Για τους γαλαζοαίµατους και την υψηλή κοινωνία της Ευρώπης ήταν από τους κορυφαίους γάµους της χρονιάς. ∆ιότι συγκέντρωσε και την αφρόκρεµα των γαλαζοαίµατων της «γηραιάς Αλβιώνος», αλλά και διάσηµους Ελληνες jet setters εφοπλιστές – οι οποίοι θέλησαν οι παρουσίες τους να περάσουν απαρατήρητες. Ή σχεδόν. Το ενδιαφέρον µάλιστα είναι πως όλες οι (συνήθως υπέρλαµπρες) καλεσµένες των νεόνυµφων, σε πρώτο τουλάχιστον χρόνο -και επικεντρωνόµαστε στο ίδιο το Μυστήριο- ήταν πολύ, πολύ απλές: ντυµένες µε παραδοσιακές γερµανικές dirndl, στολές που αποτελούνται από µπλούζα, κορσέ, φούστα και ποδιά, και οι άνδρες µε lederhosen, αντίστοιχα κοστούµια, τα οποία έχουµε συνηθίσει να βλέπουµε στη διάρκεια του διάσηµου Φεστιβάλ Oktoberfest, αλλά και στη γερµανική επαρχία, όσοι τη γνωρίζουµε, έλαµψαν στην εκκλησία. Προφανώς δεν ήταν τυχαίο: Η νύφη, η γαλαζοαίµατη Ανίνα Μπριζ φον Πφιούελ, είναι η Νο 1 σχεδιάστρια dirndl διεθνώς. Με µούσες της µάλιστα τη Μαρία-Ολυµπία και την Καρολίνα Μαυρολέων – η δεύτερη φιγουράρει πρώτη-πρώτη στον ιστότοπο της εταιρείας της (Annina), η πρώτη αµέσως µετά, ενώ έχει κάνει θρυλική φωτογράφηση (επί τούτου) µε τη φίλη της, επίσης διάσηµο µοντέλο, Ελα Ρίτσαρντς.

Διαβάστε ακόμα: Το royal πωλητήριο στην Κέρκυρα και ο πονοκέφαλος του Ρότσιλντ με την κωδική ονομασία "Kassiopi Project"

vasilikow_gamos_8
vasilikos_gamos_4
vasilikos_gamos_5
vasilikos_gamos_6
vasilikos_gamos_3
vasilikos_gamos_1

Βασιλικός γάµος ''made in Greece''

Στα επιµέρους, ο Φίλιππος, µαζί τη σύζυγό του, Νίνα Φλορ, και τη Μαρία-Ολυµπία, έδωσαν το «παρών» στον γάµο της πασίγνωστης στους κόλπους της high society ντιζάινερ µε τον επίσης αριστοκράτη Κάσπαρ φον Βελτχάιµ, ο οποίος τελέστηκε στο Μίτενβαλντ, στη Βαυαρία, συγκεκριµένα στο Γκάρµις-Παρτενκίρχεν, 20 µέρες πριν από τον γάµο της πριγκίπισσας Θεοδώρας (θα πραγµατοποιηθεί, ως γνωστόν, στις 28 Σεπτεµβρίου στον Καθεδρικό Ναό της Αθήνας, ακριβώς 60 χρόνια µετά τον γάµο των γονιών της). Η γεµάτη κατάνυξη θρησκευτική τελετή πραγµατοποιήθηκε στον ιστορικό ναό Pfarrkirche St. Peter und Paul Mittenwald, που έχει φιλοξενήσει γάµους ισχυρών προσωπικοτήτων της επιχειρηµατικής γερµανικής σκηνής, αλλά και περιζήτητων κοσµικών. Εκεί ήταν και η Ευγενία Νιάρχου µαζί µε τον σύντροφό της, Μάρτιν Πακανόφσκι, αλλά και η Ηλέκτρα και η Ινές Νιάρχου – σε σπάνια εµφάνισή της. Η Ινές κάπνιζε πολύ χαλαρή και φωτογραφιζόταν στη γαµήλια δεξίωση µε τα αγαπηµένα της Gauloises. Επίσης, εκεί ήταν τόσο η Αλεξία όσο και η Καρολίνα Μαυρολέων, καθώς και η Μαλού Ντάλα Πίκολα, η διακεκριµένη Ιταλίδα ζωγράφος, που έχει κλέψει την καρδιά του δηµοσιογράφου της οικογένειας των Νιάρχων, και ο λόγος φυσικά για τον Νικόλα Νιάρχο. Και ο ίδιος, βέβαια, πλην όµως εκείνος δεν θέλησε να καταγραφεί από τον φακό. Ούτε καν από αυτόν της Αλεξίας Μαυρολέων, η οποία ανέλαβε να απαθανατίσει όλους τους φίλους της, των γνωστών εφοπλιστικών οικογενειών, αλλά και τους νεόνυµφους. Πρώτη φορά, ωστόσο, η Μαλού (του Νικόλα Νιάρχου) φωτογραφήθηκε µε την «Εζενί» (την Ευγενία Νιάρχου δηλαδή) και το φωτογραφικό υλικό εξασφάλισε µόνο το «Secret». Οπως και µε τη Μαρία-Ολυµπία, η οποία µετά το πέρας του Μυστηρίου έπαιζε σαν κοριτσόπουλο µε τα παρανυφάκια. Το «παρών» έδωσαν, µεταξύ άλλων, οι πριγκίπισσες Ευγενία της Υόρκης, Μαρία-Ανουντσιάτα του Λιχτενστάιν και Κατερίνα και Αλεσάντρα του Ανόβερο. Tον γάµο ακολούθησε δεξίωση στο υπερλουσάτο ξενοδοχείο «Schloss Elmau» και εκεί πια όλοι άλλαξαν φορεσιές, µε τη Νίνα Φλορ να ξεχωρίζει στο οff white outfi t της, φτιαγµένο από πανάκριβο σατέν, µε το µαργαριταρένιο της κολιέ, που κοστίζει µια περιουσία. Απαθανατίστηκε, δε, ενώ είχε πιάσει κουβέντα µε τον πρίγκιπα Ζαν Κριστόφ Ναπολεόν, ο οποίος επίσης δεν γινόταν να απέχει, καθώς τόσο εκείνος όσο και η σύζυγός του, Ολυµπία, είναι πολύ φίλοι µε το ζευγάρι. Αξίζει να συµπληρώσουµε ότι τον περασµένο χρόνο η Ανίνα, η οποία έφυγε την εποµένη µε τον εκλεκτό της καρδιάς της για µήνα του µέλιτος, άνοιξε το showroom της στο Λονδίνο παρουσία της Καρολίνας, της Αλεξίας Μαυρολέων, της «Εζενί» (Νιάρχου), της Ελα Ρίτσαρντς, της Μαρίας-Ολυµπίας και βέβαια πολλών ακόµα royals. «Made in Greece» και όχι µόνο.

Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ''Secret'' της εφημερίδας «Παραπολιτικά»