Ο χρόνος σταμάτησε το βράδυ της 9ης Οκτωβρίου. Η είδηση του θανάτου του Τζορτζ Μπάλντοκ έπεσε σαν βόμβα σε όλη την ελληνική κοινωνία, αλλά και στο εξωτερικό. Ο Βρετανός άσος, με ελληνική καταγωγή, άφησε την τελευταία του πνοή στο σπίτι του στη Γλυφάδα κάτω από αδιευκρίνιστες, μέχρι στιγμής, συνθήκες.

Το σοκ ήταν και είναι τεράστιο. Πρώτα απ’ όλους για την οικογένεια του αδικοχαμένου ποδοσφαιριστή, τη σύντροφό του, το μόλις ενός έτους αγοράκι τους, τα αδέλφια και τους γονείς του. Το κεφάλαιο της ζωής του Τζορτζ Μπάλντοκ έκλεισε και τώρα ανοίγει ένα άλλο, με πολλά ερωτήματα να ζητούν απάντηση: Ποια είναι τα πραγματικά αίτια του χαμού; Τι σταμάτησε την καρδιά του 31χρονου άσου του ποδοσφαίρου;

Τα ιατροδικαστικά ευρήματα ήταν πενιχρά, δηλαδή, η νεκροτομή δεν μπόρεσε να δώσει ακριβή εξήγηση για το λόγο που ο Μπάλντοκ έχασε τις αισθήσεις του και τελικά πνίγηκε μέσα στην πισίνα του σπιτιού του. Ακόμη και η απουσία ευρημάτων, όμως, σε κάθε περίπτωση είναι μια ένδειξη, καθώς δεν εντοπίστηκε σημάδι που να υποδηλώνει άσκηση βίας σε βάρος του 31χρονου. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εξετάσεις που θα κρίνουν πολλά αναφορικά με τα τελικά συμπεράσματα είναι οι ιστολογικές, τα αποτελέσματα των οποίων θα προκύψουν σε μερικές ημέρες. Σε δεύτερη φάση, αναμένονται τα αποτελέσματα και των τοξικολογικών, περίπου σε κάτι λιγότερο από ένα μήνα. Παρά την ύπαρξη αλκοόλ στο σπίτι, τα στελέχη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών εκτιμούν πως το πρόβλημα είναι πιθανότερο να εντοπιστεί στην καρδιά. Για την ιστορία, η αιτία θανάτου, σύμφωνα με την έκθεση, είναι ο πνιγμός εντός ύδατος.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4t4z57b9oap)

Η βότκα

Σχεδόν από την πρώτη στιγμή ήταν γνωστό πως κοντά στην πισίνα είχε βρεθεί ένα μπουκάλι βότκα και δεν ήταν λίγοι εκείνοι που εκτίμησαν πως ο 31χρονος ενδεχομένως να είχε λιποθυμήσει κοντά στην πισίνα. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, πάντως, κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται, ενώ έγινε μεγάλος ντόρος όταν πηγές ενημέρωσης έκαναν λόγο για την παρουσία δύο χρησιμοποιημένων ποτηριών εκεί.

Ωστόσο, οι Αρχές είχαν αποκλείσει πολύ γρήγορα το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας, ενώ προσπαθώντας να εξηγήσουν την παρουσία των χρησιμοποιημένων σκευών, θεώρησαν ως το πιο πιθανό ότι ένας νεαρός άντρας μόνος του στο σπίτι δεν έχει την ανάγκη να είναι απόλυτα τακτικός. Σε κάθε περίπτωση, όλα τα ευρήματα εστάλησαν στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια. Πάντως, από το βιντεοληπτικό υλικό που είχε εξεταστεί μέχρι χθες, δεν διαπιστώνεται η παρουσία άλλου ατόμου. Ωστόσο, ερευνάται και το κινητό του 31χρονου παίκτη του Παναθηναϊκού, προκειμένου να διασταυρωθούν οι επαφές που είχε μέχρι τότε που συνέβη το μοιραίο, ώστε να επιβεβαιωθούν και τα ευρήματα των ιατροδικαστών, σύμφωνα με τους οποίους ο Μπάλντοκ βρισκόταν περίπου τρεις με τέσσερις ώρες στον πάτο της πισίνας, μέχρι που ανακαλύφθηκε από τον ιδιοκτήτη του σπιτιού, περίπου στις δέκα το βράδυ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4t5exv1g8h5)

Αντιδράσεις


Τη θλίψη για το χαμό του συμπαθέστατου αθλητή συνόδευσε, πάντως, ένα κύμα οργής κυρίως για το γεγονός πως κάποια Μέσα επεδίωξαν να προβάλουν ανούσιες πτυχές του θέματος, όπως για παράδειγμα το κόστος και τα χαρακτηριστικά του σπιτιού στο οποίο διέμενε ο Μπάλντοκ. Στο επίκεντρο αυτής της έντασης βρέθηκε ο παρουσιαστής της εκπομπής «Πρωινό» Γιώργος Λιάγκας, με τα σχόλια στο διαδίκτυο να είναι από αιχμηρά έως υβριστικά. Ο γνωστός παρουσιαστής, σε δύο «δόσεις» μάλιστα, απολογήθηκε για την απόφαση να προβληθεί αυτό το ρεπορτάζ, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε μεγάλη αναστάτωση χθες στην ομάδα της τηλεοπτικής εκπομπής του ΑΝΤ1. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως υποβλήθηκαν παραιτήσεις, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν είχε επιβεβαιωθεί μέχρι και χθες το βράδυ. «Ήταν μια απόλυτα λανθασμένη εκτίμηση δημοσιογραφική. Σε καμία περίπτωση δεν θα έπρεπε να επεκταθεί το ρεπορτάζ σε κάποια στοιχεία που δεν συνεισέφεραν σε τίποτα στο χαμό ενός ανθρώπου» είπε, μεταξύ άλλων, ο παρουσιαστής, ο οποίος κλήθηκε σε απολογία από το Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4ssqhu6n6o1)

Ένας τζέντλεμαν με ελληνική ψυχή

Ο Τζορτζ Μπάλντοκ ήταν ένας άνθρωπος χαμηλών τόνων, αλλά και ένας επαγγελματίας που έδινε όλο του το είναι τόσο στον εκάστοτε σύλλογο όπου υπηρετούσε όσο και με τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας, την οποία φόρεσε δώδεκα φορές. Για να γίνει αυτό, ο Βρετανός άσος «ανέσυρε» την ελληνική καταγωγή από την πλευρά του πατέρα του, καθώς η γιαγιά του ήταν Ελληνίδα. Μια γυναίκα που διατήρησε τις παραδόσεις ακόμη και στην Αγγλία, ενώ στον εγγονό της μιλούσε και στα ελληνικά. Με το που ξεκίνησαν οι διαδικασίες για να πάρει την ελληνική υπηκοότητα, ξέσπασε ο κορονοϊός. Πάγωσαν τα πάντα. Το Brexit πρόσθεσε περισσότερη γραφειοκρατία στη διαδικασία. Τελικά, στα μέσα Μαΐου του 2022, ο Μπάλντοκ πήρε στα χέρια του το διαβατήριο και την ταυτότητα. Ήταν χαρούμενος. Θα γινόταν διεθνής και θα έπαιζε για μια χώρα για την οποία είχε ακούσει τόσα πολλά από τη γιαγιά του. Μάλιστα, τον τελευταίο καιρό μάθαινε και πιο εντατικά την ελληνική γλώσσα.

@ethnikiomadaofficial

Σήμερα μέσα στο παιχνίδι, ήσουν και θα είσαι το παράδειγμά μας 💙🤍 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿vs🇬🇷 1-2 #wembley #inside #dressingroom #bluefamily #captain #Baldock

♬ πρωτότυπος ήχος - @ethnikiomada


Δοτικός και σεμνός

Οι συμπαίκτες του στην Εθνική έχουν πολλές ιστορίες να θυμηθούν για την αυταπάρνηση που έδειχνε στην προσπάθειά του να προσφέρει στην ομάδα. Δεν ήταν λίγες οι φορές που απαίτησε να παίξει ακόμη και στο όριο του τραυματισμού, όμως το ποιόν του αποτυπώθηκε από τη μαρτυρία της Μαρί Πέρντι, της μητέρας ενός αγοριού που στην ουσία ο Μπάλντοκ τού χάρισε χαρά και στιγμές ξεγνοιασιάς. Ο 31χρονος άσος πριν από επτά ολόκληρα χρόνια ανέλαβε τα ιατρικά έξοδα αλλά και την αγορά ενός απινιδωτή.

Δείτε εδώ: Τζορτζ Μπάλντοκ: Είχε δωρίσει απινιδωτή σε παιδί με πρόβλημα - "Ήταν ο ήρωάς μου, είναι ο ήρωάς μου"

Ο μικρός Χάρβεϊ Πέρντι αγαπούσε πολύ το ποδόσφαιρο, ωστόσο έπασχε από καρδιακό φύσημα και από μια πάθηση που ονομάζεται αυτιστίνωση. Έπρεπε να χειρουργηθεί επειγόντως και, όταν όλα πήγαν κατ’ ευχήν, ο μικρούλης ζήτησε να παίξει ξανά μπάλα. Οι συχνές ιατρικές εξετάσεις και η παρουσία ενός απινιδωτή ήταν βασικές προϋποθέσεις για να μπορέσει ο Χάρβεϊ να ζήσει σαν κανονικό αγόρι τη χαρά του παιχνιδιού. Σύμφωνα μάλιστα με ρεπορτάζ του Mega, ο Μπάλντοκ είχε ζητήσει από την οικογένεια του Χάρβεϊ (τότε ήταν επτά ετών) να μη μαθευτεί ποτέ αυτή η προσφορά. Τώρα όμως, ύστερα και από το χαμό του σεμνού 31χρονου, η συγκινητική ιστορία έγινε γνωστή.

Συντετριμμένη η οικογένειά του

Ολόκληρη η οικογένεια του Τζορτζ Μπάλντοκ βιώνει την τραγική σύμπτωση του χαμού του αγαπημένου τους γιου, αδελφού, συντρόφου και πατέρα. Ο 31χρονος έχασε τη ζωή του την ημέρα που ο γιος του θα γιόρταζε τα πρώτα του γενέθλια. Μάλιστα, αναμενόταν να ταξιδέψει στην Αγγλία γι’ αυτόν το λόγο, ωστόσο ο θάνατος του στέρησε τη δυνατότητα να δει το παιδί του έστω για ακόμη μία φορά. Η σύντροφός του και μητέρα του παιδιού Αναμπέλ Ντίναμ αποχαιρέτησε τον καλό της με ένα συγκινητικό μήνυμα: «Τζορτζ, αγάπη της ζωής μου, αδελφή ψυχή μου. Ο τέλειος πατέρας ενός πανέμορφου αγοριού. Μαζί σου είχα ολοκληρωθεί. Ήσουν ο κόσμος μου και γνωρίζω ότι ήμουν ο δικός σου. Είσαι μαζί μου τώρα που ο Μπρόντι χαμογελάει. Ο κόσμος μου δεν θα είναι ποτέ ο ίδιος, αλλά θα τα καταφέρω για τον Μπρόντι. Σ’ το υπόσχομαι. Θα σε αγαπώ για πάντα και πάντα G. Your Neen. X» έγραψε η συντετριμμένη σύντροφός του.

Για την άδικη μοίρα έγραψαν τα μέλη της πατρικής οικογένειας του Μπάλντοκ: «Είμαστε συντετριμμένοι με τον ξαφνικό θάνατο του αγαπημένου μας Τζορτζ. Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι η νεκροψία διαπίστωσε πως πνίγηκε με τραγικό τρόπο ενώ κολυμπούσε στην πισίνα του σπιτιού του στη Γλυφάδα. Τζορτζ, ήσουν ο πιο ξεχωριστός πατέρας, αρραβωνιαστικός, γιος, αδελφός, θείος, φίλος, συμπαίκτης και άνθρωπος. Ο ενθουσιασμός και η προσωπικότητά σου έφεραν τόση αγάπη σε όσους είχαν την τύχη να σε γνωρίσουν και σε όσους σε λάτρευαν από τις κερκίδες. Θα θυμόμαστε για πάντα τις ξεχωριστές αναμνήσεις που έχουμε από εσένα και θα συνεχίσεις να ζεις μέσα από τον όμορφο γιο σου. Έπρεπε να πετάξεις σήμερα στην πατρίδα για να γιορτάσουμε μαζί τα πρώτα του γενέθλια, αλλά αντί γι’ αυτό θρηνούμε την απώλειά σου. Ως οικογένεια, ήταν απίστευτα συγκινητικό, αλλά εξίσου δύσκολο να διαβάσουμε τον τεράστιο αριθμό των αποχαιρετισμών που γράφτηκαν από εκείνους που γνώριζαν τον Τζορτζ και από εκείνους που επηρέασε τη ζωή τους. Ήταν αδύνατο να μην τον αγαπάς. Σας παρακαλούμε να συνεχίσετε να σέβεστε την ιδιωτική μας ζωή σε αυτή τη συγκλονιστική στιγμή, καθώς αρχίζουμε να επεξεργαζόμαστε το πένθος μας» ανέφερε η ανακοίνωση χαρακτηριστικά.