Αύριο, Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου, ξεκινά η εκστρατεία εμβολιασμού των παιδιών, ηλικίας κάτω των 10 ετών, στο νότιο μέρος της Λωρίδας της Γάζας, ενώ η εκστρατεία του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) και της Unicef προχωρά με ιδιαίτερη επιτυχία.

Αυτό ανακοίνωσε πριν από λίγη ώρα, στα social media, ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, Τέντρος Γκεμπρεγέσιους.

Γενικός διευθυντής του ΠΟΥ: Τι αναφέρει σε ανάρτησή του στα social media ο Τέντρος Γκεμπρεγέσιους


Η πρώτη φάση της εκστρατείας του εμβολιασμού κατά της πολιομυελίτιδας στην κεντρική Γάζα ολοκληρώθηκε. Πάνω από 187.000 παιδιά, ηλικίας κάτω των δέκα ετών, εμβολιάστηκαν, πολύ πάνω από τον στόχο των 156.500. Οι στόχοι ολοκληρώνονται.

Σε τέσσερις σταθερές τοποθεσίες θα συνεχιστεί να προσφέρεται ο εμβολιασμός κατά της πολιομυελίτιδας για τις επόμενες τρεις ημέρες, στην κεντρική Γάζα, για να διασφαλιστεί ότι δεν θα χαθεί κανένα παιδί.

Οι προετοιμασίες βρίσκονται σε εξέλιξη σήμερα για την έναρξη της εκστρατείας του εμβολιασμού στη νότια Γάζα, η οποία θα ξεκινήσει αύριο, Πέμπτη.

Είμαστε ευγνώμονες για την αφοσίωση όλων των οικογενειών, των εργαζομένων στον τομέα της Υγείας και των εμβολιαστών, που διενήργησαν αυτό το μέρος της εκστρατείας με επιτυχία, παρά τις άθλιες συνθήκες στη Λωρίδα της Γάζας.

Ζητάμε να συνεχίσουν να γίνονται σεβαστές οι ‘ανθρωπιστικές παύσεις’.

Συνεχίζουμε να ζητάμε κατάπαυση του πυρός”.