Ο πρώην της την εκδικήθηκε με τη δημοσίευση φωτογραφίας της από τις τρυφερές στιγμές τους. Εκείνη όμως γελά καλύτερα, καθώς ήρθε επιτέλους η πολυπόθητη δικαίωση. Ο λόγος για την 29χρονη Ειρήνη Στεριανού, που για τέσσερα ολόκληρα χρόνια βίωνε ένα ατέλειωτο βασανιστήριο.

Το μοντέλο και ηθοποιός, που μας συστήθηκε το 2018 μέσω του ριάλιτι «GNTM», αποκατέστησε την ισορροπία στο σύμπαν της, αφού επέδειξε μεγάλη επιμονή και κουράγιο, τόσο στην καθημερινότητά της όσο και στις δικαστικές αίθουσες. Κι αυτό διότι, έπειτα από τέσσερα χρόνια συνεχών αναβολών, η Δικαιοσύνη καταδίκασε τον επί πέντε χρόνια, πρώην πια, σύντροφό της για την κατηγορία της εκδικητικής πορνογραφίας. Τρία χρόνια φυλακή με αναστολή ήταν η ετυμηγορία, με την Ειρήνη να δείχνει πλέον απελευθερωμένη από το βάρος και το στίγμα. Τη δυνατότητα να προχωρήσει κάνοντας μια νέα αρχή την έδωσε ένα άλλο πρόσωπο που απασχόλησε ιδιαίτερα την ειδησεογραφία τους τελευταίους μήνες. Ο συνήγορός της Απόστολος Λύτρας ήταν εκείνος που πάλεψε στις δικαστικές αίθουσες, αλλά και για την ψυχολογική υποστήριξη της 29χρονης, η οποία υπέφερε να αντικρίζει το βασανιστή της στα δικαστήρια.

*Διαβάστε ακόμα: Πόπη Μαλλιωτάκη: "Είναι τιμή μου να με αποκαλούν Κιμ Καρντάσιαν της Ελλάδας"


Ο εφιάλτης της Ειρήνης Στεριανού με την εκδικητική πορνογραφία

Η Ειρήνη Στεριανού ήταν 25 ετών όταν βρέθηκε μπροστά στον εφιάλτη. Μέσα σε λίγες μόνο ώρες, το παράνομο φωτογραφικό υλικό είχε κατακλύσει το διαδίκτυο και εκείνη δεν μπορούσε να κάνει το παραμικρό για να αποτρέψει αυτό που συνέβαινε. Είχε χωρίσει από το σύντροφό της, ο οποίος προφανώς με χειριστικό τρόπο προσπαθούσε να την κρατήσει με νύχια και με δόντια. Όταν εκείνη αποφάσισε πως ήθελε να συνεχίσει τη ζωή της, τότε εκείνος έκανε πράξη τις απειλές του.

Η νεαρή γυναίκα απευθύνθηκε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και, σύμφωνα με όσα είχε ισχυριστεί εκείνη την εποχή, η συμπεριφορά κάποιων στελεχών απέναντί της κάθε άλλο παρά φιλική ήταν. «Επικοινώνησα με τον κ. Λύτρα και με το που γύρισα Αθήνα, πήγαμε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Βέβαια, κι εκεί ήταν πολύ δύσκολα γιατί, επειδή ήταν άντρες, με αντιμετώπισαν όχι με τόσο καλό και θετικό τρόπο, όπως θα ήθελα. Με κοιτούσαν λες κι έφταιγα εγώ. Είχα πάει με την απεσταλμένη του κ. Λύτρα και μας μιλούσαν λες κι έφταιγα εγώ και “τι μας ζαλίζετε τώρα”. Ένιωσα πολύ άσχημα κι εκεί» είχε δηλώσει. Δεν το έβαλε όμως κάτω.

Μιλώντας ανοιχτά για την περιπέτειά της, με το πρόσωπο και το όνομά της, κατάφερε να γίνει σύμβολο στη μάχη ενάντια σ’ αυτή τη μάστιγα. Μια δικαστική δικαίωση, αναμφίβολα, είναι μεγάλο επίτευγμα. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια πράγματα που η Ειρήνη δεν θα τα πάρει ποτέ πίσω. Η 29χρονη, σήμερα, είχε υποστεί σημαντική ηθική αλλά και οικονομική βλάβη. Ήταν ένα από τα πλέον προβεβλημένα και δημοφιλή πρόσωπα του «GNTM» και ο δρόμος της ήταν στρωμένος στις πασαρέλες και στα ντεφιλέ. Εξαιτίας αυτού του περιστατικού, όμως, πολλές πόρτες έκλεισαν, σαν να ευθυνόταν εκείνη. Πλέον, η ίδια προσπαθεί να αφήσει πίσω όσα έζησε τα τελευταία χρόνια. Θέλει να γυρίσει σελίδα και να κλείσει οριστικά αυτό το κεφάλαιο που την πλήγωσε και την ταλαιπώρησε τόσο.

Δημοσιεύθηκε στην Ontime