια: «Είχα μια υπερβολικά κατεστραμμένη παιδική ηλικία. Όμως, το ζήτημα είναι ότι από την κοπριά μπορεί να φυτρώσει ένα λουλούδι» είχε δηλώσει στο «Billboard». «Μεγάλωνα ανυπομονώντας όλη τη χρονιά για τις γιορτές. Όμως, επειδή ζούσα σε μια τραγικά δυσλειτουργική οικογένεια, ορισμένα μέλη ή πρώην μέλη της κατέστρεφαν τις γιορτές κάθε χρόνο» αναφέρει για τα Χριστούγεννα της παιδικής της ηλικίας.

Δημοσιεύθηκε στην «Ontime»