Το ρεπεράζ έγινε µε επιτυχία. Κανείς δεν θα µπορούσε να φανταστεί ότι η καινούργια φιλόδοξη υπερπαραγωγή της δηµοφιλέστερης πλατφόρµας στον κόσµο -ο λόγος βεβαίως για το Netflix- θα ανακάλυπτε το ιδανικό location, το τέλειο σκηνικό, στα λατοµεία του Βώλακα στη ∆ράµα. Ετοιµαστείτε λοιπόν να νιώσετε εθνικά υπερήφανοι όταν θα δείτε την ταινία που ξεκίνησε ήδη γυρίσµατα, µε τον Βενσάν Κασέλ, τη Σάλµα Χάγιεκ, την Άνια Τέιλορ-Τζόι (πρώην «βασίλισσα του Γκαµπί» και µετέπειτα σταρ), τον Κρις Έβανς, τον Σαµ Ρίτσαρντσον, υπό τη σκηνοθετική µπαγκέτα και ανατρεπτική µατιά του γιου του Κώστα Γαβρά, Ροµέν.

Κανείς δεν θέλει να αποκαλύψει το σενάριο, τον τίτλο ή περισσότερες λεπτοµέρειες για την πλοκή. Επικρατεί απόλυτη µυστικότητα για την υπόθεση και για το υπόλοιπο καστ, αλλά -για την ώρα- µας αρκεί η πληροφορία ότι τα λατοµεία του Βώλακα θα «ταξιδέψουν» στον κόσµο. Αν κρίνουµε από όσα δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων ∆ράµας και γενικός γραµµατέας της Πανελλήνιας Οµοσπονδίας Ξενοδόχων, Άγγελος Καλλίας, το συνεργείο της παραγωγής καθώς και τα υπόλοιπα µέλη έχουν φτάσει εδώ και µέρες στη ∆ράµα για την προετοιµασία.

«Περισσότερα από 150 άτοµα βρίσκονται ήδη εδώ. Για τις ανάγκες της ταινίας έχουν κλειστεί από την παραγωγή 200 δωµάτια στην ευρύτερη περιοχή. Τα γυρίσµατα θα γίνουν στα λατοµεία του Βώλακα, σε µια στοά που ήδη έχει διαµορφωθεί κατάλληλα για τις ανάγκες της ταινίας».

Σηµειώνουµε ότι προηγήθηκε οντισιόν στη ∆ράµα για νέους που θα ήθελαν να παίξουν ως κοµπάρσοι σε «µια ταινία δράσης για την κλιµατική αλλαγή και την προστασία του περιβάλλοντος». Το σενάριο αλλά και τη σκηνοθεσία συνυπογράφουν ο γιος του Κώστα Γαβρά και ταλαντούχος σκηνοθέτης και ο Γουίλ Άρµπερι, συγγραφέας και παραγωγός της εξαιρετικά επιτυχηµένης σειράς «Succession». Τα γυρίσµατα θα διαρκέσουν µέχρι τις 2 Νοεµβρίου. Μην ξαφνιαστείτε αν δείτε σκηνές ακόµη και στον δρόµο που οδηγεί στο χιονοδροµικό κέντρο του Φαλακρού ή και σε στούντιο στη γειτονική Βουλγαρία. Το σινεµά µάς φέρνει πιο κοντά.