Τη δεύτερη θέση ανάμεσα στα 100 μέρη του πλανήτη με τις πιο γευστικές γλυκές προτάσεις κατέλαβε η Σίφνος στον πρόσφατο κατάλογο που ανακοίνωσε η ιστοσελίδα Taste Atlas. Όπως αναφέρει ο διεθνής γαστρονομικός οδηγός, «η μελόπιτα είναι ένα ελαφρύ και νόστιμο γλυκό, άρρηκτα συνδεδεμένο με τη Σίφνο και την παράδοσή της». Η παραδοσιακή μελόπιτα του νησιού κατατάχθηκε στις κορυφαίες θέσεις της λίστας, συγκεντρώνοντας εξαιρετική βαθμολογία 4,6 στα 5, ανάμεσα σε δεκάδες γλυκά από Ευρώπη, Ασία, Αφρική, Αυστραλία και Αμερική.

Διαβάστε ακόμα: Taste Atlas: Τα 5 ελληνικά ψάρια και θαλασσινά που ξεχώρισαν ανάμεσα στα 100 καλύτερα της Ευρώπης

''Η τοπική κουζίνα αντανακλά την αγάπη των Σιφνιών για τον τόπο''

«Η γαστρονομία αποτελεί ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο της παράδοσης, της ιστορίας και της εξέλιξης του νησιού. Η τοπική κουζίνα αντανακλά την αγάπη των Σιφνιών για τον τόπο, αλλά και το μεράκι τους στην αγγειοπλαστική και την αξιοποίηση των δώρων που προσφέρει η φύση. Στο πλαίσιο αυτό, η τέχνη του καλού ποιοτικού φαγητού είναι αναπόσπαστο συστατικό του καλέσματος μας σε διεθνή ΜΜΕ και τουριστικούς φορείς», δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Σίφνου Γιάννης Ραφελέτος.

Στη λίστα του Conde Nast Traveler με τα καλύτερα ελληνικά νησιά συγκαταλέγεται η Σίφνος ως ο καλύτερος προορισμός για χορταστικές εμπειρίες που συνδυάζουν γαστρονομία, δημιουργικότητα και διαχρονικότητα. Το εγκώμιο της γαστρονομικής Σίφνου «πλέκει» και το National Geographic στον ετήσιο κατάλογο με τα 31 υπέροχα νησιά της Ελλάδας για το 2025. Σύμφωνα με το διεθνές ταξιδιωτικό μέσο «η Σίφνος είναι ο τόπος που γεννήθηκε ο "πατέρας" της σύγχρονης ελληνικής κουζίνας, Νικόλαος Τσελεμεντές το 1878. Αξίζει να γευτείτε τις σπεσιαλιτέ του νησιού με μαγειρευτά ρεβίθια και αρνίσιο κοκκινιστό μαστέλο, αργά ψημένο με τον παραδοσιακό τρόπο σε πέτρινες κατσαρόλες».