Μία κρίσιμη συνεδρίαση είχε σήμερα το απόγευμα ο χειρουργικός τομέας του νοσοκομείου της Αθήνας «Π. και Α. Κυριακού», προκειμένου να εκτιμήσει όλες τις ενέργειες στις οποίες έχει προχωρήσει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και η διοίκηση της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Αττικής για την εφαρμογή προσωρινών λύσεων στο πρόβλημα της έλλειψης αναισθησιολόγων, έως ότου το σύστημα καταστεί ικανό να προσελκύει πολλαπλάσιο αριθμό αναισθησιολόγων.

Η συνεδρίαση του χειρουργικού τομέα του «Π. και Α. Κυριακού» πραγματοποιήθηκε μετά τη σύσκεψη μεταξύ όλων των εμπλεκομένων μερών, η οποία έλαβε χώρα σήμερα το πρωί με πρωτοβουλία του διοικητή της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Αττικής, Παναγιώτη Στάθη, και ύστερα από σχετική εντολή εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας.

Αισιόδοξα μηνύματα από το αναισθησιολογικό τμήμα

Έτσι, αισιόδοξα είναι τα μηνύματα τα οποία έρχονται από το “μέτωπο” του αναισθησιολογικού τμήματος του νοσοκομείου παίδων της Αθήνας “Π. και Α. Κυριακού”, σε βαθμό ώστε να είναι πλέον λίαν αμφίβολη ακόμη και η ίδια η πραγματοποίηση της παναττικής στάσης εργασίας, την οποία έχει προκηρύξει για την ερχόμενη Δευτέρα 3 Ιουνίου το Δ.Σ. της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών-Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) για τους αναισθησιολόγους του χειρουργικού τομέα του “Π. και Α. Κυριακού”.

Με απόφαση του διοικητή της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Αττικής, Παναγιώτη Στάθη, μετακινείται άμεσα, εντός της ερχόμενης εβδομάδας κιόλας, μία παιδοαναισθησιολόγος στο “Π. και Α. Κυριακού”. Την απόφαση ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ο ίδιος ο Παναγιώτης Στάθης, κατά τη διάρκεια της έκτακτης σύσκεψης, η οποία πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων μερών.

Την ίδια στιγμή, στο πλαίσιο της συνεννόησης με τους αναισθησιολόγους του νοσοκομείου παίδων της Αθήνας “Π. και Α. Κυριακού”, καθώς και στο πλαίσιο της εύρυθμης και ασφαλούς λειτουργίας του χειρουργικού τομέα του ιδρύματος, το υπουργείο Υγείας προκήρυξε σήμερα μία θέση επιμελητή Α’ και μία θέση επιμελητή Β’, μονίμων αναισθησιολόγων, για το αναισθησιολογικό τμήμα του “Π. και Α. Κυριακού”.

Η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων εκ μέρους των ενδιαφερομένων ξεκινά στις 12 το μεσημέρι της 6ης Ιουνίου και ολοκληρώνεται στις 3 μ.μ. της 19ης Ιουνίου.