Η ελληνική κουζίνα ψηφίστηκε ως η καλύτερη του κόσμου για τη σεζόν 2024-25 στα βραβεία του Taste Atlas, αφήνοντας πίσω της την ιταλική, τη γαλλική και στην ισπανική, οι οποίες ήταν από τα φαβορί για να κερδίσουν αυτόν τον τίτλο.

Εδέσματα όπως η γραβιέρα Νάξου, το σαγανάκι, τα παϊδάκια, η γραβιέρα Κρήτης και το κοντοσούβλι έδωσαν στην Ελλάδα την πρωτιά.

Μετά την Ελλάδα, στη δεύτερη θέση ακολουθεί η ιταλική κουζίνα, στην τρίτη η μεξικάνικη και στην τέταρτη η ισπανική.


Oι 20 κορυφαίες κουζίνες στον κόσμο

  • Ελλάδα
  • Ιταλία
  • Μεξικό
  • Ισπανία
  • Πορτογαλία
  • Τουρκία
  • Ινδονησία
  • Γαλλία
  • Ιαπωνία
  • Κίνα
  • Πολωνία
  • Ινδία
  • ΗΠΑ
  • Περού
  • Σερβία
  • Βραζιλία
  • Κροατία
  • Κολομβία
  • Βιετνάμ
  • Ουγγαρία


Τα δέκα ελληνικά πιάτα με την υψηλότερη βαθμολογία

  1. Γραβιέρα Νάξου
  2. Σαγανάκι
  3. Παϊδάκια
  4. Γραβιέρα Κρήτης
  5. Κοντοσούβλι
  6. Τρίγωνα πανοράματος
  7. Συμιακό γαριδάκι
  8. Σφέλα
  9. Αρσενικό Νάξου
  10. Μπουγάτσα