Αρωματική μανιταρόπιτα χωρίς φύλλο
Εύκολη συνταγή
Λαχταριστή μανιταρόπιτα χωρίς φύλλο- Μια πίτα για όλες τις περιστάσεις

Τα μανιτάρια δεν είναι ωραία μόνο στο ριζότο ή μέσα σε μια λαχταριστή μακαρονάδα. Γίνονται πολύ εύκολα και μια υπέροχη πίτα. Μια μανιταρόπιτα με τυριά, πράσο, γιαούρτι, αυγά και άνηθο. Και μάλιστα χωρίς φύλλο.
Υλικά για μανιταρόπιτα χωρίς φύλλο
- 400 γρ ανάμικτα κίτρινα τυριά χαμηλών λιπαρών (π.χ. Gouda, ρεγγάτο, τσένταρ)
- 100 γρ μανιτάρια λευκά, 1 μεγάλο μανιτάρι πορτομπέλο και ½ φλιτζάνι μανιτάρια πορτσίνι
- 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 μικρό πράσο
- 3 αυγά
- 1 γιαούρτι στραγγιστό χαμηλών λιπαρών
- 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κουταλάκια του γλυκού baking powder
- 100 γρ ελαιόλαδο
- ½ φλιτζάνι άνηθο
Συνταγή για μανιταρόπιτα χωρίς φύλλο
- Τρίβουμε τα τυριά από χοντρό τρίφτη και ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια.
- Μουλιάζουμε τα μανιτάρια πορτσίνι σε λευκό κρασί για ½ ώρα και στη συνέχεια τα στραγγίζουμε.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το πράσο ψιλοκομμένο.
- Το ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε τα μανιτάρια (και τα 2 είδη).
- Τα ανακατεύουμε για 7-8 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά και προσθέτουμε τα τυριά, τα αυγά καλά χτυπημένα, τον άνηθο και στη συνέχεια ρίχνουμε το γιαούρτι.
- Αφού ανακατέψουμε καλά, προσθέτουμε το αλεύρι μαζί με τo baking powder.
- Τελευταίο ρίχνουμε το ελαιόλαδο.
- Λαδώνουμε καλά ένα ταψί ή πυρέξ με ελαιόλαδο, ρίχνουμε μέσα το μίγμα της μανιταρόπιτας και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.