Προχθες ήταν η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος και η είδηση ότι τις επόμενες μέρες θα κυκλοφορήσει ένα πολλά υποσχόμενο χάπι που θα συμβάλει αποτελεσματικά στη διακοπή της βλαβερής για την υγεία συνήθειας γέμισε αισιοδοξία τους καπνιστές που θέλουν να απαλλαγούν μια για πάντα από το τσιγάρο.

*Διαβάστε εδώ: "Αγλαΐα Κυριακού": Κανονικά από τη Δευτέρα όλα τα χειρουργεία - Προκηρύξεις μόνιμων θέσεων από το υπουργείο Υγείας

Το 80% των καπνιστών θέλει να διακόψει το κάπνισμα

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα άτομα ηλικίας 50 ετών είναι οι συχνότεροι επισκέπτες των Ιατρείων Διακοπής του Καπνίσματος, τα οποία λειτουργούν στα δημόσια νοσοκομεία και κάτω από την ομπρέλα της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας.

Το 80% των καπνιστών θέλει να το διακόψει κι ένα ποσοστό 40% το έχει προσπαθήσει χωρίς ιατρική βοήθεια: «Σε λίγες μέρες θα είναι διαθέσιμη στην Ελλάδα μία φαρμακευτική ουσία που έχει χημική δομή παρεμφερή με αυτή της νικοτίνης και που είναι ένα φυσικό προϊόν. Δεν είναι χημικό. Αυτή, λοιπόν, όταν χρησιμοποιείται από τους καπνιστές, βοηθά να διακόψουν το κάπνισμα με μεγάλη ευκολία», τόνισε η αναπληρώτρια καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Παρασκευή Κατσαούνου.