Συγκαταλέγεται στα «φρέσκα» πρόσωπα της Νέας Δημοκρατίας. Ωστόσο, φαίνεται να τα καταφέρνει καλά στις αντιπαραθέσεις του με τους πολιτικούς αντιπάλους του. Ο λόγος για τον αναπληρωτή εκπρόσωπο της ΝΔ Νίκο Ρωμανό, με τον οποίο πήγαμε για παγωτό και όχι τυχαία, αφού ο ίδιος δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στον χώρο της εστίασης και συγκεκριμένα σε κατάστημα με παγωτά. Τον συναντήσαμε στο κατάστημα Kayak στη Γλυφάδα και αφού γευτήκαμε ένα χωνάκι παγωτό μηχανής, μας περιέγραψε πώς γνώρισε τη σύζυγό του, παραδέχθηκε ότι ακούει Πάολα, ενώ μας αποκάλυψε ποιο κομμάτι θα έπαιζε στο πιάνο για τον Αλέξη Τσίπρα.  

Νιώσατε έκπληξη όταν ο Κυριάκος σάς ανακοίνωσε πως αναλαμβάνετε τη θέση του αναπληρωτή εκπροσώπου του κόμματος;  

Εκτός από έκπληξη, ένιωσα και μεγάλη τιμή για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε χωρίς να γνωριζόμαστε χρόνια, χωρίς να ανήκω στο περιβάλλον του, χωρίς να προέρχομαι από κάποια κομματική νεολαία, χωρίς να προέρχομαι ή να έχω σχέση με τον χώρο. Προϋποθέσεις, δηλαδή, που ήταν απαραίτητες μέχρι πρόσφατα για να φτάσει κάποιος να διεκδικήσει πολιτικό ρόλο ή να ενταχθεί στο στελεχιακό δυναμικό ενός κόμματος. Οσο ξύλινο ή αναμενόμενο κι αν ακούγεται, ένιωσα πραγματικά μεγάλο βάρος ευθύνης.  

Εχετε μαζευτεί, πάντως, πολλά νέα παιδιά στον τομέα επικοινωνίας του κόμματος…

Ισχύει. Και όχι μόνο στον τομέα επικοινωνίας. Απλώς, ο τομέας επικοινωνίας έχει εκ φύσεως μεγαλύτερη προβολή. Η ίδια εικόνα ανανέωσης που όλοι βλέπουν στο επικοινωνιακό επιτελείο υπάρχει σε ολόκληρο το κόμμα, σε όλους τους τομείς και σε όλα τα επίπεδα.  

Πώς είναι να συνεργάζεστε με τη Μαρία Σπυράκη ως επικεφαλής;

Είναι πολύ ενδιαφέρον να συνεργάζεσαι με έναν άνθρωπο που γνωρίζει τόσο καλά την επικοινωνία και τα ΜΜΕ. Με έναν άνθρωπο πολύ εργατικό, που εκτός από τα ζητήματα της επικοινωνίας γνωρίζει και την ουσία της πολιτικής και σε θέματα που, δυστυχώς, δεν απασχολούν την ελληνική πολιτική ατζέντα.    

Ποια ήταν η πρώτη σας επαφή με τον Κυριάκο Μητσοτάκη;

Η πρώτη μας τηλεφωνική επικοινωνία ήταν την περίοδο που αρθρογραφούσα στο «Liberal». Η πρώτη έκπληξη ήταν το ότι με διάβαζε! Η δεύτερη και ακόμα μεγαλύτερη το ότι μου ζήτησε να βρεθούμε στο γραφείο του. Τότε ήταν και η πρώτη φορά που μπήκα στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας. Πήγα σε εκείνο το πρώτο ραντεβού με άγχος, νευρικότητα και σκεπτικισμό. Βγήκα με έντονο αίσθημα ενθουσιασμού. Η δημόσια εικόνα του Κυριάκου δεν είχε καμία σχέση με τον άνθρωπο που είχα απέναντί μου. Προσιτός, συνειδητοποιημένος, με αμεσότητα, με χιούμορ, με βαθιά και ουσιαστική γνώση των αναγκών τού σήμερα και το κυριότερο με ρεαλιστικό όραμα!  

Με ποιο προβεβλημένο στέλεχος του κόμματος έχετε πιο άμεση επαφή;

Λόγω της εγγύτητας των γραφείων μας και της έντονης δράσης του στα κοινωνικά δίκτυα, συναντώ και επικοινωνώ συχνά με τον Άδωνι. Θαυμάζω το πάθος, την ομαδικότητα και τη μαχητικότητά του.  

Θα δοκιμάζατε να κατέλθετε ως υποψήφιος στις εθνικές εκλογές ή θα προτιμούσατε την προοπτική της Ευρωβουλής ή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης;  

Ενα από τα χαρακτηριστικά μου είναι πως παθιάζομαι και δίνω όλες μου τις δυνάμεις όταν ασχοληθώ με την εκπλήρωση ενός στόχου. Αυτή τη στιγμή ο στόχος είναι να φύγει το συντομότερο αυτός ο απαξιωμένος, επικίνδυνος και καταστροφικός θίασος που παριστάνει την κυβέρνηση, ώστε ο Κυριάκος και η Νέα Δημοκρατία να χτίσουν με ρεαλισμό, χωρίς πολλά λόγια, την Ελλάδα που μας αξίζει. Για να μη βρεθούν περισσότεροι νέοι της ηλικίας μου (και μικρότεροι) στο εξωτερικό. Γιατί θέλω να μεγαλώσω τα παιδιά μου εδώ! Γιατί θέλω να μπορώ να τους παρέχω όσα μου παρείχαν οι γονείς μου και περισσότερα, χωρίς να χρειαστεί να μεταναστεύσω! Γι’ αυτό ασχολήθηκα με την πολιτική. Για την εκπλήρωση αυτού του στόχου, που είναι ομαδικός. Δεν θα εξαρτηθεί από τις προσωπικές βλέψεις, την προσωπική ατζέντα κανενός. Θα εξαρτηθεί από τη σκληρή ομαδική δουλειά! Και αυτός που μοιράζει τους ρόλους σε μια ομάδα είναι ο αρχηγός της.  

Πώς και αποφασίσατε να αφήσετε τις επιχειρήσεις και την ψυχολογία για να ασχοληθείτε με την πολιτική;  

Επιστρέφοντας από το Κατάρ, όπου δούλεψα στο marketing διεθνών αθλητικών διοργανώσεων, μετά τις σπουδές μου, ασχολήθηκα επιχειρηματικά με τον τομέα της εστίασης. Ανοίξαμε ένα μαγαζί με παγωτά μαζί με τον αδελφό μου το 2007, ενώ αργότερα μπήκαμε και στην αγορά του frozen yogurt. Ανοίξαμε, δηλαδή, ακριβώς πριν από το ξέσπασμα της κρίσης. Θυμάμαι χαρακτηριστικά πως τότε ο ΦΠΑ ήταν 8%. Μέχρι το 2012 είχε φτάσει το 23%. Ενώ το 2013 ο Σαμαράς τον έριξε στο 13%. Μετά ο κόσμος ψήφισε το «νέο» για να τελειώνουμε με τη λιτότητα και σήμερα ο ΦΠΑ είναι στο 24%! Ψηλότερα από ποτέ! Κουράστηκα να βλέπω τη δημιουργικότητα, την παραγωγικότητα, την όρεξη, την καινοτομία να πνίγονται από λάθος πολιτικές επιλογές! Γι’ αυτό άφησα τη σιγουριά μιας επιτυχημένης επαγγελματικής πορείας για να μπω στην αβεβαιότητα της πολιτικής μάχης. Ξέρω την καχυποψία που υπάρχει για όσους αποφασίζουν να μπουν στην πολιτική. Ειδικά από και για τους νέους! Την εισπράττω καθημερινά. Αλλά επίσης ξέρω πολύ καλά πως η κριτική από μόνη της δεν αλλάζει τα πράγματα.  

Ποιο είναι το αγαπημένο σας παγωτό;

Αν σου πω ότι δεν τρώω παγωτό, θα με πιστέψεις; Και αυτό που φάγαμε στη φωτογράφηση δεν το τελείωσα... Έτρωγα φανατικά τα πρώτα χρόνια που άνοιξε το μαγαζί. Επειτα από μερικά χρόνια που τρεφόμουν όλη μέρα, κάθε μέρα, με παγωτά, βάφλες και milkshakes το βαρέθηκα! Τότε έτρωγα φανατικά φουντούκι! Γενικά, λατρεύω το φαγητό πάντως (κι ας μη μου φαίνεται).  

Πώς γνωριστήκατε με τη σύζυγό σου; Ήταν κεραυνοβόλος έρωτας;  

Η γυναίκα μου ήρθε σαν πελάτισσα στο μαγαζί με δύο φίλες της. Ήταν ένα βράδυ στα μέσα Δεκεμβρίου. Την πρώτη χρονιά που είχαμε ανοίξει το μαγαζί. Τότε ακόμα βαράγαμε μύγες! Άδειο το μαγαζί. Το μοναδικό κατειλημμένο τραπέζι ήταν η παρέα μου. Με το που έρχεται η παρέα της γυναίκας μου, αποφασίζω να κεράσω σφηνάκια. Είχα τη φαεινή ιδέα να τα σερβίρω εγώ. Το αποτέλεσμα; Όλα πάνω τους. Ευτυχώς, το αντιμετώπισαν με χιούμορ. Καταλήξαμε όλοι μαζί στο ίδιο τραπέζι (η παρέα μου και η παρέα της). Κάπως έτσι καταλήξαμε (αρκετά χρόνια μετά) παντρεμένοι με δύο παιδιά.    

Τι σας αρέσει να κάνετε με τα δίδυμα;

Μας αρέσουν και τους αρέσουν πολύ οι βόλτες. Με το καρότσι για καφέ ή για περπάτημα, με το αυτοκίνητο, με κάθε ευκαιρία. Οι καλύτερες στιγμές της ημέρας είναι όταν τα παίρνω αγκαλιά και κάθομαι στο πιάνο, πράγμα το οποίο απολαμβάνουν, και όταν μετά το νυχτερινό τάισμα, ρεύονται και καταλήγουν να κοιμούνται στην αγκαλιά σου. Καθώς και το πρώτο γέλιο τους μετά το πρωινό ξύπνημα, που είναι το καλύτερο ξεκίνημα για τη μέρα μου και η καλύτερη απάντηση στο ερώτημα «τι θες και μπλέκεις με την πολιτική;».  

Έχετε ασχοληθεί με τον αθλητισμό. Τώρα κάνετε κάποιο σπορ;  

Αγαπημένο μου σπορ είναι η κολύμβηση, ενώ μέχρι πρότινος πήγαινα τακτικά και γυμναστήριο και έτρεχα 2-3 φορές την εβδομάδα. Δυστυχώς, τελευταία τα έχω κόψει όλα!  

Ποια είναι η αγαπημένη σας ταινία;

«Wag the dog». Του Barry Levinson, με τους Robert De Niro και Dustin Hoffman. Είναι ουσιαστικά μια παρωδία του σκανδάλου Λεβίνσκι, που καταδεικνύει μέσα από τη σάτιρα τη δύναμη της εικόνας και της επικοινωνίας.  

Ποια είναι η αγαπημένη σας τραγουδίστρια και ποιο το αγαπημένο σας τραγούδι;

Ακούω από Vivaldi μέχρι Πάολα. Περνάω φάσεις. Αυτή τη στιγμή ακούω περισσότερο (θέλοντας και μη) την τραγουδίστρια από το συγκρότημα Mazoo and the zoo.  

Πότε ξεκινήσατε τα μαθήματα πιάνου; Ποιο κομμάτι θα παίζατε στον Αλέξη Τσίπρα;

Μαθήματα πιάνου ουσιαστικά δεν έκανα ποτέ. Ήμουν αυτοδίδακτος. Λατρεύω τη μουσική, εξού και γράφω στίχους και μουσική από τα σχολικά μου χρόνια. Ήταν πάντα ένα είδος ψυχοθεραπείας για μένα η μουσική. Δυστυχώς, προλαβαίνω να παίξω ελάχιστα πια. Και φυσικά δεν προλαβαίνω να γράψω τραγούδια με τους ρυθμούς που έγραφα... Στον Αλέξη θα αφιέρωνα αυτό που θέλει να του αφιερώσει κάθε Έλληνας (και ιδίως όσοι τον ψήφισαν)... «Στα 'δωσα όλα κι έμεινα στον άσο»...  

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Παραπολιτικά», Σάββατο 14 Απριλίου 2018