Eρευνητές προχώρησαν σε μια ανακάλυψη που θα γλιτώσει από μπελάδες πολλούς, κυρίως άνδρες, αφού φαίνεται πως βρήκαν το «αντίδοτο» για την αντιμετώπιση της φαλάκρας.

Eπιστήμονες ισχυρίζονται ότι ανακάλυψαν κατά λάθος μια επαναστατική θεραπεία για την ανδρική καράφλα, γενετική πάθηση που επηρεάζει πάνω από τους μισούς άνδρες και το ένα τέταρτο των γυναικών στην ηλικία των 50 ετών.

Σύμφωνα με το Sky News, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ στην Αγγλία και του Πανεπιστημίου COMSATS του Πακιστάν, ήρθαν μπροστά σε αυτή την ανακάλυψη ενώ μελετούσαν πώς η φυσική ζάχαρη δεοξυριβόζης θα μπορούσε να επουλώσει πληγές.

Κατά την έρευνά τους, τοποθέτησαν ζάχαρη στις πληγές ποντικιών στο εργαστήριο, όταν παρατήρησαν ότι το τρίχωμα γύρω από αυτές άρχισε να αναπτύσσεται πολύ γρήγορα.

"Η έρευνά μας δείχνει ότι η απάντηση στη θεραπεία κατά της τριχόπτωσης μπορεί να είναι απλή"

Ενθουσιασμένοι από το αποτέλεσμα, πήγαν τις έρευνες λίγο παραπέρα. Έβαλαν μικρή δόση ζάχαρης στα αρσενικά ποντίκια με απώλεια τριχώματος, λόγω τεστοτερόνης και παρατήρησαν ότι βοήθησε στον σχηματισμό νέων αιμοφόρων αγγείων, οδηγώντας στην αναγέννηση του τριχώματός τους.

«Η έρευνά μας δείχνει ότι η απάντηση στη θεραπεία κατά της τριχόπτωσης μπορεί να είναι τόσο απλή, όσο η χρήση μιας φυσικής ζάχαρης δεοξυριβόζης για την ενίσχυση της παροχής αίματος στους θύλακες των τριχών που ενθαρρύνει την ανάπτυξη των μαλλιών», δήλωσε η Sheila MacNeil, ομότιμη καθηγήτρια μηχανικής ιστών στο Πανεπιστήμιο της Σέφιλντ.

Οι ερευνητές βρήκαν ότι το τζελ είναι εξίσου αποτελεσματικό με τη μινοξιδίλη, μια θεραπεία για την τριχόπτωση γνωστή με το εμπορικό σήμα Rogaine. Ενώ η μινοξιδίλη έχει αποδειχθεί ότι επιβραδύνει την τριχόπτωση και προωθεί την αναγέννηση της τρίχας, δε λειτουργεί για όσους αντιμετωπίζουν φαλάκρα.