Οι παραλίες της Ισπανίας προσελκύουν ορδές ανεπιθύμητων τουριστών. Εύσωμοι, τριχωτοί και γκρινιάρηδες, πετάνε άμμο και κλέβουν από ισοθερμικές τσάντες.

Η εισβολή των αγριόχοιρων ώθησε τις Αρχές της Κόστα ντελ Σολ να αναθέσουν σε τοξότες τη θανάτωσή τους, αφού προκάλεσαν ζημιές σε γήπεδα γκολφ και κήπους της περιοχής. Ωστόσο, οικολόγοι και κτηνίατροι έχουν ζητήσει άλλες μεθόδους αντιμετώπισης της πληθυσμιακής αύξησης. Η πόλη Μίχας προσέλαβε για πρώτη φορά τοξότες το 2022 και τώρα προκηρύσσει σύμβαση ύψους 150.000 ευρώ για την τοποθέτηση κλουβιών για το κυνήγι και τη θανάτωσή τους.

«Είναι ένα εκτεταμένο πρόβλημα σε όλη την Κόστα ντελ Σολ», δήλωσε ένας κυβερνητικός αξιωματούχος του Μίχας στην «El Pais», ζητώντας «συντονισμένη καταπολέμηση μεταξύ όλων των δήμων, καθώς οι αγριόχοιροι δεν γνωρίζουν σύνορα». Αυτή την εβδομάδα, ωστόσο, το Δημοτικό Συμβούλιο της Μάλαγα ανέστειλε τη χρήση τοξοτών για το κυνήγι αγριόχοιρων και ενός υβριδικού είδους που έχει προκύψει από ανάμειξη με γουρούνια του Βιετνάμ - την πιο κοινή ράτσα της πόλης.

Αντ’ αυτού, ανακοίνωσε ότι θα δοκιμάσει μια πιο «ηθική» μέθοδο, η οποία θα περιλαμβάνει την εκτόξευση ενός ναρκωτικού βέλους για την ανώδυνη ευθανασία των ζώων υπό κτηνιατρική επίβλεψη. «Εχει επίσης εγκατασταθεί ένα δίκτυο από ποτίστρες, ώστε να μπορούν να πίνουν σε αυτές τις περιοχές, χωρίς να χρειάζεται να κατεβαίνουν τις κοίτες των ρεμάτων, που είναι η διαδρομή που χρησιμοποιούν για να προσεγγίσουν τις αστικές περιοχές», δήλωσαν πηγές στην εφημερίδα «La Opinion de Malaga». Αλλες ισπανικές περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της Μαδρίτης, είχαν επίσης τεράστιες αυξήσεις στους πληθυσμούς αγριόχοιρων.

ΠΗΓΗ: Times Media Ltd / News Licensing