Σοκ σε όλο τον πλανήτη έχει προκαλέσει η σύλληψη του πασίγνωστου ράπερ Diddy, κατά κόσμον Sean Combs.

Ο 55χρονος βρίσκεται στο επίκεντρο ενός τεράστιου σκανδάλου που αφορά ναρκωτικά και trafficking, βιασμούς κατά συρροήν αλλά και κατηγορίες που επιχειρείται να συνδεθούν με σημαίνοντα πρόσωπα της αμερικανικής showbiz, η οποία και βρίσκεται αντιμέτωπη με την θυελλώδη αντίδραση της κοινής γνώμης, την υπενθύμιση του ταραχώδους παρελθόντος του Combs αλλά και των... «αποκαλύψεων» που πλέον γίνονται -κυρίως- μέσω των social media.

Η σύλληψη και οι κατηγορίες

Η σύλληψη του DiddyP επέφερε ένα flashback από την δεκαετία του 1990 όπου το όνομά του ενεπλάκη γύρω από πολλές ιστορίες περιστατικών βίας, χρήσης όπλων και σεξουαλικών παραβάσεων, με τον ίδιο να έρχεται αντιμέτωπος με ένα σκάνδαλο που πολλοί παραλληλίζουν με αυτό του Epstein.

Συγκεκριμένα, το βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου η αστυνομία πέρασε χειροπέδες στον Diddy, αφού του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για σωματεμπορία, ομαδικούς βιασμούς, βιασμούς ανηλίκων, με την αστυνομία κάνοντας «φύλλο και φτερό» τις επαύλεις του να βρίσκει ναρκωτικές ουσίες, πάνω από 1000 μπουκάλια με baby oil και λιπαντικά γενικότερα, αλλά και σεξουαλικά εργαλεία. Μόλις τέσσερις ημέρες μετά την απαγγελία κατηγοριών ο δικηγόρος Τόνι Μπούτζερ δήλωσε ότι εκπροσωπεί 120 προσωπικότητες που επιθυμούν να υποβάλλουν αστικές αγωγές εναντίον του για παρόμοιους λόγους.

Ωστόσο «ο ασκός του Αιόλου» είχε ανοίξει από το 2023, όταν η πρώην σύντροφός του, Κέισι Βεντούρα, υπέβαλε εις βάρος του μήνυση για trafficking και χρόνια κακοποίηση, καταγγέλοντας πως την νάρκωνε και την εξανάγκαζε σε σεξουαλικές πράξεις μετρίτα πρόσωπα, ενώ τον γύρο του διαδικτύου είχε κάνει ένα βίντεο που απεικονίζει τον ίδιο από κάμερα ξενοδοχείου να την χτυπά λυσσασμένα. Ο ίδιος επαλήθευσε την εγκυρότητα αυτού, απολογούμενος και παραδεχόμενος την πράξη του. Μετά από την μήνυση -που έληξε με εξωδικαστικό συμβιβασμό- κατατέθηκαν κατά τους επόμενους εννέα μήνες ακόμη οκτώ μηνύσεις από γυναίκες που του απέδιδαν κατηγορίες για παρενόχληση και σεξουαλικές επιθέσεις. Φαίνεται όμως πως αυτό αποτέλεσε μόνο το πρώτο κομμάτι ενός παζλ όπου φέρεται να έχει βαθιές ρίζες στο αμερικανικό industry.

Τα white parties και οι θεωρίες συνωμοσίας

Εν προκειμένω, οφείλει να υπάρξει ο διαχωρισμός των λευκών πάρτι με τα freak-off για τα οποία και αποδίδεται πληθώρα κατηγοριών.

Tα «λευκά πάρτι» που διοργάνωσε ο Combs ξεκίνησαν στα τέλη της δεκαετίας του 1990 από τα Ανατολικά Χάμπτονς στις ΗΠΑ φτάνοντας μέχρι και το γαλλικό Σεν Τροπέ. Χαρακτηριστικά, οι εν λόγω «συναθροίσεις» ήταν ιδιωτικές, κλειστού χαρακτήρα με τους συμμετέχοντες να είναι απαραιτήτως ντυμένοι στα λευκά.

Παρ’ότι η φημολογία για τα ίδια τα πάρτι εμπλέκει πολύ γνωστές προσωπικότητες όπως η Rihanna, ο Αston Kutcher, η Adele, η Beyonce, ο JayZ, ο Justin Bieber, ο πρίγκιπας Harry, o Leonardo Di Caprio μέχρι και τον Ντόναλντ Τραμπ, ο λόγος γίνεται κυρίως για τα δεύτερα. Συγκεκριμένα, σε αυτά η χρήση ναρκωτικών και τα σεξουαλικά όργια φέρεται να αποτελούσαν κανονικότητα, σερβίροντας «πειραγμένα ποτά» αλλά και ναρκωτικά «ελέγχου» στα θύματα. Μερικά εξ’αυτών αποτελούσαν η κεταμίνη, το MDMA και το GHB (κατασταλτικό του νευρικού συστήματος), με συνέπεια να μπορεί να τους διαχειρίζεται, την ώρα που το φως της δημοσιότητας είδαν καταγγελίες για μεταφορά και εξαναγκασμό σεξεργατριών σε συμμετοχή σε αυτά, αλλά και εκβιασμούς. Ήταν «κοινό μυστικό» ότι τα πάντα καταγράφονταν από κάμερες προκειμένου ο DiddyP να εκβιάζει στη συνέχεια τα θύματα για να συμμετάσχουν ξανά. Μάλιστα, σε αυτά τα πάρτι φέρεται ότι διάσημοι καλεσμένοι πλήρωναν πολλές χιλιάδες δολάρια για να παρακολουθούν ή να συμμετέχουν σε όργια, που προς ώρας λαμβάνουν το κατηγορητήριο των ομαδικών βιασμών.

Κύμα παραπληροφόρησης

Τα όσα έχουν γίνει γνωστά δημιούργησαν ένα κύμα υπερπληροφόρησης -και παραπληροφόρησης- μέσω των social media και του TikTok, όπου η «τριπλέτα» Diddy P, JayZ και Beyonce έχει βρεθεί αντιμέτωπη με εικασίες όπως δολοφονίες, εγκλήματα μέχρι και... σατανισμό. Ειδικότερα, πολλοί χρήστες του δημοφιλούς μέσου εμπλέκουν τους δύο πρώτους στην δολοφονία των δύο μεγάλων αντιπάλων της rap της δεκετίας του 1990, Tupac Shakur και Νotorious B.I.G, στον θάνατο της Alliyah, πρώην συζύγου του JayZ που σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα το 2001 αλλά και επικαλούμενοι μία δήλωση της Beyonce που αναφέρει ότι όταν ανεβαίνει στην σκηνή μετατρέπεται σε μία άλλη... οντότητα.

Προς ώρας, η τελευταία παράγραφος αποτελεί «απόσταγμα» θεωριών συνωμοσίας που αναμειγνύουν κατά κόρον διασήμους σε «σκληρές» υποθέσεις, με την έρευνα των Αρχών για τα όσα φαίνεται πως λάμβαναν χώρα στα πάρτι του Combs να βρίσκεται εν εξελίξει.

Δημοσιεύτηκε στην ''Κυριακάτικη Απογευματινή'' στις 13/10