Τα μανιτάρια δεν είναι ωραία μόνο στο ριζότο ή μέσα σε μια λαχταριστή μακαρονάδα. Γίνονται πολύ εύκολα και μια υπέροχη πίτα. Μια μανιταρόπιτα με τυριά, πράσο, γιαούρτι, αυγά και άνηθο. Και μάλιστα χωρίς φύλλο.

 

Υλικά για μανιταρόπιτα χωρίς φύλλο

  • 400 γρ ανάμικτα κίτρινα τυριά χαμηλών λιπαρών (π.χ. Gouda, ρεγγάτο, τσένταρ)
  • 100 γρ μανιτάρια λευκά, 1 μεγάλο μανιτάρι πορτομπέλο και ½ φλιτζάνι μανιτάρια πορτσίνι
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μικρό πράσο
  • 3 αυγά
  • 1 γιαούρτι στραγγιστό χαμηλών λιπαρών
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουταλάκια του γλυκού baking powder
  • 100 γρ ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζάνι άνηθο

Συνταγή για μανιταρόπιτα χωρίς φύλλο


  • Τρίβουμε τα τυριά από χοντρό τρίφτη και ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια.
  • Μουλιάζουμε τα μανιτάρια πορτσίνι σε λευκό κρασί για ½ ώρα και στη συνέχεια τα στραγγίζουμε.
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το πράσο ψιλοκομμένο.
  • Το ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε τα μανιτάρια (και τα 2 είδη).
  • Τα ανακατεύουμε για 7-8 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά και προσθέτουμε τα τυριά, τα αυγά καλά χτυπημένα, τον άνηθο και στη συνέχεια ρίχνουμε το γιαούρτι.
  • Αφού ανακατέψουμε καλά, προσθέτουμε το αλεύρι μαζί με τo baking powder.
  • Τελευταίο ρίχνουμε το ελαιόλαδο.
  • Λαδώνουμε καλά ένα ταψί ή πυρέξ με ελαιόλαδο, ρίχνουμε μέσα το μίγμα της μανιταρόπιτας και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.