Μόλις τέσσερα Δ.Σ. σωματείων εργαζομένων σε νοσοκομεία του ΕΣΥ της Αττικής εκφράζουν την αντίθεσή τους στο ενδεχόμενο το υπουργείο Υγείας να προχωρήσει στο σύστημα της καθημερινής γενικής εφημερίας για όλα τα ιδρύματα του Λεκανοπεδίου.

Πρόκειται για τα Δ.Σ. των σωματείων των εργαζομένων στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Χαϊδαρίου “Αττικόν”, το Γενικό Κρατικό Νίκαιας, το νοσοκομείο της Βούλας “Ασκληπιείο” και το νοσοκομείο της Ελευσίνας “Θριάσιο”.

Κακόπιστοι όπως είμαστε, δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι η διοίκηση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), η οποία διένειμε σήμερα την κοινή ανακοίνωση των τεσσάρων Δ.Σ., δεν προσπάθησε προηγουμένως να εξασφαλίσει τις υπογραφές των Δ.Σ. πολύ περισσότερων σωματείων εργαζομένων σε νοσοκομεία του ΕΣΥ της Αττικής. Παρ’ όλα αυτά, η αντίδραση περιορίζεται σε μόλις τέσσερα Δ.Σ. σωματείων εργαζομένων σε νοσοκομεία του ΕΣΥ της Αττικής…

Για τη Ιστορία, πάντως, σύμφωνα με την κοινή ανακοίνωση που εστάλη από την διοίκηση της ΟΕΝΓΕ, η καθημερινή εικοσιτετράωρη γενική εφημερία όλων των νοσοκομείων του ΕΣΥ της Αττικής «θα επιδεινώσει την ήδη υπάρχουσα κατάσταση. Αυτό είναι αυταπόδεικτο αφού ακόμα και με τη σημερινή μορφή να μείνει το εφημεριακό καθεστώς αποδεικνύεται ότι απαιτείται πολλαπλάσιο προσωπικό από το υπάρχον».

Τι εκτιμούν τα τέσσερα Δ.Σ. των σωματείων των εργαζομένων

Τα τέσσερα Δ.Σ. εκτιμούν επίσης ότι θα οδηγηθούμε “στην υποβάθμιση της τακτικής λειτουργίας των κλινικών και των τακτικών εξωτερικών ιατρείων, δηλαδή στην μετατροπή των νοσοκομείων σε εφημερατζίδικα. Πώς θα γίνονται για παράδειγμα τακτικές στεφανιογραφίες, όταν το μοναδικό αιμοδυναμικό εργαστήριο του νοσοκομείου θα είναι κάθε μέρα σε αναμονή επειγόντων περιστατικών; Αντίστοιχα τα ραντεβού για γαστροσκόπηση ή κολονοσκόπηση”...