Taste Atlas: Δεύτερη θέση για τα γιουβαρλάκια στη λίστα με τα 50 καλύτερα πιάτα με κεφτεδάκια στον κόσμο - Ποιο άλλο ελληνικό βρίσκεται στη δεκάδα
Η Ιταλία στην κορυφή
Τη λίστα με τα καλύτερα πιάτα με κεφτεδάκια έδωσε στη δημοσιότητα το Taste Atlas και ανάμεσά τους βρίσκονται δύο ελληνικά

Την παράσταση κλέβουν δύο ελληνικά πιάτα που βρίσκονται στη λίστα του Taste Atlas με τα 50 καλύτερα πιάτα με κεφτεδάκια σε όλο τον κόσμο.
Ο γαστρονομικός οδηγός που πρόσφατα ανακήρυξε την ελληνική κουζίνα ως την καλύτερη στον κόσμο για τη σεζόν 2024-2025 και συχνά μοιράζεται τις λίστες του με τα καλύτερα πιάτα σε κάθε κατηγορία, μόλις μοιράστηκε έναν κατάλογο με τα 50 καλύτερα πιάτα με κεφτεδάκια στον κόσμο.
Taste Atlas: Τα γιουβαρλάκια στη 2η θέση της λίστας
Στην κορυφή της λίστας βρίσκονται τα ιταλικά κεφτεδάκια ή αλλιώς polpette, ενώ στη δεύτερη θέση φιγουράρουν τα γιουβαρλάκια, για τα οποία γράφει το Taste Atlas: «Αυτή η πλούσια ελληνική σούπα συνδυάζει τρυφερά μοσχαρίσια κεφτεδάκια και έναν κρεμώδες, γευστικό ζωμό. Τόσο τα κεφτεδάκια όσο και ο ζωμός είναι συνήθως καρυκευμένα με διάφορα φρέσκα μυρωδικά και το όλο πιάτο ολοκληρώνεται με την προσθήκη αυγολέμονου -την κρεμώδη σάλτσα αυτού και λεμονιού- που πήζει τον ζωμό και προσθέτει τη χαρακτηριστική γεύση.
Παραδοσιακά, τα γιουβαρλάκια συνδέονται με τη χειμερινή περίοδο και συνοδεύονται συνήθως με ψωμί και απολαμβάνονται ως θρεπτικό κυρίως πιάτο.
Τη λίστα συμπληρώνουν, φυσικά, οι τουρκικοί κεφτέδες, αλλά και τα χαρακτηριστικά κεφτεδάκια από τη Σουηδία που λέγονται «Köttbullar», καθώς και κεφτεδάκια σε ποικιλία σαλτσών από όλο τον κόσμο.
Learn more: https://t.co/NEOrJEZs2P pic.twitter.com/ZtUWWjOidt
— TasteAtlas (@TasteAtlas) March 7, 2025
Τα ελληνικά κεφτεδάκια στην 7η θέση
Στην 7η θέση, πάντως, βρίσκονται και τα ελληνικά κεφτεδάκια, για τα οποία αναφέρει ο γαστρονομικός οδηγός: «Γευστικοί, αφράτοι και τρυφεροί κεφτέδες που φτιάχνονται από συνδυασμό χοιρινού και μοσχαρίσιου κιμά, αυγά, μπαγιάτικο ψωμί ή φρυγανιά και καρυκεύματα όπως άνηθος, πιπέρι, μαϊντανός και ρίγανη. Το μείγμα διαμορφώνεται σε μικρές μπάλες που στη συνέχεια τηγανίζονται σε ελαιόλαδο.
Το στρογγυλό τους σχήμα τα καθιστά ιδανικά για τα δημοφιλή ελληνικά πικνίκ, όπου τα κεφτεδάκια καταναλώνονται ως σνακ, αλλά μπορούν να καταναλωθούν και ως ορεκτικά ή ως κύριο πιάτο».