Σε πολύ δύσκολη θέση έχει φέρει το αναισθησιολογικό τμήμα του νοσοκομείου παίδων της Αθήνας “Π. και Α. Κυριακού” η ομόφωνη απόφαση, την οποία έλαβε χθες το απόγευμα το Δ.Σ. του ιδρύματος, με την οποία δεν τίθεται σε αναστολή η διενέργεια των τακτικών χειρουργικών επεμβάσεων. Παρά το γεγονός ότι οι αναισθησιολόγοι του “Π. και Α. Κυριακού” πραγματοποιούν μεθαύριο, Δευτέρα 27 Μαϊου, επτάωρη στάση εργασίας στο πρωινό ωράριό τους, ουδείς από το τμήμα είναι σε θέση να εκτιμήσει τι μέλλει γενέσθαι, με το πιο πιθανό ενδεχόμενο να είναι η κανονική διενέργεια όλων των τακτικών χειρουργικών επεμβάσεων από την Τρίτη 28 Μαϊου κιόλας.

Υπενθυμίζεται ότι το Δ.Σ. του “Π. και Α. Κυριακού” αποφάσισε τα εξής χθες το απόγευμα:

“Το Διοικητικό Συμβούλιο του Γ.Ν.Π.Α. «Π. & Α. Κυριακού» συνελθόν σήμερα 24.05.2024 και ώρα 12:00 σε Έκτακτη Συνεδρίαση με θέμα : «Ενημέρωση και λήψη απόφασης σχετικά με την αναστολή των τακτικών χειρουργείων του Νοσοκομείου» και αφού έλαβε υπόψιν του την κατηγορηματική διαβεβαίωση τόσο της Διευθύντριας Ιατρικής Υπηρεσίας όσο και του Διευθυντή Χειρουργικού Τομέα, ότι με το υπάρχον προσωπικό δεν τίθεται θέμα ασφαλείας και δύνανται να λειτουργούν καθημερινά οι τρεις χειρουργικές τράπεζες.

ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ

Την μη αναστολή των τακτικών χειρουργικών περιστατικών, από Δευτέρα 27.05.2024”.

Η μάχη την οποία έδωσαν ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, και ο υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, προκειμένου να μην υπάρξει καμία αναστολή στη διενέργεια των τακτικών χειρουργικών επεμβάσεων στα δύο μεγαλύτερα νοσοκομεία παίδων της χώρας, στο “Π. και Α. Κυριακού” και το “Αγία Σοφία”, είναι μεγάλη και συστηματική, ενώ οι σχετικές δεσμεύσεις εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας έχουν ορίζοντα υλοποίησης την 30η Ιουνίου.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ακόμη και ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), Πάνος Παπανικολάου, δεν είναι σε θέση να εξηγήσει στο parapolitika.gr τι μέλλει γενέσθαι μετά τα τακτικά χειρουργεία του “Π. και Α. Κυριακού” από αύριο. “Μεθαύριο, Δευτέρα, είναι η στάση εργασίας των αναισθησιολόγων του ‘Π. και Α. Κυριακού’ και από Τρίτη βλέπουμε…”, είναι η αόριστη και χαρακτηριστική απάντηση του Πάνου Παπανικολάου στη σχετική ερώτηση του parapolitika.