Τα γυρίσματα της ταινίας «Οδύσσεια» του Χρίστοφερ Νόλαν συνεχίζονται στην Ιταλία, μετά από την Ελλάδα και τη Μεσσηνία, με το διεθνές καστ να εντυπωσιάζει το κοινό. Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα ονόματα που συμμετέχουν είναι εκείνο του Michael Vlamis, ο οποίος ανήκει στην ελληνικής καταγωγής οικογένεια και έχει διαγράψει μια ενδιαφέρουσα πορεία στον κόσμο του θεάματος.

Ο Michael Vlamis: Καριέρα και πρώτα βήματα

Ο Michael Vlamis γεννήθηκε στις 27 Μαρτίου 1990 στο Σικάγο, Illinois, και έχει ελληνική- είναι από την Κρήτη- σερβική και λιβανέζικη καταγωγή. Η πορεία του στον κόσμο του θεάματος ξεκίνησε με σπουδές στην επιχειρηματικότητα στο Πανεπιστήμιο Τσάπμαν της Καλιφόρνια. Εκτός από τις σπουδές του, ο Vlamis ήταν και μέλος της ομάδας μπέιζμπολ του πανεπιστημίου, παίζοντας στη θέση του τρίτου baseman. Ωστόσο, οι πραγματικές του φιλοδοξίες δεν περιορίστηκαν μόνο στον αθλητισμό, και σταδιακά στράφηκε προς τον κόσμο της υποκριτικής και της συγγραφής.

Από το μάρκετινγκ στην υποκριτική και το σενάριο

Η αρχική του πορεία ξεκίνησε στον τομέα του μάρκετινγκ, εργαζόμενος για την εταιρεία Modify Watches, αλλά οι αληθινές του φιλοδοξίες ήταν να ασχοληθεί με τη δημιουργία και την υποκριτική. Το 2014, έκανε το τηλεοπτικό του ντεμπούτο σε ένα επεισόδιο της σειράς New Girl και σύντομα άρχισε να παίζει σε ταινίες μικρού μήκους. Το 2017, είχε την ευκαιρία να κερδίσει τον διαγωνισμό Snapchat Shorts με την ταινία μικρού μήκους MemE! True Hollywood Story, την οποία είχε γράψει ο ίδιος.

 

Η μεγάλη ευκαιρία: «Roswell, New Mexico»

Το 2017 ήταν χρονιά ορόσημο για τον Vlamis, καθώς αποφάσισε να αφήσει πίσω του την καριέρα στο μάρκετινγκ και να αφοσιωθεί πλήρως στην υποκριτική. Η μεγάλη του ευκαιρία ήρθε όταν πήρε τον ρόλο του Michael Guerin στη σειρά Roswell, New Mexico του CW. Η σειρά αυτή τον καθιέρωσε ως έναν από τους ανερχόμενους ηθοποιούς στο Χόλιγουντ.

Σενάριο και παραγωγή: Η στροφή προς τη δημιουργία

Ο Vlamis, ωστόσο, δεν περιορίστηκε μόνο στην υποκριτική. Το 2019, ο Vlamis συνέγραψε και παρήγαγε μια βιογραφική ταινία για τη ζωή του ράπερ Mac Miller με τίτλο Blue Side Park, η οποία αργότερα προστέθηκε στη Μαύρη Λίστα του 2019, μια αναγνώριση για τα πιο αγαπημένα σενάρια μη παραγωγής ταινιών.

Επιπλέον, το 2020, ο Vlamis εμφανίστηκε στη ταινία 5 Years Apart, την πρώτη του ταινία μεγάλου μήκους σε παραγωγή, μαζί με τη Χλόη Μπένετ. Η ταινία αποτέλεσε σημαντικό βήμα για την καριέρα του.

Η σκηνοθετική του πρεμιέρα με το «Crossword»

Το 2022, ο Vlamis έκανε το σκηνοθετικό του ντεμπούτο με την ταινία Crossword, ένα ψυχολογικό θρίλερ στο οποίο ήταν σεναριογράφος, παραγωγός και πρωταγωνιστής. Η ταινία απέκτησε την προσοχή και τη στήριξη της εταιρείας του Kenan Thompson, Artists For Artists, η οποία ανέλαβε τις πωλήσεις της ταινίας.

Συμμετοχή στην «Οδύσσεια» του Χρίστοφερ Νόλαν

Η συμμετοχή του Michael Vlamis στην ταινία του Χρίστοφερ Νόλαν, «Οδύσσεια», είναι ένα ακόμη βήμα για την επαγγελματική του πορεία, φέρνοντας τον σε έναν από τους μεγαλύτερους σκηνοθέτες της γενιάς του. Η ταινία αυτή, η οποία αναμένεται να έχει παγκόσμια απήχηση, δίνει στον Vlamis την ευκαιρία να συμμετάσχει σε ένα από τα πιο αναμενόμενα κινηματογραφικά έργα, προβάλλοντας το ταλέντο του σε διεθνές κοινό.

Ο Μίχαελ Βλάμης, ηθοποιός με ελληνικές ρίζες, έχει να μοιραστεί μια εξαιρετικά συγκινητική εμπειρία από τη συμμετοχή του στην υπερπαραγωγή «Οδύσσεια» του Κρίστοφερ Νόλαν, η οποία γυρίζεται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα και άλλες χώρες. Σε συνέντευξή του, ο Βλάμης περιγράφει πώς έφτασε στην ευκαιρία να συμμετάσχει σε αυτή την επική παραγωγή και πώς αυτή η εμπειρία τον έχει επηρεάσει βαθιά.

vlamis__1_
vlamis__2_
vlamis__3_

Ο αρχικός ενθουσιασμός και η μοναδική ευκαιρία

Ο Μίχαελ Βλάμης βρισκόταν απομονωμένος σε μια καλύβα έξω από το Λος Άντζελες, προκειμένου να επικεντρωθεί στη συγγραφή του. Όταν όμως έμαθε ότι θα είχε μια προσωπική ακρόαση για ρόλο στην ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν, η χαρά του ήταν απερίγραπτη. «Ήταν κάτι εξαιρετικά σπάνιο, καθώς μετά την πανδημία οι περισσότερες οντισιόν γίνονται διαδικτυακά», λέει. Όταν έμαθε ότι η ακρόαση ήταν για την ταινία «Οδύσσεια», ο ενθουσιασμός του εκτοξεύθηκε. Επέστρεψε άμεσα στο Λος Άντζελες και, λίγες μέρες αργότερα, βρέθηκε μπροστά στον ίδιο τον Κρίστοφερ Νόλαν για να κάνει την οντισιόν του.

Η οντισιόν και η συνάντηση με τον Νόλαν

Αυτό που ακολούθησε ήταν μια εμπειρία που, σύμφωνα με τον Βλάμη, τον σημάδεψε για πάντα. «Το να δω απέναντί μου έναν από τους ήρωές μου, τον Κρίστοφερ Νόλαν, ήταν συγκλονιστικό», δηλώνει, προσθέτοντας ότι αν και υπήρχε μεγάλη πίεση, εκείνος ένιωσε να το διασκεδάζει και να το απολαμβάνει. Στην ακρόαση, συνέβη κάτι απρόσμενο: «Στη μέση της σκηνής τα μάτια μου συναντήθηκαν με τα μάτια του Νόλαν», εξηγεί ο Βλάμης, ο οποίος παραδέχεται ότι συνήθως δεν πρέπει να κοιτάζεις τον σκηνοθέτη στα μάτια κατά τη διάρκεια της οντισιόν. Παρά την αρχική του ανησυχία ότι μπορεί να τα είχε καταστρέψει όλα, τελικά το ένστικτό του και αυτή η στιγμή της αμεσότητας τον βοήθησαν να πάρει τον ρόλο στην ταινία.

Η σημασία της συμμετοχής του στην «Οδύσσεια»

Η συμμετοχή του στην ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν είναι ένα μεγάλο βήμα για την καριέρα του Μίχαελ Βλάμη. Παράλληλα, είναι και μια προσωπική και συναισθηματική εμπειρία, καθώς, όπως αποκαλύπτει, η Ελλάδα έχει ιδιαίτερη σημασία για εκείνον. «Η Ελλάδα είναι η χώρα από την οποία κατάγεται η οικογένειά μου», λέει ο Μίχαελ, αναφέροντας το ταξίδι του στην Αθήνα και στην Κρήτη για να επισκεφτεί τις ρίζες του.

Εξαιρετική σχέση με τις ρίζες του και η σύνδεση με την πατρίδα

Ο Μίχαελ, που έχει ελληνική καταγωγή από τη μεριά της μητέρας του, μοιράζεται και τη συγκινητική εμπειρία του στην Πλάκα του νησιού, από όπου κατάγεται η οικογένειά του. Εκεί, εντόπισε το όνομα Βλαμάκης σε ταφόπετρες του τοπικού νεκροταφείου, κάτι που, όπως λέει, ήταν μια «ξεχωριστή εμπειρία» και τον γέμισε υπερηφάνεια και συναισθηματική σύνδεση με τις ρίζες του.

«Τα πάντα σχετικά με το ποιος είμαι έβγαλαν νόημα εκεί», αναφέρει για την εμπειρία του στην Ελλάδα. Ο ίδιος αναγνωρίζει πόσο βαθιά τον επηρεάζει η χώρα του και πόσο πολύ του αρέσουν οι ελληνικοί άνθρωποι, ο καιρός, το φαγητό και η γενικότερη φιλοξενία. Ανέφερε ότι έμεινε στην παλιά πόλη των Χανίων και από εκεί πήγε στο μικρό χωριό της οικογένειάς του, όπου συνάντησε ανθρώπους που τον καλωσόρισαν θερμά και τον έκαναν να νιώσει σαν στο σπίτι του.