Μερικούς μήνες πριν δολοφονηθεί από το σύζυγό της, η 38χρονη φιναλίστ του διαγωνισμού Μις Ελβετία Kristina Joksimovic, είχε μοιραστεί μία οικογενειακή φωτογραφία, όπου απεικόνιζε την ίδια μαζί με τον άντρα και τα παιδιά της.

«Ο κόσμος μου». Αυτό έγραψε στη λεζάντα της φωτογραφίας που ανάρτησε το μοντέλο, θέλοντας να μοιραστεί με το κοινό της ένα τρυφερό μήνυμα για την οικογένεια της.

Η ανάρτηση του 38χρονου μοντέλου

modelo_oikogeneia

Ο 41χρονος επιχειρηματίας Thomas ομολόγησε ότι σκότωσε τη σύζυγό του τον περασμένο Φεβρουάριο, στο Binningen, κοντά στη Βασιλεία στην Ελβετία. Η έφεσή του να αφεθεί ελεύθερος απορρίφθηκε από το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Λωζάνης.

Ελβετία: Το μοντέλο εντοπίστηκε μία μερά μετά τη δολοφονία - Ο σύζυγος επικαλέστηκε αυτόαμυνα

Η Kristina Joksimovic, ανακαλύφθηκε τον Φεβρουάριο στο «πολυτελές» σπίτι της στο Binningen, μία ημέρα μετά τον θάνατό της.

Ο σύζυγός της ομολόγησε ότι τη σκότωσε επικαλούμενος αυτοάμυνα, ενώ ισχυρίστηκε ότι τη διαμέλισε «πανικόβλητος» στο πλυσταριό. Σύμφωνα με έκθεση αυτοψίας, αρκετά μέλη του σώματός της είχαν τεμαχιστεί με ένα μπλέντερ χειρός και πολτοποιήθηκαν με ένα χημικό διάλυμα.

Η άγρια δολοφονία προκάλεσε σοκ στους φίλους της 38χρονης, με έναν εξ αυτών να δηλώνει στο τοπικό πρακτορείο Blick: «Για μένα, έμοιαζαν με την τέλεια οικογένεια». Πολλοί είναι αυτοί που αφήνουν μηνύματα κάτω από τις αναρτήσεις της. Σε πολλές είναι με τον σύζυγό της, τον οποίο αποκαλεί «βράχο μου».

«Περνούσε κρίση για μήνες» αναφέρει άτομο από το περιβάλλον του ζευγαριού

Πάντως, ιατροδικαστική έκθεση πάει ενάντια στον ισχυρισμό του για αυτοάμυνα, σύμφωνα με το ελβετικό πρακτορείο FM1 Today. «Για μένα, φαινόταν σαν να είναι η τέλεια οικογένεια» είπε άτομο από το περιβάλλον του ζευγαριού στην εφημερίδα Blick.

Ένα άλλο άτομο όμως, υποστήριξε ότι η σχέση τους ήταν «σε κρίση για μήνες», με την αστυνομία να φέρεται να είχε κληθεί στο σπίτι τους κατόπιν αναφορών για σωματική βία.

Οι ερευνητές που εξετάζουν την υπόθεση δήλωσαν ότι ο επιχειρηματίας έδειξε υψηλό επίπεδο εγκληματικής ενέργειας. Παράλληλα έκαναν λόγο για έλλειψη ενσυναίσθησης και ψυχρότητα μετά τη δολοφονία της συζύγου του, ενώ αναφέρθηκαν και στις προσπάθειές του να συγκαλύψει τον θάνατό της. Όπως ανέφεραν, είχε «σαδιστικά-κοινωνιοπαθητικά χαρακτηριστικά».

Ο ίδιος ζήτησε την αποφυλάκισή του γιατί η έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι υπήρχαν «συγκεκριμένες ενδείξεις ψυχικής ασθένειας».

Ποια είναι η Kristina Joksimovic

Η Kristina, καταγωγή από το Μπένινγκεν με σερβικές ρίζες, φέρεται να είχε αποχωρήσει από το μόντελινγκ για να ασχοληθεί με την εύρεση μοντέλων και να εμπνεύσει την επόμενη γενιά. Μεταξύ άλλων, δίδαξε υποψήφιες για τα καλλιστεία Μις Ελβετία ώστε να ακολουθήσουν τα βήματά της.

Είχε κερδίσει τα καλλιστεία Μις Βορειοδυτική Ελβετία το 2003 και συνέχισε να είναι φιναλίστ στον διαγωνισμό Μις Ελβετία του 2008.

Την ίδια χρονιά, ίδρυσε ένα γραφείο προπόνησης και παροχής συμβουλών για επίδοξα μοντέλα, ενώ εξακολουθούσε να εργάζεται με πλήρη απασχόληση στην πρόσληψη προσωπικού πληροφορικής.