Ο καύσωνας έχει κάνει δυναμικά την εμφάνισή του και πράγματι, το να κοιμάται κανείς χωρίς ανεμιστήρα ή κλιματιστικό μοιάζει ουτοπικό σενάριο.

Για να έχουμε έναν ξεκούραστο ύπνο, η θερμοκρασία της κρεβατοκάμαρας, σύμφωνα με τους ειδικούς, θα πρέπει να κυμαίνεται ιδανικά από τους 15 έως και τους 20 βαθμούς Κελσίου. Ωστόσο, το καλοκαίρι αυτές οι θερμοκρασίες μοιάζουν ουτοπικές.

Με τη βοήθεια του ανεμιστήρα, η θερμοκρασία πέφτει, και τόσο ο λευκός θόρυβος όσο και η κυκλοφορία του αέρα στην ατμόσφαιρα βοηθούν στην καλύτερη ποιότητα του ύπνου μας. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια ανεπιθύμητα συμπτώματα που μπορεί να βιώνετε το πρωί καθώς ξυπνάτε, εξαιτίας του ανεμιστήρα.

Σκόνη, αλλεργίες και ξηρός αέρας

Σύμφωνα με το Sleep Advisor, ο ύπνος με ανοιχτό τον ανεμιστήρα δεν είναι πάντα καλή ιδέα. Αν και το δωμάτιο θα είναι πιο δροσερό, είναι πιθανό η σκόνη να κυκλοφορήσει παντού στον χώρο. Αν πάσχετε από αλλεργίες, άσθμα ή αλλεργική ρινίτιδα, αυτό το ενδεχόμενο σίγουρα θα σας επιβαρύνει.

Οι ανεμιστήρες μπορούν επίσης να στεγνώσουν τον αέρα και να ξεράνουν την ατμόσφαιρα. Η εισπνοή ξηρού αέρα μπορεί να προκαλέσει ανεπιθύμητες παρενέργειες όπως άσθμα, βρογχίτιδα, και ιγμορίτιδα. Ένα σταθερό ξηρό ρεύμα αέρα μπορεί επίσης να στεγνώσει τα μάτια σας, και για όσους κοιμούνται με το στόμα ανοιχτό, ο ξηρός αέρας θα μπορούσε επίσης να οδηγήσει σε πονόλαιμο.

Αν αφήνετε τον ανεμιστήρα να χτυπά απευθείας πάνω σας, μπορεί να ξυπνήσετε με δύσκαμπτους ή πονεμένους μύες. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο δροσερός αέρας μπορεί να κάνει τους μύες και τις αρθρώσεις δύσκαμπτοι και μερικές φορές αυτό είναι επίπονο.

Συμβουλές για χρήση του ανεμιστήρα

Ρίξτε μια προσεκτική ματιά στον ανεμιστήρα σας. Αν συλλέγει σκόνη στις λεπίδες, αυτά τα σωματίδια πετούν στον αέρα κάθε φορά που τον ενεργοποιείτε. Επομένως, θα ήταν καλή ιδέα να κάνετε ένα καλό ξεσκόνισμα πριν τον χρησιμοποιήσετε.

Ο ύπνος με ανεμιστήρα μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα του ύπνου σας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, αρκεί να λαμβάνονται υπόψη οι πιθανές αρνητικές συνέπειες και να ληφθούν μέτρα για την αντιμετώπισή τους.