Ο Φίλιππος, ο μικρότερος γιος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου και της Άννας-Μαρίας, έγινε νονός σε βασιλική βάφτιση στη Δανία. Μαζί με την πριγκίπισσα Μαρία της Δανίας, τον πρίγκιπα Φίλιππο της Έσσης, την πριγκίπισσα Κέλι της Σαξονίας-Κόμπουργκ & Γκότα και τη βαρόνη Helle Reedtz-Thott βάφτισε το δεύτερο παιδί του πρίγκιπα Γουστάβου και της πριγκίπισσας Καρίνα της Δανίας. Ο Φίλιππος και ο πρίγκιπας Γουστάβος είναι πρώτα ξαδέρφια, αφού οι μητέρες τους, Άννα-Μαρία και πριγκίπισσα Βενεδίκτη της Δανίας, είναι αδελφές. Η όμορφη Μαφάλντα βαφτίστηκε στο περιβόητο Κάστρο Μπέρλεμπουργκ, με το βασιλιά Φρέντερικ και τη βασίλισσα Μαίρη να είναι ανάμεσα στους καλεσμένους.


Η περίεργη διαθήκη

Ο πρίγκιπας Γουστάβος ντε Ζάιν-Βιτγκενστάιν-Μπέρλεμπουργκ και η Καρίνα Άξελσον βρίσκονταν για πολλά χρόνια σε σχέση, αλλά δεν κατάφεραν να παντρευτούν, παρά μόλις το 2022. Αιτία ήταν μια παράξενη διαθήκη που είχε αφήσει ο παππούς του (από τη μεριά του πατέρα του) Γουστάβος Αλφρέδος, 5ος πρίγκιπας της δυναστείας Ζάιν-Βιτγκενστάιν της γερμανικής πόλης Μπέρλεμπουργκ.

Στη διαθήκη που είχε αφήσει προέβλεπε ότι προκειμένου να πάρουν τον τίτλο και την περιουσία 500 εκατ. ευρώ της δυναστείας οι κληρονόμοι του, θα έπρεπε να νυμφευθούν ένα πρόσωπο με αριστοκρατική καταγωγή, από την άρια φυλή και λουθηρανικού δόγματος. Ο πρίγκιπας Γουστάβος βρισκόταν σε διαδικασία αναθεώρησης της διαθήκης του παππού του εδώ και πολλά χρόνια. Έπειτα από πολύχρονη δικαστική μάχη, ο πρίγκιπας κατάφερε να κερδίσει και τελικά να παντρευτεί το 2022 την αγαπημένη του. Μαζί έκαναν δύο παιδιά, με παρένθετη μητέρα, τον πρίγκιπα Γουστάβο Άλμπρεχτ και την πριγκίπισσα Μαφάλντα, την οποία βάφτισε ο μικρότερος γιος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Φίλιππος.