Για τις προσπάθειες, τις οποίες καταβάλλει άοκνα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, προκειμένου να αναβαθμίσει και να εκσυγχρονίσει σε βάθος χρόνου όλα τα νοσοκομεία του ΕΣΥ της χώρας και να καταστήσει ελκυστικό το ίδιο το ΕΣΥ για την προσέλκυση νέων γιατρών στο σύστημα, έκανε σήμερα λόγο ο υφυπουργός Υγείας, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο νοσοκομείο Πρέβεζας.

Απαντώντας, συγκεκριμένα, σε ερώτηση δημοσιογράφων, σχετικά με τη στελέχωση του νοσοκομείου Πρέβεζας, ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά τα εξής:

«Τα προβλήματα που έχει το νοσοκομείο της Πρέβεζας δεν διαφέρουν σε τίποτε από τα προβλήματα που έχει κάθε νομαρχιακό νοσοκομείο σε όλη τη χώρα. Υπάρχει μια γενικότερη κατάσταση στο ΕΣΥ που λόγω της παλαιότητάς του και, εάν θέλετε δομής και λειτουργίας, που παραπέμπει σε άλλες εποχές και πρέπει να εκσυγχρονιστεί. Έχει γίνει μη ελκυστικό για τους νέους γιατρούς. Γι' αυτό και υπάρχουν οι καίριες νομοθετικές παρεμβάσεις του Υπουργείου. Αλλάζουμε τις εργασιακές σχέσεις, δίνοντας την δυνατότητα στους εργαζομένους να έχουν πολλαπλές επιλογές και κατ αυτόν τον τρόπο προσπαθούμε να καταστήσουμε το όλο σύστημα περισσότερο ελκυστικό. Αντιλαμβάνεστε πως οποιαδήποτε θεσμική μεταρρυθμιστική παρέμβαση δεν είναι δυνατόν να αποδώσει ούτε εντός εβδομάδων ούτε εντός μηνών. Αλλά πρέπει να τις κάνουμε. Και τις κάνουμε και ελπίζουμε ότι θα έχουν αποτελέσματα το ταχύτερο δυνατόν».