Οι επικριτές της μοναρχίας υποστηρίζουν ότι ο θεσμός έχει μείνει κολλημένος στο παρελθόν, αλλά η Βασίλισσα προχωράει ένα βήμα παραπέρα, αποφεύγοντας τις τελευταίες ηλεκτρονικές συσκευές και επιλέγοντας ένα τηλέφωνο Nokia «τούβλο».

Για λόγους εθνικής ασφάλειας, ελάχιστα πράγματα γίνονται γνωστά για τα κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιεί η βασιλική οικογένεια. Ωστόσο, ο γιος της Βασίλισσας, Τομ Πάρκερ Μπόουλς, αποκάλυψε ότι η μητέρα του εξακολουθεί να χρησιμοποιεί ένα «παλιομοδίτικο» τηλέφωνο Nokia. Η ίδια δεν ενημερώνεται για τις εξελίξεις που αποστέλλονται στην οικογενειακή ομάδα WhatsApp, επειδή το κινητό της δεν υποστηρίζει την εφαρμογή.

Ο Πάρκερ Μπόουλς, 49 ετών, δήλωσε ότι δεν μπορούσε ποτέ να επικοινωνήσει με τη βασίλισσα επειδή ήταν πάντα τόσο απασχολημένη. Σε συνέντευξή του στο περιοδικό Woman & Home, ρωτήθηκε αν η οικογένειά του έχει ομάδα WhatsApp. Εκείνος απάντησε: «Εμείς, τα παιδιά μου, η αδελφή μου και τα ξαδέλφια μου, έχουμε μια ομάδα, αλλά η μητέρα μου εξακολουθεί να χρησιμοποιεί ένα παλιομοδίτικο τηλέφωνο Nokia, οπότε [δεν] μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας. Νομίζω ότι το κάνει για λόγους ασφαλείας».

vasilissa_kamila_tilefono_ok


Τα παλαιότερα κινητά τηλέφωνα της Nokia αποκαλούνται μερικές φορές τούβλα λόγω της στιβαρής τους μορφής και των τεχνολογικά περιορισμένων λειτουργιών τους σε σύγκριση με τα σύγχρονα smartphones. Ορισμένα νεότερα «τούβλα» μπορούν να λειτουργήσουν με βασικές εκδόσεις δημοφιλών εφαρμογών όπως το Facebook και το WhatsApp, αλλά πολλά προσφέρουν μόνο κλήσεις, μηνύματα και νοσταλγικά παιχνίδια όπως το Φιδάκι. Πολλοί τα θυμούνται για την έλλειψη εθιστικών χαρακτηριστικών.

Καθώς η μητέρα του είναι αποκλεισμένη, ο Πάρκερ Μπόουλς ανακαλύπτει τις κινήσεις της, παρακολουθώντας την τηλεόραση. Δήλωσε: «Δουλεύει πολύ πιο σκληρά. Πάντα δούλευε αρκετά σκληρά [οπότε] εξακολουθεί να ισχύει το εξής: τηλεφωνώ στη μητέρα μου, δεν απαντά, κοιτάζω την τηλεόραση [και σκέφτομαι]: «Αχ! Βρίσκεται στο Τζέρσεϊ».

Έχει ειπωθεί ότι η Καμίλα «θυμώνει πολύ» αν τα εγγόνια της έχουν τα κινητά τους στο τραπέζι του δείπνου και τους λένε να τα αφήσουν στην άκρη.
Οι τεχνολογικές συνήθειες της βασιλικής οικογένειας δεν αποτελούν δημόσιο θέμα. Ορισμένες φορές έχει ειπωθεί ότι η βασίλισσα Ελισάβετ είχε ένα BlackBerry, αν και σύμφωνα με άλλες μαρτυρίες το τηλέφωνό της ήταν ασυνήθιστα περίτεχνο και διέθετε επιπλέον χαρακτηριστικά ασφαλείας.

ΠΗΓΗ: Times Media Ltd / News Licensing