Η δεύτερη δικαίωση που περιμένει ο Καραμανλής μετά το Βατοπαίδι
Το ξέσπασµα του πρώην πρωθυπουργού και η πικρία για την εµπλοκή Αγγέλου
Στα μέσα της προηγούμενης εβδοµάδας, ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραµανλής µιλώντας σε στενό κύκλο συνεργατών του χαρακτήρισε σπουδαία την αθωωτική απόφαση της ∆ικαιοσύνης για τους 14 εµπλεκοµένους στην υπόθεση του Βατοπαιδίου. Συγχρόνως, εξέφρασε την πικρία του γιατί δεν ζει ο στενότερος των συνεργατών του, ο Γιάννης Αγγέλου, για να δει τη δική του δικαίωση για όσα συκοφαντικά του προσήψαν στη συγκεκριµένη υπόθεση. Κυρίως, δε, διότι στοχοποιείτο ο συνεργάτης του προκειµένου να πληγεί ο ίδιος.
Ανεξαρτήτως της δηµόσιας δήλωσής του και του οργίλου περιεχοµένου της για την υπονόµευση κατ’ αυτόν τον τρόπο της κυβέρνησής του, οι συνοµιλητές του πρώην πρωθυπουργού αξιολογούν τα επίθετα που χρησιµοποίησε για να χαρακτηρίσει τη δικαστική απόφαση ως κατάρριψη της µίας µετά την άλλη των κατηγοριών που οι αντίπαλοί του εξαπέλυαν -και εξαπολύουν ακόµη και σήµεραεναντίον του ίδιου. Και η σταδιακή διάψευση όλων των κατηγοριών, πιστεύουν στο περιβάλλον του Κώστα Καραµανλή, αναβαθµίζει τη θέση του ίδιου στο πολιτικό σκηνικό, όχι διότι θέλει να διαδραµατίσει αυτή τη στιγµή κάποιο ρόλο, αλλά διότι ενισχύει την παρουσία του ως ασφαλιστικής δικλίδας. Και ο ξένος παράγων ιστορικά συντηρούσε τέτοιου είδους πολιτικές εφεδρικές δικλίδες, για το ενδεχόµενο πρόκλησης πολιτικής αστάθειας στην πολλές φορές ασταθή Ελλάδα
Το στενό περιβάλλον του Κώστα Καραµανλή αλλά και ο ίδιος ήταν σύµφωνα µε έγκυρες πληροφορίες πολύ ικανοποιηµένοι από την άµεση παρέµβαση της Ντόρας Μπακογιάννη µόλις πληροφορήθηκε την αθωωτική δικαστική απόφαση, την οποία αφιέρωσε «στη µνήµη του Γιάννη Αγγέλου, που δεν άντεξε τη λάσπη γι’ αυτή την υπόθεση». Μια παρέµβαση που διαλύει οποιαδήποτε απόπειρα του ΣΥΡΙΖΑ να σπείρει διχαστικούς σπόρους στο κόµµα της αξιωµατικής αντιπολίτευσης, δηµιουργώντας την αίσθηση ότι είναι χωρισµένο σε «καραµανλικούς» και «µητσοτακικούς».
Ο Κώστας Καραµανλής περιµένει άλλη µία δικαίωση, όπως έχει εκµυστηρευθεί σε συνοµιλητές του: Αυτή στην υπόθεση των υποκλοπών σε βάρος και του ίδιου.
Ηδη υπενθυµίζεται ότι, στο πλαίσιο της πλήρους αποκατάστασης της κυβέρνησης Καραµανλή και της διάψευσης όλων των κατηγοριών που δέχθηκε, έγινε προ καιρού η παρουσίαση της αγγλικής έκδοσης του συλλογικού τόµου «Τhe Greek Political Economy 2000-2015» από το «Ρεύµα Σκέψης» και το Κέντρο Ευρωπαϊκών Σπουδών Wilfried Martens. Επιµελητές και παρουσιαστές ήταν οι Παντελής Σκλιας, καθηγητής του Πανεπιστηµίου Πελοποννήσου και Political Auditor του Κέντρου Ευρωπαϊκών Σπουδών «Wilfried Martens», και Σπύρος Ρουκανάς, επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστηµίου Πειραιώς. Η µελέτη αποδείκνυε πως η κυβέρνηση της Ν.∆. του 2004 είχε αναλάβει µια ήδη προβληµατική οικονοµία, καθώς η κυβέρνηση Σηµίτη είχε µεταθέσει στο µέλλον όλες τις λήξεις οµολόγων και τις δόσεις για τα εξοπλιστικά που είχαν υπογραφεί επί ΠΑΣΟΚ. ∆ηλαδή στις κυβερνήσεις που θα τη διαδέχονταν στην εξουσία.