Στα πρώτα της λόγια μετά το θάνατο του συζύγου της, η Λουκίλα Καρρέρ μιλά για τις τελευταίες στιγμές του Μίμη Πλέσσα.

Η σύζυγος του Μίμη Πλέσσα ώρες μετά τον θάνατο του σπουδαίου συνθέτη αποκαλύπτει πως πέθανε στην αγκαλιά της.

«Ευχαριστώ για όσα ζήσαμε», λέει η Λουκίλα Καρρέρ Πλέσσα. «Ξεψύχησε χθες το βράδυ» είπε, η ίδια, μιλώντας στο MEGA.

Διαβάστε ακόμα: Μίμης Πλέσσας: 10 τραγούδια του από τον ελληνικό κινηματογράφο - Από το ''Άνοιξε πέτρα'' στο ''Crazy girl''

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4ntm4kq7fe9)

«Τον χάιδευα, του έλεγα ‘ευχαριστώ για όσα ζήσαμε΄, Προσπαθούσα να του δώσω λίγο νερό, είχε σταματήσει μα τρώει και να πίνει μόνο τρεις μέρες, τίποτα άλλο. ΄Πιες λίγο νερό να ξαναγυρίσουμε στη ζωή μας΄. Του είπα πόσο ωραία χρόνια πέρασα, σε ευχαριστώ για όλα, για το παιδί μας, για όλα. Άκουσε αυτά που ήθελε, κάνει ένα άχ΄ και ξεψυχάει πάνω στο στήθος μου» σημείωσε και συνέχισε:

«Οπότε ήταν ευλογημένο το τέλος. Λες και το ήξερα και του έκανα αυτή την ερωτική εξομολόγηση. Έφυγε στην αγκαλιά μου, αυτό είναι ευλογία. Ούτε νοσοκομεία, ούτε γιατροί, ούτε πόνοι, τίποτα».

Μίμης Πλέσσας - Λουκίλα Καρρέρ: Η ιστορία αγάπης τους

Ο Μίμης Πλέσσας και η Λουκίλα Καρρέρ γνωρίστηκαν το 1986, σε μια συνάντηση που έμελλε να αποτελέσει την αρχή μιας σχέσης ζωής. Η Λουκίλα αναφέρει στο βιβλίο της «Ποιος το ξέρει…» ότι η πρώτη γνωριμία τους έγινε ένα βράδυ στο "Michel", στην οδό Φιλελλήνων, όπου ο Μίμης εμφανιζόταν μαζί με τον Γιώργο Κατσαρό. Εκείνη η στιγμή αποτέλεσε το σημείο εκκίνησης μιας πορείας που θα συνέδεε για πάντα τις ζωές τους.

Η κοινή τους καταγωγή από τη Ζάκυνθο και η αμοιβαία αγάπη για τη μουσική αποτέλεσαν τον θεμέλιο λίθο της σχέσης τους, που κράτησε πάνω από τριάντα χρόνια. Από τον έρωτά τους γεννήθηκε η κόρη τους Ελεάννα το 1998, ενώ ο Μίμης Πλέσσας είχε ήδη έναν γιο, τον Αντώνη, από τον πρώτο του γάμο.

katsaros-loukila-plessas

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας της στην εκπομπή «Πρωίαν σε είδον την μεσημβρίαν» της ΕΡΤ, η Λουκίλα Καρρέρ μοιράστηκε μια άγνωστη πτυχή της σχέσης της με τον Μίμη Πλέσσα, εστιάζοντας στην αντίδραση των γονέων της σχετικά με αυτήν.

«Μόνο η γιαγιά μου, η Ναζλί η Κερκυραία στήριξε την επιλογή μου του ραδιοφώνου. Οι γονείς μου δεν με άκουσαν ποτέ στο ραδιόφωνο. Γιατί, όταν είσαι μία οικονομολόγος, που πας στο Λονδίνο σ’ αυτά, να γυρίσεις να αναλάβεις την οικογενειακή επιχείρηση, ξαφνικά βρίσκεσαι να κάνεις το χόμπι σου επάγγελμα, να κάνεις παρέα με τον Δαλιανίδη και τον Βοσκόπουλο, τη Μαρινέλλα, τον Πουλόπουλο και τον Δάκη, ήταν άλλος κύκλος», είπε αρχικά.

mimis-plessa-loukilmple

Και συμπλήρωσε: «[όταν γνωρίστηκαν με τον Μίμη Πλέσσα]… οι γονείς μου είχαν μεγάλη αντίδραση. Πέρασαν, όμως αυτά, οι γονείς μου έφυγαν, τώρα δεν είναι εδώ. Αλλά, όχι, είχα αντίδραση».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Μίμης Πλέσσας είχε μια ιδιαίτερη σχέση με την κόρη του. Δεν δίσταζε να εκφράσει δημόσια τα συναισθήματά του για εκείνη, χαρακτηρίζοντάς την ως το μεγαλύτερο δώρο της ζωής του. «Η κόρη μου είναι ό,τι καλύτερο θα μπορούσα να φανταστώ ότι έχω. Τη θαυμάζω πολύ», είχε δηλώσει σε συνέντευξή του στον Alpha.

Η Ελεάννα δεν επέλεξε να ακολουθήσει τα μουσικά βήματα του πατέρα της, αλλά διαθέτει κι εκείνη καλλιτεχνική φλέβα. Είναι σκηνοθέτρια και ασχολείται με το μπάσο και την κιθάρα, ενώ δημιουργεί και γλυπτά. Αυτή η πολυτάλαντη προσωπικότητα, σύμφωνα με τη μητέρα της, φέρει πολλές ομοιότητες με τον Μίμη Πλέσσα.

plessas-sizigos-kori

Λίγους μήνες πριν από τον θάνατό του, η Λουκίλα Καρρέρ είχε μιλήσει στην Real Life για την αγάπη του Μίμη Πλέσσα και την πίστη του στις νέες γενιές, οι οποίες πάντα τον ενέπνεαν. «Ο Μίμης ήθελε νιάτα γύρω του. Αντλούσε και αντλεί από τους νέους. Ήθελε ο μέσος όρος ηλικίας να είναι προς τα κάτω, ακριβώς γιατί του άρεσαν οι φρέσκες ιδέες, οι φρέσκες ενορχηστρώσεις, η φρέσκια ματιά, η νεανική ματιά», είχε πει.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4nujxw1awop)

Φωτογραφίες: ΝDP