«Πιστεύω στον θεσμό του γάμου. Φαντάζεσαι να είσαι ερωτευμένος με κάποιον ή κάποια και να μην μπορείς να μοιραστείς την ευτυχία σου με τους φίλους και την οικογένειά σου; Δεν πρόκειται απλώς για ένα χαρτί». Αυτό είχε απαντήσει ο διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης, σε συνέντευξή του στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» το 2021, όταν είχε ερωτηθεί αν θα ήθελε να παντρευτεί και στην Ελλάδα με τον σύζυγό του. Και ήρθε η ώρα, μετά και την ψήφιση, τον Φεβρουάριο, και στη χώρα μας του νόμου για την ισότητα στον γάμο, το ζευγάρι να γιορτάσει τη χαρά του.

Στις 19 Οκτωβρίου ο Αλέξης Πατέλης και ο σύζυγός του, Μάικλ, οργανώνουν ένα γαμήλιο πάρτι στην Ελλάδα. Θέλουν -παρουσία οικογένειας και φίλων- να ανανεώσουν τους όρκους αγάπης και ισόβιας πίστης που έδωσαν το 2009, όταν παντρεύτηκαν στο Λονδίνο. Μετά τον γάμο, το ζευγάρι ήρθε στην Ελλάδα και το 2017 έκανε σύμφωνο συμβίωσης.


«Μια από τις πιο ευτυχισμένες ημέρες της ζωής μου»

«Ηταν μια από τις πιο ευτυχισμένες ημέρες της ζωής μου», έχει πει ο Αλέξης Πατέλης για τον γάμο τους στο Ηνωμένο Βασίλειο. Στο πλευρό τους τότε είχαν σταθεί οι γονείς και οι οικογένειές τους. Τώρα, όπως αποκάλυψε μέσα στην εβδομάδα και η στήλη «Big mouth» του powergame.gr, θέλουν να μοιραστούν τη χαρά τους μαζί με όλους τους αγαπημένους τους στην Ελλάδα, σε ένα γλέντι που, εκτός από φαγητό και ποτό, θα περιλαμβάνει κέφι και πολύ χορό. Φυσικά, θα έχει προηγηθεί η τυπική διαδικασία της αναγνώρισης του γάμου του ζευγαριού. Μάλιστα, όπως μαθαίνουμε, το ζεύγος Πατέλη αντί δώρων θα ζητήσει από τους προσκεκλημένους να κάνουν δωρεές σε φιλανθρωπικά ιδρύματα.

Ο Αλέξης Πατέλης με τον σύζυγό του είναι ζευγάρι 20 χρόνια. Γνωρίστηκαν στο Λονδίνο το 2004 και, όπως έχει πει, ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Εξι μήνες μετά τη γνωριμία τους, μετακόμισαν στο ίδιο σπίτι και έκτοτε είναι μαζί. Ο Μάικλ ή Μιχάλης, όπως τον αναφέρει ο κ. Πατέλης, είναι δεξιοτέχνης πιανίστας κλασικής μουσικής και είναι γνωστός στον κύκλο της μουσικής για το βιρτουοζικό ύφος και τα γεμάτα ζωντάνια προγράμματα των συναυλιών του. Ο Αλέξης Πατέλης, από την άλλη, είναι οικονομολόγος
και προϊστάμενος στο Οικονομικό Γραφείο του πρωθυπουργού με αρμοδιότητα να τον συμβουλεύει για θέματα οικονομικής πολιτικής και να λειτουργεί ως συνδετικός κρίκος με την παγκόσμια επενδυτική κοινότητα. Δύο προσωπικότητες που θα έλεγε κανείς ότι μπορεί να διαφέρουν σε πολλά, αλλά φαίνεται ότι είναι πιο πολλά αυτά που τους ενώνουν. «Κάνουμε εξαιρετική παρέα και μας αρέσει να είμαστε μαζί, πώς να το πω; Πολλές φορές προτιμάω να είμαι μαζί του αντί με φίλους και με παρεξηγούν», έχει πει ο Αλέξης Πατέλης.

«Κύριε πρωθυπουργέ, ένα μεγάλο ευχαριστώ»

Ο Αλέξης Πατέλης είναι ένας άνθρωπος που ποτέ δεν κρύφτηκε από κανέναν και είχε μια οικογένεια που ήταν πάντα στο πλευρό του. Πιστεύει ότι οι άνθρωποι σε θέσεις ευθύνης έχουν την υποχρέωση να βοηθήσουν και αυτούς που ίσως είναι σε πιο μειονεκτική θέση. Και ήταν από αυτούς που διαδραμάτισαν καίριο ρόλο στην προώθηση του νομοσχεδίου για την ισότητα στον γάμο, ενώ είχε υπερασπιστεί με σθένος τα δικαιώματα των παιδιών των ΛΟΑΤΚΙ ζευγαριών. Αλλωστε, υπήρξε μέλος της Επιτροπής για την εκπόνηση Εθνικής Στρατηγικής για την Ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ+. «Κύριε πρωθυπουργέ, ένα μεγάλο ευχαριστώ», είχε γράψει μετά την υπερψήφιση του νομοσχεδίου για την ισότητα στον γάμο, ίσως από τις πιο συγκινητικές στιγμές στη ζωή του, όπως είχε δηλώσει. Και τώρα είναι η ώρα να γιορτάσει την ανανέωση των όρκων αγάπης και ισόβιας πίστης με τον σύζυγό του.

Δημοσιεύθηκε στα Παραπολιτικά