Ραγδαία και με πορεία προς την καλοκαιρινή κορύφωσή της συνεχίζεται για πέμπτη διαδοχική εβδομάδα στη χώρα μας η διασπορά του νέου κορονοϊού, με ευθεία ανταπόκριση στις διαρκώς αυξανόμενες εισαγωγές ασθενών με νόσο COVID-19 στα νοσοκομεία του ΕΣΥ όλης της χώρας.

Πάντως, οι «σκληροί» επιδημιολογικοί δείκτες δεν φαίνεται να έχουν επηρεαστεί ακόμη και οι σχετικές αυξήσεις στις τιμές τους ξεκινούν και κινούνται σε πολύ χαμηλά αρχικά επίπεδα.

Σύμφωνα με το σημερινό εβδομαδιαίο επιδημιολογικό δελτίο του Εθνικού Οργανισμού Δημοσίας Υγείας (ΕΟΔΥ), στους 575 έφτασαν οι ασθενείς με COVID-19, οι οποίοι εισήχθησαν την περασμένη εβδομάδα στα νοσοκομεία του ΕΣΥ όλης της χώρας, έναντι των 472 για την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα, στους 13 αυξήθηκαν οι ασθενείς οι οποίοι νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, έναντι των 8 για την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα, ενώ στους 21 μειώθηκαν εντελώς οριακά οι θάνατοι ασθενών με νόσο COVID-19, έναντι των 22 για την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ίδιο επιδημιολογικό δελτίο του ΕΟΔΥ, οι νέες υποπαραλλαγές με την προσωνυμία FliRT είναι πλέον οι επικρατούσες στη διασπορά του νέου κορονοϊού και στην Ελλάδα.