Μια γιαγιά που κάνει live streaming παίζοντας βιντεοπαιχνίδια δήλωσε ότι όταν γνώρισε το διάσημο παιχνίδι Fortnite ήταν «έρωτας με την πρώτη ματιά».

Η Καθ Μπόουι, μια 76χρονη γιαγιά από το Moray της Σκωτίας, έπαιζε δημοφιλή παιχνίδια όπως το Mario Kart, το Fifa και το Minecraft με τα δύο της εγγόνια προτού ο 24χρονος εγγονός της Λιούις τη συστήσει στο Fortnite.

Όπως δήλωσε η γιαγιά στο πρακτορείο ειδήσεων PA, «εθίστηκε» στο παιχνίδι και σύντομα δημιούργησε το δικό της λογαριασμό στο Twitch, όπου μεταδίδει ζωντανά τον εαυτό της να παίζει Fortnite με το gamertag Grumpygran1948, συγκεντρώνοντας σχεδόν 20.000 followers.

Όπως λέει η 76χρονη γιαγιά, το Fortnite ήταν «έρωτας με την πρώτη ματιά»

Και τώρα, η Μπόουι συνεργάζεται με την IKEA για τη συλλογή Brannboll, μια σειρά από έπιπλα για δωμάτια παιχνιδιού.

Πώς γεννήθηκε ο «έρωτας» με το Fortnite

Όπως λέει η Μπόουι: «Δεν ήθελα να ασχοληθώ με το gaming. Απλά συνέβη. Απλώς μπήκα στο υπνοδωμάτιο του εγγονού μου, όπου έπαιζε με το PS4 του και είδα το Fortnite. Δεν ήξερα, προφανώς, τι ήταν εκείνη τη στιγμή, έπρεπε να μου εξηγήσει πώς το έπαιζε και πως υπάρχουν πολλοί που το λατρεύουν. Έτσι ήταν και για μένα. Έρωτας με την πρώτη ματιά, δεν θα το ξεχάσω ποτέ».

Έπαιζε λοιπόν Fortnite στον λογαριασμό του εγγονού της «με κάθε ευκαιρία», πριν αγοράσει τελικά δική της κονσόλα παιχνιδιών PS4 και δημιουργήσει τον δικό της λογαριασμό.

Τελικά, αποφάσισε να ξεκινήσει το live streaming στο οποίο μεταδίδει το παιχνίδι και το δικό της ζωντανό σχολιασμό στην online πλατφόρμα streaming Twitch.

giagia-viral

Η συνεργασία με την IKEA για τη συλλογή επίπλων gaming room

«Ο εγγονός μου τα βρίσκει όλα αυτά μάλλον διασκεδαστικά στην πραγματικότητα, όχι τόσο το ότι παίζω αλλά το ότι το μεταδίδω» λέει η γιαγιά. «Δεν έχει δει το δωμάτιό μου με όλα τα έπιπλα Brannboll, αλλά θα το δει τα Χριστούγεννα και θα σκάσει από τη ζήλια του που η γιαγιά του έχει όλα αυτά τα φανταστικά πράγματα. Δεν θα πάρει τίποτα από αυτά».

Η 76χρονη παίζει το παιχνίδι κυρίως με άλλους ανθρώπους από όλο τον κόσμο και είναι περήφανη για την κοινότητα των παικτών που έχει δημιουργήσει.

«Η κοινότητά μου είναι απολύτως φανταστική. Πραγματικά είναι συνεχής συζήτηση και όλοι είναι τόσο φιλικοί μεταξύ τους. Εκτός από τον σύζυγό μου, είναι η ζωή μου», είπε. Παράλληλα, όπως λέει: «Αυτό που πραγματικά μου αρέσει είναι ότι κάποιοι άνθρωποι έχουν πραγματικά πολύ κακές μέρες στη ζωή τους. Κάποιοι άνθρωποι δεν είναι πολύ καλά, ίσως έχουν κάποια προβλήματα, και υπάρχει πάντα κάποιος εκεί για να τους υποστηρίξει».

Η Μπόουι πρόσθεσε ότι εξεπλάγη με την «τοξικότητα» που αντιμετώπισε αρχικά στην πλατφόρμα, αλλά τώρα έχει αρκετούς ανθρώπους που την «προστατεύουν» και μετριάζουν το περιεχόμενο για να διασφαλίσουν ότι η κοινότητα παραμένει ένα ευχάριστο μέρος.

Η 76χρονη γιαγιά δήλωσε ότι είναι «απολύτως καταπληκτική» η συνεργασία της με την Ikea για να γίνει το πρόσωπο της συλλογής επίπλων gaming room. «Η κοινότητά μου θα τρελαθεί απο τη χαρά της όταν μάθει τι έχω κάνει. Ήξεραν ότι κάτι συνέβαινε, αλλά μπορείτε να φανταστείτε τον ενθουσιασμό μου όταν τους πω ότι είμαι το πρόσωπο της Ikea Brannboll».

Όσον αφορά τις συμβουλές προς τους πιθανούς μεγαλύτερους παίκτες, η γιαγιά δήλωσε: «Απλά δοκιμάστε το. Ξεχάστε την ηλικία σας. Απλά κάντε το και διασκεδάστε. Κοιτάξτε πόσο το απολαμβάνω εγώ».