Νηστίσιμο μιλφέιγ με φράουλες
Εύκολη συνταγή
Αφράτο και πολύ νόστιμο μιλφέιγ με φράουλες στην νηστίσιμη εκδοχή του

Όταν αποφασίζεις να νηστέψεις καθ’ όλη την διάρκεια της Σαρακοστής, τότε είναι που θέλεις απεγνωσμένα ένα γλυκό. Μπορείς όμως να απολαύσεις πολλά νηστίσιμα γλυκά που είναι υπέροχα. Εδώ έχουμε τη συνταγή για ένα τέλειο, νηστίσιμο μιλφέιγ με φράουλες.
Για την κρέμα
Υλικά για νηστίσιμο μιλφέιγ με φράουλες
- 1 πακέτο σφολιάτα
- 250 γρ μαργαρίνη
- 2 κ σ μαρμελάδα φράουλα
- 1 κούπα ζάχαρη +1 κ σ επιπλέον
- 4 κούπες νερό
- 4 κ σ κορν φλάουρ
- 2 φακ άνθος αραβοσίτου βανίλια
- 1 φακελάκι βανιλέτα + 1 κ γλ επιπλέον
- λίγο αλάτι
- μερικές φράουλες κομμένες σε μικρά κομμάτια
- 500 γρ φυτική σαντιγύ
- 4 κ σ ζάχαρη άχνη
Συνταγή για νηστίσιμο μιλφέιγ με φράουλες
- Κόβω την σφολιάτα σε φαρδιές λωρίδες, υπολογίζοντας το πλάτος του σκεύους που θα χρησιμοποιήσω.
- Τις πασπαλίζω με 1 κ σ ζάχαρη και τις ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 για 10 λεπτά, ή μέχρι να πάρουν ένα όμορφο χρυσαφί χρώμα.
- Τις κρυώνω σε σχάρα για να μην ιδρώσουν και κρατάω μία λωρίδα στην άκρη.
Για την κρέμα
- Στο μεταξύ ετοιμάζω την κρέμα. Σε μια κατσαρόλα, λιώνω την μαργαρίνη και προσθέτω τη ζάχαρη, το νερό, το κορν φλάουρ, το άνθος αραβοσίτου, τη βανιλέτα και το αλάτι.
- Ανακατεύω συνεχώς με το σύρμα και αποσύρω από τη φωτιά μόλις το μείγμα πήξει κι αποκτήσει κρεμώδη υφή.
- Το χτυπώ με το ραβδομίξερ για ν’ αφρατέψει και το αφήνω να κρυώσει.
- Όταν η κρέμα κρυώσει, ρίχνω μέσα τα κομματάκια φράουλας κι ανακατεύω απαλά.
- Χτυπώ στο μίξερ τη φυτική σαντιγύ μαζί με τη ζάχαρη άχνη και ένα κουταλάκι του γλυκού βανιλέτα.
- Μόλις η σαντιγύ είναι έτοιμη κι αφού έχει ήδη κρυώσει η κρέμα, ρίχνω σχεδόν το 1/3 στην κρέμα κι ανακατεύω να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Τοποθετώ στο σκεύος που θα χρησιμοποιήσω τις μισές λωρίδες σφολιάτας και τις αλείφω με τις 2 κ σ μαρμελάδα φράουλα.
- Στρώνω από πάνω την κρέμα και σκεπάζω με τις υπόλοιπες λωρίδες σφολιάτας.
- Τοποθετώ στο σκεύος που θα χρησιμοποιήσω τις μισές λωρίδες σφολιάτας και τις αλείφω με τις 2 κ σ μαρμελάδα φράουλα.
- Στρώνω από πάνω την κρέμα και σκεπάζω με τις υπόλοιπες λωρίδες σφολιάτας.
- Από πάνω στρώνω την σαντιγύ και τελειώνω με την τελευταία λωρίδα που είχα κρατήσει, την οποία έχω θρυμματίσει
- πασπαλίζοντας έτσι την σαντιγύ.
- Βάζω το μιλφέιγ στο ψυγείο γιατουλάχιστον δύο ώρες να παγώσει κι όταν έτοιμο γαρνίρω με έξτρα φράουλες.