Καλαμάρια γιουβέτσι στην κατσαρόλα με φέτα
Λαχταριστή συνταγή
Μια θρεπτική συνταγή για καλαμαράκια κοκκινιστά με άρωμα Ελλάδας και θάλασσας

Αν θέλετε να γευθείτε τα καλαμάρια, μια ωραία ιδέα να τα κάνετε γιουβέτσι στην κατσαρόλα. Πρόκειται για μια υπέροχη συνταγή με κρασί, τομάτα,φέτα, πιπεριά, σκόρδο και μπόλικο πιπέρι. Μια άκρως Ελληνική συνταγή!
Υλικά για καλαμάρια γιουβέτσι στην κατσαρόλα
- 8-10 μέτρια καλαμάρια, φρέσκα ή κατεψυγμένα, καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες πάχους 2 εκ.
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 1 κονσέρβα (420 γρ.) ολόκληρα ντοματάκια κονσέρβας, πολτοποιημένα στον πολυκόφτη ή 4 μεγάλες ώριμες ντομάτες, τριμμένες (στην εποχή τους)
- 1 πιπεριά κέρατο, ψιλοκομμένη
- 350 γρ. κριθαράκι χοντρό
- 50 ml λευκό, ξηρό κρασί
- 100 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
- 80 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Συνταγή για καλαμάρια γιουβέτσι στην κατσαρόλα
- Ζεσταίνουμε, σε μια κατσαρόλα, το λάδι σε μέτρια φωτιά.
- Σοτάρουμε τα καλαμάρια για 2-3 λεπτά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα.
- Ρίχνουμε την πιπεριά, το κρεμμύδι και το σκόρδο, σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό ανακατεύοντας.
- Προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Ρίχνουμε τη ντομάτα, αλατοπίπερο και 250 ml νερό ζεστό.
- Μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα καλαμάρια.
- Παράλληλα, σε μια άλλη κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει ρίχνουμε το κριθαράκι και βράζουμε για 8-9 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
- Στραγγίζουμε και αδειάζουμε στην κατσαρόλα με τα καλαμάρια.
- Προσθέτουμε τη φέτα, ανακατεύουμε απαλά να αναμειχθούν.
- Μαγειρεύουμε για άλλα 8-10 λεπτά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε λίγο το φαγητό να σταθεί και σερβίρουμε τα καλαμάρια γιουβέτσι.