Για το τι επηρέασε την ζωή μας μετά τον κορωνοϊό μίλησε η ψυχολόγος της ΕΛ.ΑΣ., Πολυβία Γεράκη στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA».

Η κ. Γεράκη αναφέρθηκε στην διατάραξη των ψυχικών μας ισορροπιών μετά από ένα ισχυρό «σοκ». αναφέροντας αρχικά: «Πάντα στην ζωή μας, όταν έχουμε πολλούς ρόλους θα βρεθούμε κάποια στιγμή που θα ζήσουμε ένα θέμα ψυχοπιεστικό, που αυτό θα μας ανοίξει μια αφορμή να ξαναβρούμε τι έχουμε χάσει. Η ζωή έχει κάνει πολύ μηχανική, θα πρέπει κάποια στιγμή να αναθεωρήσουμε πολλά πράγματα και να βρούμε τον εαυτό μας και το κέντρο για εμάς και τους γύρω μας».

Όπως συμπλήρωσε η κ. Γεράκη: «Το μεγαλύτερο καμπανάκι ήταν ο covid. Δηλαδή κάτι που θεωρούσαμε δεδομένο, η υγεια, ξαφνικά ήρθε μια υγειονομική κρίση, ένας αόρατος εχθρός, δεν είχαμε υπολογίσει πότε ότι θα επηρεάσει τόσο πολύ την ζωή μας. Αυτό ήρθε σε σύγκρουση με πάρα πολλά που είχαμε δεδομένα και έπρεπε να αλλάξουν, μικρά ή μεγαλύτερα γεγονότα. Όλα όσα έφερε ο covid σαν κοινωνία, που τα βάζαμε λίγο κάτω από το χαλί, έπρεπε κάποια στιγμή να τα διαχειριστούμε. Τον χρόνο με τον σύντροφό μας, να ζούμε σαν ζευγάρι ξανά, τα ζευγάρια βγήκαν με τα παιδιά τους βόλτα οικογενειακά, και άλλα».

Τέλος, όσον αφορά στα ψυχοσωματικά σημάδια, η ψυχολόγος είπε: «Αυτό που ακούσαμε στον covid ότι κάποιος δεν είχε υποκείμενο νόσημα και ίσως υπέκυψε, αυτό το νόσημα κατά κύριο λόγο είναι ένα χρόνιο στρες, το οποίο το έχουμε οι περισσότεροι άνθρωποι σε μεγάλο ποσοστό χωρίς να το καταλαβαίνουμε. Και εκεί είναι τα καμπανάκια τα ψυχοσωματικά».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2bdpp631tn5)