Σαν βόμβα έσκασε πριν από λίγες μέρες η είδηση του χωρισμού του άλλοτε αγαπημένου ζευγαριού Όλγας Κεφαλογιάννη και Μίνωα Μάτσα. Μια είδηση που επιβεβαίωσε από την πρώτη στιγμή η υπουργός Τουρισμού.

*Διαβάστε ακόμα: Όλγα Κεφαλογιάννη: Στην Ευελπίδων για τα ασφαλιστικά μέτρα κατά του Μάτσα - "Είμαι εδώ για τα παιδιά μου", είπε με λυγμούς

Οι πληροφορίες ανέφεραν ότι ο χωρισμός είναι οριστικός και πως το ζευγάρι οδεύει προς ένα συναινετικό διαζύγιο, καθώς εξακολουθούσαν να μένουν κάτω από την ίδια στέγη στο Παλαιό Ψυχικό.

Ξαφνικά και πάλι έσκασε η είδηση ότι το διαζύγιο όχι μόνο συναινετικό δεν θα είναι, αλλά αναμένεται και δικαστικός «πόλεμος» ανάμεσα στο άλλοτε αγαπημένο ζευγάρι.

Η πρώτη κίνηση έγινε από την Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων εις βάρος του πρώην συζύγου της, με την οποία αιτείται την εκδίωξή του από το κοινό σπίτι τους, στο Παλαιό Ψυχικό, και την προσωρινή αποκλειστική επιμέλεια των δίδυμων παιδιών τους. Με απλά λόγια, τον διώχνει από το σπίτι και ζητά να έχει αυτή την επιμέλεια του αγοριού και του κοριτσιού που έχουν αποκτήσει.

Σε μια κίνηση αντιπερισπασμού, ο γνωστός μουσικοσυνθέτης άσκησε αντίθετη αίτηση, με την οποία ζητά τη συνεπιμέλεια των παιδιών τους. Στην αίτησή του ο Μίνως Μάτσας φέρεται να αναφέρεται σε ακραίες συμπεριφορές της Όλγας Κεφαλογιάννη και σοβαρά προβλήματα διαχείρισης του θυμού της. Επίσης, φέρεται να υποστηρίζει ότι σε όλη τη διάρκεια της προσπάθειας για την έκδοση συναινετικού διαζυγίου, η υπουργός είχε ως μοναδική της έγνοια να επιτύχει μια σημαντική οικονομική συμφωνία με τον Μίνωα Μάτσα και την οικογένειά του.

Η αποτυχία των διαβουλεύσεων, σύμφωνα με την πλευρά του, είχε ως αποτέλεσμα την «εκδικητική» κίνηση από την πλευρά της Όλγας Κεφαλογιάννη να τον διώξει άμεσα από το σπίτι τους και να του στερήσει παράλληλα το δικαίωμα της συνεπιμέλειας των παιδιών τους.


Το τρίτο πρόσωπο

Όσο για το τρίτο πρόσωπο, καθώς πληροφορίες ήθελαν το συνθέτη να έχει σχέση με νεαρή γραμματέα, ο ίδιος τις χαρακτηρίζει υποβολιμαίες.

Από τη μεριά της, η Όλγα Κεφαλογιάννη μιλά για ένα σύζυγο που ήταν μακριά από την οικογένειά του, την ίδια και τα παιδιά τους. Επίσης, υποστηρίζει ότι, ενώ εκείνη προσπαθούσε να ανταποκριθεί σε όλους τους ρόλους της, ο Μίνως Μάτσας την υποτιμούσε και την απαξίωνε. Πολλές φορές έφευγε το πρωί από το σπίτι κι επέστρεφε αργά το βράδυ, χωρίς να την ενημερώνει, κι έδινε προσοχή στην οικογένειά τους μόνο όταν είχε χρόνο, ενώ επιθυμούσε να έχει απεριόριστο χώρο, προκειμένου να επικεντρωθεί στη μουσική του.

Αναφέρει επίσης ότι το περασμένο καλοκαίρι ταξίδεψαν οικογενειακώς στην Κρήτη, λόγω της συναυλίας του πρώην συζύγου της, αλλά εκείνος ήταν διαρκώς απασχολημένος κι έκανε πρόβες απομονωμένος.

Ακόμα και την ημέρα των γενεθλίων των παιδιών τους και του ιδίου, ο Μίνως Μάτσας συμπεριφερόταν ως καλεσμένος στο παιδικό πάρτι που είχε οργανώσει ολομόναχη, καθώς εκείνος δεν είχε την παραμικρή συμμετοχή. Μία ημέρα πριν του είχε προτείνει να πάνε για φαγητό, αλλά ήταν εξαφανισμένος και δεν απαντούσε στα μηνύματα που του έστελνε για να αγοράσουν δώρα για τα παιδιά τους.

Στα ασφαλιστικά μέτρα αναφέρεται και στην πρεμιέρα μιας ταινίας στην οποία ο Μίνως Μάτσας πήγε μόνος του, καθώς εκείνη ήταν αδύνατον να παρευρεθεί. Μία ημέρα αργότερα, στις 17 Σεπτεμβρίου, έμαθε πως τελικά πήγε με τη βοηθό του: «Την επόμενη μέρα τον ενημέρωσα ότι γνωρίζω για την εξωσυζυγική σχέση που διατηρούσε με τη βοηθό του, την οποία εκείνος δεν αρνήθηκε. Σκέφτηκα τις ευθύνες απέναντι στα ανήλικα παιδιά μας και του ζήτησα να διακόψει αυτή τη σχέση και να προσπαθήσουμε να αποκαταστήσουμε τη δική μας».

Επίσης, όπως υποστηρίζει η Όλγα Κεφαλογιάννη, όσο εκείνη βρισκόταν στο Τόκιο, ο Μίνως Μάτσας τής ζήτησε μέσω sms να χωρίσουν, ενώ την ενημέρωσε ότι θα επικοινωνήσει και με το δικηγόρο του. Η υπουργός Τουρισμού ισχυρίζεται ότι ο πρώην σύζυγός της επιθυμούσε όσο το δυνατόν ταχύτερα να αφιερωθεί στη νέα του σχέση, επισημαίνοντας πως «αντιμετώπιζε πλέον την οικογένειά μας ως μια εκκρεμότητα, η οποία θα έπρεπε άμεσα να επιλυθεί». Εκείνη του ζήτησε χρόνο τόσο για την ίδια όσο και για εκείνον, προκειμένου να σκεφτούν με ωριμότητα τις αποφάσεις για το γάμο τους.

«Εκείνος, επειδή δεν είχε τίποτα να μου προσάψει, ως σύζυγο και μητέρα, αιφνιδιάστηκε από την ώριμη στάση μου και μου ανακοίνωσε με μηνύματα τη δήθεν κακοποιητική και γεμάτη ένταση συμπεριφορά μου κατά τη διάρκεια του γάμου μας, για την οποία έκανε υπομονή πολύ καιρό» αναφέρεται.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη αναφέρει επίσης πως, πριν φύγει για το ταξίδι στην Ιαπωνία, είχε ζητήσει από τον Μίνωα Μάτσα να σεβαστεί την ίδια και τα δίδυμα παιδιά τους, καθώς είχαν αρχίσει οι ψίθυροι για τη φερόμενη εξωσυζυγική του σχέση. Η ίδια υποστηρίζει, επίσης, ότι «όσο απουσίαζα, κυκλοφορούσε απροκάλυπτα με τη νεαρή 22χρονη βοηθό του. Στην Κωνσταντινούπολη έμαθα ότι είχε διαρρεύσει η εξωσυζυγική του σχέση και έτσι αναγκάστηκα να προβώ σε ανακοίνωση», ενώ ισχυρίζεται ότι ο Μίνως Μάτσας εμφανιζόταν σε εστιατόρια της Αθήνας και επιδιδόταν σε ερωτικές περιπτύξεις με την 22χρονη.

Οι δυο τους έχουν κάνει «unfollow» ο ένας τον άλλο, με την Όλγα Κεφαλογιάννη να προχωρά σε διαγραφή των κοινών φωτογραφιών τους, αλλά και σε «μπλοκ».

Από την άλλη, ο Μίνως Μάτσας εξακολουθεί να έχει στο προφίλ του όλες τις φωτογραφίες τους.


Πώς κατέληξαν εδώ

Μόλις πριν από οκτώ μήνες (τον Φεβρουάριο του 2024), η Όλγα Κεφαλογιάννη και ο Μίνως Μάτσας ήταν καλεσμένοι στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» με τον Νίκο Χατζηνικολάου. Η υπουργός Τουρισμού και ο καταξιωμένος μουσικοσυνθέτης μίλησαν για τη γνωριμία που τους άλλαξε τη ζωή και τον ερχομό των παιδιών τους, με τη βοήθεια εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Αυτή ήταν η πρώτη και, όπως φαίνεται, και η τελευταία κοινή συνέντευξη που είχε δώσει το ζευγάρι. Τότε, έδειχναν αγαπημένοι και φαινόταν πως τίποτα δεν ήταν ικανό να σκιάσει την ευτυχία τους.

«Όταν γνωριστήκαμε πρώτη φορά, ρώτησα την Όλγα: “Με τι ασχολείστε;”. Δεν είχα ιδέα από πολιτική. Κάναμε οκτώ μήνες να μιλήσουμε ξανά. Δέσαμε μαγικά μετά μουσικής. Δεν έκανε κανείς το πρώτο βήμα. Έγινε χωρίς να το καταλάβουμε, σαν αυτοματισμός, σαν να το ξέραμε, δεν προσπάθησε κανείς από τους δύο. Ήταν σαν να έπρεπε να συμβεί. Βρεθήκαμε σε μια συναυλία, να καθόμαστε δίπλα δίπλα» έλεγαν τότε. Με το μουσικοσυνθέτη να προσθέτει: «Η Όλγα έχει ένα ασφυκτικό πρόγραμμα, είναι πιεσμένη και, αν την πιέσεις λίγο ακόμη, εκρήγνυται. Αν είσαι τη λάθος στιγμή και πεις το λάθος πράγμα… Αλλά μετά από δύο λεπτά έχει τελειώσει» είχε πει γα τα αρνητικά χαρακτηριστικά της συζύγου του.

Γνωρίστηκαν μέσα από κοινές παρέες, ενώ εκείνος μέχρι τότε ζούσε στην Αμερική. Παντρεύτηκαν με πολιτικό γάμο στις Σπέτσες το 2021, ενώ συγκατοικούσαν για αρκετό καιρό. Κουμπάρα τους είναι η ξαδέλφη της υπουργού Χρυσή Βαρδινογιάννη, κόρη του Γιώργου Βαρδινογιάννη και της Αγάπης Πολίτη. Τέσσερις μήνες μετά το γάμο ήρθαν στον κόσμο και τα δίδυμα παιδιά τους, ένα αγοράκι κι ένα κοριτσάκι, τα οποία σήμερα είναι τριών ετών.


Η ανακοίνωση της υπουργού

Ανακοίνωση σχετικά με δημοσιεύματα που αφορούν την προσωπική της ζωή και την κρίση στο γάμο της με τον Μίνωα Μάτσα εξέδωσε η Όλγα Κεφαλογιάννη.

«Οι διαφορές οικογενειακού δικαίου, όταν δεν μπορούν να λυθούν συναινετικά, οφείλουν να οδηγούνται ενώπιον της Δικαιοσύνης» αναφέρει, μεταξύ άλλων, η υπουργός Τουρισμού, ενώ προειδοποιεί για προσφυγή στη Δικαιοσύνη, σε περίπτωση που υπάρξουν συκοφαντικές αναφορές προς το πρόσωπό της.

Συγκεκριμένα, αναφέρει: «Από την πρώτη στιγμή που κυκλοφόρησε η πληροφορία για την κρίση στο γάμο μου, ζήτησα να γίνει σεβαστή η ιδιωτικότητα των παιδιών μου και η οικογενειακή μας ζωή. Δυστυχώς, από το πρωί (σ.σ.: την Πέμπτη) διοχετεύονται στα μέσα ενημέρωσης πληροφορίες σχετικά με μια αίτηση ασφαλιστικών μέτρων (απάντηση σε προηγούμενη δική μου) που όμως δεν έχει ασκηθεί. Εάν υπάρξουν πράγματι συκοφαντικές αναφορές για το πρόσωπό μου, όπως αυτές που διαδίδονται ανωνύμως και ανευθύνως, θα προσφύγω άμεσα στη Δικαιοσύνη. Οι διαφορές οικογενειακού δικαίου, όταν δεν μπορούν να λυθούν συναινετικά, οφείλουν να οδηγούνται ενώπιον της Δικαιοσύνης και όχι στα μέσα ενημέρωσης. Ως μητέρα, απευθύνω για μία ακόμη φορά έκκληση για σεβασμό, όχι εκμετάλλευση. Τα παιδιά μου πρέπει να προστατευθούν από την οδύνη και τη βαρβαρότητα μιας ανεξέλεγκτης δημοσιότητας».



Τα ασφαλιστικά μέτρα

Στο μεταξύ, για τη Δευτέρα μετατέθηκε η αντιδικία του πρώην ζευγαριού, καθώς τα ασφαλιστικά μέτρα που κατατέθηκαν δεν εκδικάστηκαν χθες, Παρασκευή 18 Οκτωβρίου, αλλά πήραν αναβολή για τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν καταθέσει και οι δύο αίτηση για έκδοση προσωρινής διαταγής που αφορά στη ρύθμιση του ζητήματος της επιμέλειας των ανήλικων παιδιών τους.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη ήταν πολύ φορτισμένη, όπως φάνηκε και από τις δηλώσεις που έκανε με λυγμούς σε δημοσιογράφους. Παρών ήταν και ο Μίνως Μάτσας, ο οποίος δεν έκανε κάποια δήλωση.

«Σας παρακαλώ! Ακούστε, εγώ είμαι εδώ μόνο για τα παιδιά μου, σας παρακαλώ πολύ. Σας παρακαλώ πολύ, σεβαστείτε την ιδιωτικότητα και την οικογένειά μου, έχω δύο παιδιά τριών ετών και είμαι εδώ μόνο γι’ αυτά» είπε η υπουργός Τουρισμού.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4yu50723m29)

*Δημοσιεύθηκε στην Ontime