Η Βάσω Παπανδρέου απεβίωσε σε ηλικία 80 ετών, αφήνοντας πίσω της μια πλούσια κληρονομιά που ήταν άρρηκτα συνδεδεμένη με το ΠΑΣΟΚ.

Ως η «σιδηρά κυρία» της ελληνικής πολιτικής σκηνής και πρώτη γυναίκα επίτροπος στην τότε ΕΟΚ, υπηρέτησε σε κομβικές στιγμές, προκαλώντας θόρυβο, είτε λόγω της σχέσης της με τον Ανδρέα Παπανδρέου στις αρχές της πολιτικής της καριέρας είτε λόγω της αμφισβήτησής του στην τελευταία φάση της. Έφυγε από τη ζωή  μετά από μια μακρά περίοδο ασθένειας.

Η κηδεία της θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024 στον τόπο καταγωγής της, τα Βαλιμίτικα Αιγίου, σύμφωνα με την επιθυμία της.

Από το 1974, όταν γνωρίστηκε με τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, έως την τελευταία της θητεία ως βουλευτής το 2012, η Βάσω Παπανδρέου είχε μια αξιοσημείωτη πορεία, επηρεάζοντας τόσο τα εσωκομματικά όσο και τα πολιτικά δρώμενα της χώρας.

Στη Βουλή τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη της, ενώ σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος εξέδωσε ανακοινώσεις για τον θάνατό της, αναγνωρίζοντας τη σημαντική της προσφορά. Ανάμεσά τους, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, καθώς και στελέχη του κόμματος, ο Κώστας Σημίτης, ο Απόστολος Κακλαμάνης και ο Ευάγγελος Βενιζέλος και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Βάσω Παπανδρέου διετέλεσε συνολικά 23 χρόνια βουλευτής, πάντα με το ΠΑΣΟΚ, ενώ κλήθηκε να αναλάβει κυβερνητικούς θώκους ουκ ολίγες φορές.

Μάλιστα, η τελευταία δημόσια εμφάνιση της υπουργού του ΠΑΣΟΚ ήταν στην παρουσίαση του βιβλίου του Μιλτιάδη Παπαϊωάννου το 2019 και έκτοτε ζούσε στο σπίτι της στο Χαλάνδρι με προβλήματα υγείας.

Η τελευταία δημόσια φωτογραφία της Βάσως Παπανδρέου μαζί με Κώστα Σημίτη και Μιλτιάδη Παπαϊωάννου στην παρουσίαση του βιβλίο του τελευταίου «Η περιπέτεια της Δικαιοσύνης»

teleftea_dimosia_emfanisi

Η Βάσω Παπανδρέου στα εγκαίνια της γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου

egkainia_rio_antirio

Η ζωή της Βάσως Παπανδρέου μέσα από φωτογραφίες

akropoli
atromitos
attiki_odos
autokinito
avramopoulos
deth
egkainia_dimosias_dioikisis
erga_kifisos
fofi_gennimata
gaidouraki_ydra
gap
gianna_aggelopoulou
gkerekou_papandreou_diamantopoulou_kourkoula
glezos
kifisos_erga
konstantinos_mitsotakis
kranidiotis
kriti_oximata
krouaziera_ydra
kysea
melissanidis
metro
mikis_theodorakis
mitsotakis_papakosta
mpakogianni_dimarxos
olimpiaka_erga
orkomosia_kivernisis
ose
pagkalos_rodos
panigirismoi
pap_vouli
papadopoulos
papandreou_epitropos
papandreou_kourkoula_gennimata
papandreou_tsoxatzopoulos
paradosi_ipourgeiou_anaptixis
party_gynaikwn
pasok_sinedriasi
periodeia_simiti
podilatodromia_athina
programma_limnes_kai_potamia
simitis_papandreou_ipourgiko
simvoulio_pasok
sinedriasi_ko
vartholomaio
vouli_agiasmos
xarilaou_trikoupi
xrisoxoidis