Στην ακτινολόγο της Ογκολογικης Μονάδας Παιδων Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη, κ. Ευτέρπη Κωστανταρογιάννη, προκειμένου να την ευχαριστήσει που μπήκε στον αξονικό τομογράφο μαζί με ένα εγκαταλελειμμένο βρέφος, καθώς δεν υπήρχε σύνοδος να το ακινητοποιήσει, τηλεφώνησε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης απο το Λουξεμβούργο όπου βρίσκεται για το Συμβούλιο Υπουργών Υγειας της ΕΕ.

Ο Υπουργός Υγειας αφού της εξέφρασε το σεβασμό και την ευγνωμοσύνη του για τη μεγαλειώδη κίνηση που έκανε, της είπε ότι αποτελεί φωτεινό παράδειγμα προς μίμηση και ότι τέτοιους εργαζόμενους θέλουμε στο ΕΣΥ.

«Να μάθουμε ότι η καρδιά γεμίζει δίνοντας»

Υπενθυμίζεται πως ακτινολόγος στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-Ελπίδα, καθώς μπήκε στον αξονικό τομογράφο μαζί με ένα εγκαταλελειμμένο βρέφος, αφού δεν υπήρχε συνοδός να το ακινητοποιήσει.

Η Ευτέρπη Κωνστανταρογιάννη, όπως είναι το όνομα της ακτινολόγου, ανήρτησε, μάλιστα, τη σχετική φωτογραφία στο Facebook, γράφοντας «θεώρησα σωστό [τηρώντας τον Όρκο του Ιπποκράτη] να πάρουμε μαζί την ακτινοβολία, όπως θα έκανε & η μητέρα του, αν δεν το είχε εγκαταλείψει, ένας Θεός ξέρει γιατί...!!».

«Το ένιωθα σαν τον μικρό Χριστό, όπως οφείλουμε να βλέπουμε όλους γύρω μας. Να μάθουμε ότι η καρδιά γεμίζει δίνοντας ...και ότι αν δεν υπάρχει αγάπη για τον συνάνθρωπο, ό,τι άλλο και να κάνουμε είναι ανώφελο», κατέληξε στην ανάρτησή της η ακτινολόγος του «Ελπίδα».

Η ανάρτηση της ακτινολόγου

Όταν δουλεύεις μέσα στο πόνο, όλα τα άλλα προβλήματα σου φαίνονται σαχλά και μαθαίνεις κάθε μέρα να χαμογελάς από καρδιάς!!

Η φωτογραφία είναι από εξέταση εγκαταλελειμμένου βρέφους, δεν είχε συνοδό να το ακινητοποιήσει και δεν μπορούσα από ενσυναίσθηση να το αφήσω με μια αποτυχημένη εξέταση στην αξονική τομογραφία.

Θεώρησα σωστό [τηρώντας τον Όρκο του Ιπποκράτη] να πάρουμε μαζί την ακτινοβολία, όπως θα έκανε & η μητέρα του,αν δεν το είχε εγκαταλείψει, ένας Θεός ξέρει γιατί...!!

Το ένιωθα σαν τον μικρό Χριστό, όπως οφείλουμε να βλέπουμε όλους γύρω μας .

Να μάθουμε ότι η καρδιά γεμίζει δίνοντας ...και ότι αν δεν υπάρχει αγάπη για τον συνάνθρωπο, ό,τι άλλο και να κάνουμε είναι ανώφελο.

Καλημέρα με πολλη αγάπη ♥️




«Για εμάς είναι καθημερινότητα»

Μιλώντας στο ΟΡΕΝ, το πρωί της Παρασκευής 21/06, η κ. Κωνστανταρογιάννη ανέφερε πως «είναι τιμή μου που εργάζομαι εκεί (σ.σ. στην ογκολογική μονάδα)», προσθέτοντας ότι «το παιδί είχε καλή έκβαση».

«Κάθε μέρα το κάνουμε αυτό, δεν ένιωσα ότι έκανα κατή διαφορετικό, γιατί για εμάς είναι καθημερινότητα», επισήμανε.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d25goirlovq9)