Σε μία αντιδεοντολογική σπέκουλα, ένα unfair κατά του υφυπουργού Υγείας, Δημήτρη Βαρτζόπουλου, και του άρτι ψηφισθέντος από την Ολομέλεια της Βουλής νέου νόμου του υπουργείου Υγείας για την διοικητική και την οργανωτική αναδιάρθρωση και ολοκλήρωση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης και της αποασυλοποίησης των ψυχικώς πασχόντων στη χώρα μας, έχουν επιδοθεί ήδη ορισμένοι γιατροί και εργαζόμενοι του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής (ΨΝΑ – “Δαφνί”).

ΨΝΑ - "Δαφνί": Fake news περί κατάργησης του οργανισμού και απολύσεων προσωπικού όλων των ειδικοτήτων

Ισχυρίζονται οι συγκεκριμένοι ότι ο οργανισμός του “Δαφνίου” καταργήθηκε ήδη, ενώ έχουν προχωρήσει επίσης ορισμένες απολύσεις προσωπικού. Ουδέν ψευδέστερον.

Είναι πολύ απλό: Ο νέος νόμος προβλέπεται από τις ίδιες τις διατάξεις του να αρχίσει να εφαρμόζεται από την 1η Ιανουαρίου του 2025, ενώ, μέχρι σήμερα, δεν υπάρχει η παραμικρή αλλαγή σε όλη τη έκταση του δημοσίου συστήματος Ψυχικής Υγείας.

Μάλιστα, κείνο το οποίο θα πραγματοποιηθεί από την 1η Ιανουαρίου του 2025, επίσης, είναι η μεταφορά των οργανικών θέσεων του προσωπικού όλων των ειδικοτήτων στα Δίκτυα Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας, τα οποία θα λειτουργούν στις επτά Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ) της χώρας μας. Για απολύσεις, δε, ούτε λόγος να γίνεται, αλλά αυτό θα καταστεί προφανέστατο από την 1η Ιανουαρίου του 2025.

Έως τότε, όσοι αρέσκονται στη σπέκουλα και την διαστροφή της πραγματικότητας, ας συνεχίσουν το θεάρεστο έργο τους. Ας συνεχίσουν να προκαλούν ανησυχία στους ανενημέρωτους ασθενείς τους. Θα διαψευστούν πανηγυρικά και από την ίδια την πραγματικότητα. Αρκεί να έχουμε λίγη υπομονή...